Panove mne je opravdu jedno jak to tocite,jen jsem reagoval na foto multiku s tim ze tenhle je pro levaky.
Netvrdil jsem ze nejsou multiky pro pravaky s klickou na levy strane,naopak jasne jsem napsal ze se pouzivaji i v uSA!
Jedine co jsem oponoval je ze bezne pouzivate vybavu urcenou pro levaky.
Tohle je ergometricka zalezitost a na detailech opravdu zalezi.
Nutno dodat ze levak toci klikou v levo....ale odhazuje levou rukou.
,,prendavani rukou,, problem neni
Prut drzis v pravy ruce(navijak,odhoz...vse ovladas pravou rukou),volna leva ruka se casto hodi....Po dopadu jen uchopis prut levou rukou a vzhledem k tomu ze prava ruka drzi prut vice-mene za navijak ...tak jen skluzne na klicku.Kdo to umi vi o cem mluvim;-)
To ze je cim dal vic lidi co toci levou klikou mi je jasny,ostatne staci si precist tuhle temu...
Negri v USA zacli taky nosit kalhoty tak ze jim vysej na ptakovy...a dnes to nosi celej svet(vsichni negrum podobni)
Jen dodam panove ze nikomu nic nevnucuji,jen jsem chtel upozornit na to ze pri koupy tak drahy veci jako je kvalitnej multik neni dobre udelat chybu jen proto ze tak dela kamarad a jeho kamarad...
Skusenosti bych nejake mel...pokud jde o El. multik tak se radeji zeptam...pokud jde o manual zase rad poradim(tomu kdo o radu stoji)
Jedine co mne mrzi jsou lidi ktery reagujou a nemaj prakticke skusenosti....
Spatna informace muze stat v tomhle pripade dost penez,znechuti rybacku...a budete do konce zivota premyslet ,,proc ty multiky maj amici tolik v oblibe kdyz se s tim tak spatne chyta....,,
Proste pokud necemu nerozumim a nezda se mi to logicke....nemusi to hned znamenat ze to je i spatny!
Jasne jsem napsal ze zejmena ti co rybari ze smekacim navijakem dluha leta se nemusi ,,predelavat,, dnes muzou mit jine alternativy s klikou vlevo...
To vse vsak nic nemeni na faktu ze koncepce s klikou v pravo je pro pravaka vseobecne nejvhodnejsi.NEPISU JEDINA MOZNA!