Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Multiplikátor
- Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (62 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Volnas a poslední změna proběhla před 8 roky.
-
AutorPříspěvky
-
#31063 26.2.2012 v 19:30
to kikibut nepouzivam elektriku,nemam skusenosti…
Ale pokud potrebuji mit prehled o delce tak se mi nejvic osvedcil ruznobarevnej monofil(nebo snura)
Kazdopadne jak je tady focena ta ,,Okuma Magda,, tak to je neco jako plysova opice na zrcatku u auta…
😀
#31071 26.2.2012 v 19:47Muj nazor na multiplikatory je jednoznacny…
Drtiva vetsina novych multiku jsou pretechnizovazne hracky/sracky8-O
Kdo chce levnej a spolehlivej …
pokud neco mensiho s radicem tak penn peer nejlepe jeste starej model vyrabenej v USA(obcas se da sehnat jeste i novej) 209 nebo vetsi 309 rozhodne nesklame, pokud potrebujes rychlejsi prevod tak 210.
Pri potrebe vetsiho je nutno zapomenout na radic a tady je jednoznacna volba Peen rady Senator.
Za zminku jeste stoji starsi modely daiwa 600h nebo 900h (a muj oblibenej 910)
Je jasne ze pokud chcete zainvestovat vice penez tak bude lepsi rada penn international nebo opravdovej klenot neco od Fin nor (jedno jakej;-)
Ale to jsme financne jiz nekde jinde…
Rozhodne vsak vseobecne plati ,,cim jednodussi,tim lepsi,,!
#31088 26.2.2012 v 20:30s tím co jednodušší tím lepší mohu jenom souhlasit
#31090 26.2.2012 v 20:42počítadlo (u mně na elektrice) mi řekne hlavně 1.na hloubce na mníkách o kolik mam odvinuto oproti sonaru a jestli driftuji tak že je lepší se na to vysr… a jet radši vláčet..2.keleři na sedmdesáti metrech a chci to dostat k nim(samozřejmě cca k nim), jak se dozvím kde to mám, jestli už nejsem třebas pod nimi na devadesáti metrech…tak proč ho nepoužít?
..míchat rybačku v Norge a USA je jak míchat jablka a hrušky,obě mají své specifika a vytvořené typy rybářského náčiní…
#31092 26.2.2012 v 20:49to honzo mas naprostou pravdu pokud jde o to ,,michani,,
jina lokace,jina technika = jine nacini…
Nektere veci vsak plati vseobecne,treba prave nepresnost a poruchovost pocitadel.Muzes mi verit ze pokud pouzijes snuru co meni barvu kazdych 10 metru tak tech sedum barev odectes spolehlive a zarucene presneji nez z pocitadla:-D
Nevim jak pracuje pocitadlo u elektriky a tam mas mozna pravdu(nevim) ale u mechanickeho multiku jsem se nesetkal s pocitadlem ktere by nelhalo min nez +- 20%!!!
#31107 26.2.2012 v 21:35J
shark napsal:
to honzo mas naprostou pravdu pokud jde o to ,,michani,,
jina lokace,jina technika = jine nacini…
Nektere veci vsak plati vseobecne,treba prave nepresnost a poruchovost pocitadel.Muzes mi verit ze pokud pouzijes snuru co meni barvu kazdych 10 metru tak tech sedum barev odectes spolehlive a zarucene presneji nez z pocitadla
Nevim jak pracuje pocitadlo u elektriky a tam mas mozna pravdu(nevim) ale u mechanickeho multiku jsem se nesetkal s pocitadlem ktere by nelhalo min nez +- 20%!!!
WFT Strong Multicolor . Je pravda,že např. při trolingu mu bude celkem jedno kolik mám odvinuto. Spíš pořádný kolovrat z oceli ,aby vydržel už jenom ten záběr ! V Norsku je celkem potřebné vědět v jaké hloubce se nástraha pohybuje a kde jsou ryby. Je to jako srovnávat muškařinu a přívlač 😀
#31110 26.2.2012 v 21:59to kikibut mas naprostou pravdu,ja rozumim tomu ze potrebuje znat presnou delku odvinute snury…a PRAVE PROTO jsem zavrhnul spominane mechanicke pocitadlo(naprosto nepresne) a doporucil barevnou snuru 😉
#31111 26.2.2012 v 22:05kdysi jsem mel takovou Daiwu(nevim presne model) s pocitadlem…
Metr podle toho pocitadla meril od 0,5m do 1,5m podle mnozstvi odvinute snury,mnozstvi vlasce na civce,podle prumeru vlasce….a co ja vim podle ceho vseho8-O
Mam pocit ze pri jistych druhech lovu je potreba vedet jestli jsi ve 70 nebo 90 metrech;-) A zatim mi nikto nevysvetlil jak to pomoci toho pocitadla zjistim…:-?
Vim jak to na 100% zjistim pomoci barevne snury…ale pomoci te srandy(pocitadla co meri +- autobus) hodne leda ,,E-shopu,, vubec netusim:-P
#31115 26.2.2012 v 22:39…jedna fotka “multíku” bez řadiče umístěného pod prutem…takový předchůdce Cormoran Corboss :-D:-D:-D:-D
#31116 26.2.2012 v 22:41to je problém počitadla nefungují tak přesně jak by měla a počítat barvy za sebou je vražda .Za 24 hodin počítání budu úplně hotový
#31121 26.2.2012 v 22:51to zabjan to pocitani barev je OK,skus uvidis:-D
bezne mas 4 barvy po 10m,takze pocitas treba jen jednou a pak vis ze treba na druhou cervenou jsi na hloubce a to je pohoda uhlidat.
#31122 26.2.2012 v 22:53to honza dufek no s tou jednoduchosti jsem zo az tak uplne nemyslel8-O
#31124 26.2.2012 v 22:57jednoduché to určitě není určitě je lepší se podívat na počitadlo ale nesmí tam být rozdíl 10m
#31125 26.2.2012 v 23:29Mám jak Corbose tak i 2 Magdy a nemám s nima za 6 let problém, používám je jako “blbuvzdorné” a půjčuji je buď nováčkům v Norsku nebo nerybářům rekreantům, zatím nebyl problém ani s jedním a nedělám na nich žádnou extra údržbu. Pak mám Ryobi a Pena s digitálníma počítadlama. Podle mě, nemůžou a ani nepočítají mechanická počitadla odvinutou šňůrku v metrech, ale pouze počítají otáčky. Kdysi jsem tady už vznesl na toto téma dotaz a někdo odpověděl, že mu fungují přesně v metrech a srovnává údaje s echolotem. Mně se to nikdy nepodařilo a ani nechápu, jak by to fungovalo. Počítadlo se točí pořád stejně i když je cívka prázdná nebo plná na maximum. A když mám cívku plnou, tak je určitě obvod 3-4 krát větší než když mám cívku skoro prázdnou. Máme zkušenosti při porovnávání s hloubkou na echolotu, že tak do 80 m se údaj podělí 3 a je to zhruba v metrech, při větší hloubce dělíme 4. Na multiplikátorech mám 300 m šňůrky. Multíky s digitálním počitadlem fungují přesně, ale při prvotním navíjení nové šňůrky se navíjí přes snímač, který počítá kolik toho navinu a kalibruje se podle průměru šňůrky a já nevím co to všechno ještě dělá. Pokud s multíkem někdo pilkruje jen o dno, tak to počítadlo ani nepotřebuje, to je fakt. Ale pokud se chytá podle echolotu třeba na 80m hloubce a v 50 metrech jde hejno, tak je počítadlo k nezaplacení, to se bez něj těžko trefuje. Zkoušel jsem kdysi přídavná počítadla na prut, ale to nikomu už nedoporučuji, samej problém, pokud se šnůrka neuvolní a nevyskočí, tak určitě při trochu rychlejším spouštění prokluzuje a počítá blbě, nevydržely víc jak dva dny, ohrkaly se převody počítadla.
#31126 27.2.2012 v 0:19Proč je špatné počítadlo odvinuté šňůry na multiplikátoru? Je lépe nevědět,kde se,byť přbližně naše nátraha právě nachází,nebo vědět? Myslím,že to není špatná věc.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Multiplikátor