Hasvik, NO
temperature icon -3°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Koupil jsem na výstavě v Praze nějaké gumy po rozbalení jsem zjistil ze některé jsou silné cítit jako ropný produkt tak mám obavy ze to bude ryby spíše odhanet mate s tím někdo zkušenost ? Díky Lada

[citace]dedek54 napsal:

Koupil jsem na výstavě v Praze nějaké gumy po rozbalení jsem zjistil ze některé jsou silné cítit jako ropný produkt tak mám obavy ze to bude ryby spíše odhanet mate s tím někdo zkušenost ? Díky Lada[/citace]

Také jsem koupil podobné smraďochy.Trochu pomohlo máčení v teplé

jarové vodě a potom pověsit na zahrádku. Po měsíci smrděly podstatně

méně.Karel

Dík za radu na to ze jedna stala přes 600 tak je ještě koupat v jarovce je docela sila Lada

[citace]meky napsal:

Kluci, nevíte kde sehnat tuto gumu? Menší je ,ale s touto větší jsem se dlouho nesetkal.[/citace]

Berkley-powerbait

http://rybar.braunstar.cz/cms/modules/fotogalerie/fotogalerie.php?id_product=2497&id=12254

koukni na ně8-)

[citace]Harty napsal:

Snažím se nic nepodcenit a připravit se na všechno.Raději mám něco na víc než aby něco chybělo- to bych nepřežil.[/citace]

Tak tomu rozumím, to je moje řeč, Harty budu Ti držet palce. Přeji pohodovou cestu, solidní počasí a hodně ryb.:-P

Kulíku vzbuď se. Harty už tam byl před rokem.:-D:-D:-D

Já jsem si toho pak všimnul, ale bylo už pozdě. Hartymu já rád popřeju a pozdraví jej vždy a kdykoliv, třeba i hned po ránu, když ještě ne zcela vnímám.:-P

Pro Navarchus:Tady je nemaj???

http://www.nasoutokushop.cz/riper-pulse-shad-powerbait-8cm?&var=22538&gclid=CKKNkYaWqcsCFdgaGwod6DkD6w

[citace]Ottta napsal:

Pro Navarchus:Tady je nemaj???

http://www.nasoutokushop.cz/riper-pulse-shad-powerbait-8cm?&var=22538&gclid=CKKNkYaWqcsCFdgaGwod6DkD6w[/citace]

Nevím, sháněl je kolega meky. Snad je našel, dával jsem mu pouze odkaz.

Ślo mi hlavně o určení gumy a to bylo přesné. Guma se dá u nás koupit, ale zase tak běžná není.

Zcela nové nástrahy na ryby,hlvně na polaky.Jedná se o novou nástrahu, kterou mám tu čest vyzkoušet mezi prvními.Jak bude fungovat to ještě nevím,ale má bezesporu jednu obrovskou výhodu o proti jiným gun. nástrahám a to, že je téměř nezničitelná.Její odolnost a pevnost je excelentní a můžete ji natáhnou to málo vídaných rozměrů a nepraskne-nepřetrhne se.I barevná škála je dostačující a každý si vybere.

Joo to znám PICARO...sám jsem zvědavy jak budou fungovat,akorát je nesmíš míchat s ostatníma gumami nebo se rozpustí ale jinak je to guma do praku😁 i cena je dobrá ak bude životnost jak slibují...

Ahoj Harty kde jsou k mání

Jestli máš zájem,tak  přes SZ.Tady se pohybujeme v minovým poli.

Konečně jsem se dostal k focení a přidám pár zajimavých nástrah hlavně na polaky...Loni na podzim se mi poprvé dostali do rukou téměř nezničitelné gumy Picaro...na test jsem měl jen tři kusy,tak jsem je dřív utrhl, jak zjistil jejích skutečnou životnost.Tá guma je neskutečně pružná a 23cm picaro jsem natáhl na 105cm pak jsem až utrhl kopýtko.Ryby odchytávali v pohodě a nebylo na nich znát kousance...Je ovšem potřeba dát pozor aby se nedostali do kontaktu s gumou s jiného materiálu....ROZPUSTÍ SE.Nemají žádný zápach...Trochu hůř se napichávají na háček a je potřeba použít jig bez nálitku s delším háčkem..guma má docela velkou hustotu,tak není potřeba lepit k hlavě drží dobře i bez lepení...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!