Hasvik, NO
temperature icon -2°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

nechápu proč si mám doma připravovat nasunutou trubičku když to pak celé přilepim,v tom případě je tam pruhledná trubička na .....Pokud jde o teplotu tak si dej do vyhledavače---fyzikální vlastnosti mořské vody-teplota---a tam se o tom dočteš:-D:-D:-D:-D

Z wikipedie--Dlouhodobá měření v 50metrové hloubce u norského pobřeží doložily teplotu 11,3 stupňů Celsia v září na 63. rovnoběžce norského pobřeží a minimum 3,9 stupně Celsia u Nordkappu v březnu.

Díky, svítit to tedy bude.

A co barva ?

Má vliv ?

Silikonová trubička zřejmě slouží k bezpečnému rozlomení a případnému uvolnění chemické kapaliny do vody. Samozřejmě se dá vše udělat na místě. Jde o úsporu času. Každého věc.

frigo-barva ani úspěšnost nebyla cíleně zkoumána, na ryby nejezdíme jako výzkumný ústav-není čas. Nemáme srovnání úspěšnosti. Faktem je, že na tuto nástrahu se chytila řada pěkných ryb. Nedokážu tedy zodpovědět na otázku: chytily by se, kdyby tam tyčinka nebyla? Vyjádřil jsem se k otázce použití. Vyzkoušet úspěšnost musí každý sám.

frigo-barva ani úspěšnost nebyla cíleně zkoumána, na ryby nejezdíme jako výzkumný ústav-není čas. Nemáme srovnání úspěšnosti. Faktem je, že na tuto nástrahu se chytila řada pěkných ryb. Nedokážu tedy zodpovědět na otázku: chytily by se, kdyby tam tyčinka nebyla? Vyjádřil jsem se k otázce použití. Vyzkoušet úspěšnost musí každý sám.

........

Ještě jednou díky.

Vyzkouším.

I ten teploměr tam spustím.

Jo - dík za ten zejvl.com - něco jsem vybral.

Kdysi v Aure pokusy s chemickým světlem byly. Vetknuto pouze pod háček do twistru. Fungovalo. Od té doby jsem to nezkoušel. :-P

vapno1-trubička slouží k připojení světla k vlasci,to je jediný účel,to cos napsal je totální blábol,jak se může chemická kapalina dostat do vody to fakt nechápu.

Cíleně není chemické světlo určeno pro svícení ve vodě, ale pro signalizaci na povrchu. Proto je také uváděna delší svítivost, než-li tomu je při použití v chladné vodě. Citace použití - rybářské světlo:

- Přizpůsobené pro všechny metody rybolovu a druhy ryb.

- Optický hlásič pro noční rybaření.

- Pro běžné splávky s chemickým světlem a připevnění na špičku rybářského prutu.

Na každém sáčku v němž jsou dvě trubičky a dvě hadičky je nakreslen postup - 1. Nasunout hadičku na trubičku

2. Trubičku rozlomit

O jediném účelu-připojení trubičky k vlasci ani ťuk. Při každé výměně trubičky rušit celou nástrahu, odříznout koncový obratlík, provléci šnůru hadičkou v mokru a chladu a posléze nasadit alespoň polovinu trubičky se ze zkušenosti zřídka podaří, navázat karabinku, připevnit nástrahu? Pěkně děkuji. To nechápu já. Zkoušel jsi to otta v praxi, těžko.

to otta + vapno1

Pánové, nehádejte se, to jsem nechtěl a děkuji oběma za radu.

Ta průhledná hadička tam nemá u mně v návodu bližší uplatnění - představuji si (tak jak říká otta), že se navlékne u pilkru na šňůru a DO NÍ se potom navlékne světlo - x krát, bez nutnosti demontáže sestavy nástrahy.

vapno1,nevidim důvod proč rušit celou sestavu,vyjmu po dosvícení světlo z bužírky,nasunu nové zlomim a jede se dál.Ano neskoušel jsem to ale pravidelně to tak praktikuji,jezdim do norska v září a to nejsou žádné vedra.Pokud se ti to blbě navléka tak neni problem sehnat o něco větší bužírku.Nevysvětlil jsi ale jak se ta chemie dostává do vody-ta se do vody naopak dostat nemá,dostat by se mohla jen po narušení vrchního obalu,to by ale vytekla a nedošlo by k reakci produkující světlo.

frigo-nehádáme se jen si vyměňujem názory,píšu pomalu tak jsi mě předběhl.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Pánové, beru to s tím, že si někde musím obstarat místo originálu, ne lehce dosažitelný vyhovující průměr průhledné bužírky. Záměr výrobce je asi mimo mísu. Proč to tak vyrábí? Kvůli ceně? Díky za plodnou diskuzi, své jsem skoro vyčerpal a uvedl. Hali, hali, halibut a dobrý lov.

vapno1-nedavno jsem kupoval v nějakém baumaxu nebo v podobném obchodě průhlednou bužírku,maj to jako metráž a různé průměry.Ona ale když je užší proužek tak nemusí bejt průhledná,když je zase větší průměr tak to můžeš utahnout tak že tam strčíš párátko,prostě lidová tvořivost.Tak ať se daří a ten dobrej lov.:-D

Ja sa chystám tento rok vyskúšať podvodnú blikačku priamo na to určenú - Mini LED Deep Attraction Drop Underwater Fishing Lure Light

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!