Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty
- Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#105201 15.3.2015 v 19:02
nechápu proč si mám doma připravovat nasunutou trubičku když to pak celé přilepim,v tom případě je tam pruhledná trubička na …..Pokud jde o teplotu tak si dej do vyhledavače—fyzikální vlastnosti mořské vody-teplota—a tam se o tom dočteš:-D:-D:-D:-D
#105203 15.3.2015 v 19:11Z wikipedie–Dlouhodobá měření v 50metrové hloubce u norského pobřeží doložily teplotu 11,3 stupňů Celsia v září na 63. rovnoběžce norského pobřeží a minimum 3,9 stupně Celsia u Nordkappu v březnu.
#105209 15.3.2015 v 19:29Díky, svítit to tedy bude.
A co barva ?
Má vliv ?
#105210 15.3.2015 v 19:30Silikonová trubička zřejmě slouží k bezpečnému rozlomení a případnému uvolnění chemické kapaliny do vody. Samozřejmě se dá vše udělat na místě. Jde o úsporu času. Každého věc.
#105212 15.3.2015 v 19:45frigo-barva ani úspěšnost nebyla cíleně zkoumána, na ryby nejezdíme jako výzkumný ústav-není čas. Nemáme srovnání úspěšnosti. Faktem je, že na tuto nástrahu se chytila řada pěkných ryb. Nedokážu tedy zodpovědět na otázku: chytily by se, kdyby tam tyčinka nebyla? Vyjádřil jsem se k otázce použití. Vyzkoušet úspěšnost musí každý sám.
#105213 15.3.2015 v 19:52frigo-barva ani úspěšnost nebyla cíleně zkoumána, na ryby nejezdíme jako výzkumný ústav-není čas. Nemáme srovnání úspěšnosti. Faktem je, že na tuto nástrahu se chytila řada pěkných ryb. Nedokážu tedy zodpovědět na otázku: chytily by se, kdyby tam tyčinka nebyla? Vyjádřil jsem se k otázce použití. Vyzkoušet úspěšnost musí každý sám.
……..
Ještě jednou díky.
Vyzkouším.
I ten teploměr tam spustím.
Jo – dík za ten zejvl.com – něco jsem vybral.
#105217 15.3.2015 v 20:33Kdysi v Aure pokusy s chemickým světlem byly. Vetknuto pouze pod háček do twistru. Fungovalo. Od té doby jsem to nezkoušel. 😛
#105257 16.3.2015 v 16:40vapno1-trubička slouží k připojení světla k vlasci,to je jediný účel,to cos napsal je totální blábol,jak se může chemická kapalina dostat do vody to fakt nechápu.
#105275 16.3.2015 v 18:45Cíleně není chemické světlo určeno pro svícení ve vodě, ale pro signalizaci na povrchu. Proto je také uváděna delší svítivost, než-li tomu je při použití v chladné vodě. Citace použití – rybářské světlo:
– Přizpůsobené pro všechny metody rybolovu a druhy ryb.
– Optický hlásič pro noční rybaření.
– Pro běžné splávky s chemickým světlem a připevnění na špičku rybářského prutu.
Na každém sáčku v němž jsou dvě trubičky a dvě hadičky je nakreslen postup – 1. Nasunout hadičku na trubičku
2. Trubičku rozlomit
O jediném účelu-připojení trubičky k vlasci ani ťuk. Při každé výměně trubičky rušit celou nástrahu, odříznout koncový obratlík, provléci šnůru hadičkou v mokru a chladu a posléze nasadit alespoň polovinu trubičky se ze zkušenosti zřídka podaří, navázat karabinku, připevnit nástrahu? Pěkně děkuji. To nechápu já. Zkoušel jsi to otta v praxi, těžko.
#105283 16.3.2015 v 18:57to otta + vapno1
Pánové, nehádejte se, to jsem nechtěl a děkuji oběma za radu.
Ta průhledná hadička tam nemá u mně v návodu bližší uplatnění – představuji si (tak jak říká otta), že se navlékne u pilkru na šňůru a DO NÍ se potom navlékne světlo – x krát, bez nutnosti demontáže sestavy nástrahy.
#105284 16.3.2015 v 18:58vapno1,nevidim důvod proč rušit celou sestavu,vyjmu po dosvícení světlo z bužírky,nasunu nové zlomim a jede se dál.Ano neskoušel jsem to ale pravidelně to tak praktikuji,jezdim do norska v září a to nejsou žádné vedra.Pokud se ti to blbě navléka tak neni problem sehnat o něco větší bužírku.Nevysvětlil jsi ale jak se ta chemie dostává do vody-ta se do vody naopak dostat nemá,dostat by se mohla jen po narušení vrchního obalu,to by ale vytekla a nedošlo by k reakci produkující světlo.
#105286 16.3.2015 v 19:00frigo-nehádáme se jen si vyměňujem názory,píšu pomalu tak jsi mě předběhl.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#105298 16.3.2015 v 20:36Pánové, beru to s tím, že si někde musím obstarat místo originálu, ne lehce dosažitelný vyhovující průměr průhledné bužírky. Záměr výrobce je asi mimo mísu. Proč to tak vyrábí? Kvůli ceně? Díky za plodnou diskuzi, své jsem skoro vyčerpal a uvedl. Hali, hali, halibut a dobrý lov.
#105304 16.3.2015 v 21:05vapno1-nedavno jsem kupoval v nějakém baumaxu nebo v podobném obchodě průhlednou bužírku,maj to jako metráž a různé průměry.Ona ale když je užší proužek tak nemusí bejt průhledná,když je zase větší průměr tak to můžeš utahnout tak že tam strčíš párátko,prostě lidová tvořivost.Tak ať se daří a ten dobrej lov.:-D
#105321 17.3.2015 v 8:45Ja sa chystám tento rok vyskúšať podvodnú blikačku priamo na to určenú – Mini LED Deep Attraction Drop Underwater Fishing Lure Light
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty