Hasvik, NO
temperature icon -9°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -8°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno

Multiplikátor

Zdravím všechny norky a zároveň vznáším prosbu o radu na koupi multiplikátoru chtěl bych vybírat z Penn, WFT, Daiwa. Účel: střední norsko, pilkrování, Prut Pen OVERSEAS 212 INNER BOAT 2,1m, 50 LBS. Nechci šmejd, ale cena max. 3500 kč. Líbil se mi Pen Senator, ale nevím, jestli je vhodný na pilkrování do norska a pokud jo, tak jakej převod zvolit. Díky všem za rady. Petrův...

Odpovědět

To shark: 100% podpora

2 shark: Keď ste pravák a nahadzujete pravou, prečo potom zdolávate rybu ľavou? :-D

Som presvedčený o tom, že prvý multík ste si kúpil na nesprávnu ruku a po úspešnom zvládnutí tej Vašej školy štrikovania ste si na to zvykol a už od toho neupustil. Neviem prečo keď niekto pri prívlačovaní celý život točí kľučku navijáku ľavou rukou a rybu zdoláva pravou by potom pri prechode na prívlačový mulťák musel zmeniť aj stranu ovládania.8-)

to lacoh nemam nic proti lidem co reknou ze jim multik nesednul a zustanou u navijaku smekaciho...

Ale tam kde ziju je odpradavna zakladem multiplikator a navijak smekaci jen jakasi doplnkova ,,novinka,,

A jiz vice nez 100 let mame vse jak jsem jiz popsal(klika vpravo):-D

Ale holt patrne si minimalne cele USA kupuje multik na spatnou ruku...

PS.jeste jsem necet jakej ze to mas multik ty?

Ahoj, po 9 letech s ručním multíkem jsem si na pro mně jubilejní 10 výjezd zakoupila konečně elektiku, neboť co si budeme povídat, léta přibývají, síla ubývá a po zkušenostech touha po větších hloubkách než 200m láká. Zakoupila jsem si DENDOUMARU 1000. Ráda bych se zeptala, zda má někdo s tímto multíkem nějakou zkušenost než vyrazím koncem května na Hitru. Děkuji.

Tim nechci tvrdit ze smekaci navijaky nemam taky,nekdy jsou vhodnejsi.

Taky kdyz prijdou hoste z CR,SK nebo PL se mi pro ne osvedcili vic.

A pokud delam surfishing tak ze navnadu vystreluji kanonem tak jsou nenahraditelny!

Na kapitalne ryby ovsem jednine multiplikator!

2 shark: Ak ste nepochopil o čom je reč, pozrite si nasledujúce ukážky:

http://www.youtube.com/watch?v=TDI5kwR5zjc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3KeslqzTYdY&feature=related

A ak neveríte, že aj v USA sa dajú kúpiť renomované značky v prevedení na pravú aj ľavú ruku otvorte si nasledovný link

http://www.basspro.com/Daiwareg;-Coastal-Inshoretrade;-Special-Baitcast-Reel/product/71937/53297?cmCat=CROSSSELL_PRODUCT

:-D

to lacoh

1,i v USA zijou levaci:-D

2,pri pouziti nekterych specifickych technik a specialnich prutu pouzivaji kliku na levou ruku i pravaci.Vzhledem k tomu ze se jedna o specialny a ne bezny zalezitost(spise nektery zavodnici) nepokladam to za pouzitelne u beznyho navijaku/prutu a pro beznyho cloveka.

3,jsi typickej Ficovolic :-D

To je perfektné. Keď sa niekomu minú argumenty, tak prejde na politiku. Keby si mi poradil skôr, mohol som ísť voliť. A špeciálne závodníci pri zložitejších technikách prejdú na pravú ruku. Aj Sulivan v snookri to tak robí.:-D:-D:-D

politiku nechame opravdu tak,to bych byl hodne sprostej:-E

Dalsi argumenty nemam,jsem proste blbec stejne jako zbytek sveta co pouziva multiplikatory.

Ty jse proste evidentne drzis hesla ,,vsichni jste blazni,jen ja jsem letadlo...vrrrrrr,,:-D

PS.ptam se po nekolikate,jakej to mas multik?

to lacoh

Jak vás tady tak posloucham, ještě že nemáte se Sharkem dvojdomek viď

:-D:-D:-D

To by asi nedopadlo dobře..:-x:-x:-E8-O

To lacoh: I mne by zajímalo jaký máš mulťák.Nemáš na levé ruce svalovou distrofii

můj názor je že pokud nahazuji pravou rukou tak kličku vlevo ať už se jedná o naviják nebo multík,vláčím už nějaký pátek a nedovedu si představit nahodit pravou rukou,pak přendat prut do levé a točit pravou....

u pilkrování je to jedno protože se nenahazuje,taky jsem si musel zvyknout na točení pravou...

Keď muškárim držím udicu v pravej ruke

Keď plavačkujem tiež

Keď prívlačujem tiež

Keď chytím rybu zdolávam ju pravou rukou/teda prútom v nej/

Asi som pravák

A volil som Fica/?/ - ten svet je teda zvrátený.

PS: A kúpil som si minulého roku Corbossa /asi 610/ lebo iba ten bol na moju ruku. Ale tak mi treba keď som riečny rybár.

to petko

Corboss 610 nema s temou moc spolecneho,jedna se o naprosto neco jineho nez beznej multiplikator.Ostatne elegantne reseni pro konzervativny lidi co maj sve zvyky ze smekacich navijaku.Ja jej neuznavam ale chapu lidi co jim muze vyhovovat.

PS.pravou rukou nahazujes i s beznym multiplikatorem.

to mikulcak ,,nazor,, je jedna vec...bezna realita druha...

Je potreba vyskouset a pak soudit.

Ja netvrdim ze ve vasich zemepisnych sirskach neni bezne mastit multiplikator levou rukou...dokonce i v USA se to vidi u nejmensich navijaku(sladkovodnich)(ale maj k tomu uspusobene taky pruty)

V cechach je ovsem dobrym zvykem koupit navijak pro levaka,namontit jej na beznej prut(v lepsim pripade prut pro multiplikator)

a zvyknout si na to...Ok,to vam neberu...ale tvrdit ze to je tak spravne...a celej svet to dela vic nez 100let spatne...no nevim nekde bude asi chyba...

Ano je to o tradicii a zvyku,automaticka prevodovka je v CR podobny situaci...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Sim napsal: Dnes vyrazil nás delegát...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!