Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (62 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Volnas a poslední změna proběhla před 8 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 166. až 180. (celkem z 197)
  • Autor
    meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

pro kliknis: dost dobře si neumím představit dobrou funkci multiku bez řadiče.

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

meky napsal:

pro kliknis: dost dobře si neumím představit dobrou funkci multiku bez řadiče.

Já jsem s multíkem bez řadiče chytal a máme je v Norsku na půjčovně a řekl bych, že v tom není žádný rozdíl. Naopak si myslím, že se vyloučí možnost vytržení řadiče při větším zápřahu. To se může stát zejména (a máme s tím bohaté zkušenosti zvláště u elektrik) při přetržení šňůry, kdy se šňůra dostane ven z řadiče a následně jí rybář vrátí zpět přes řadič do navijáku. Je potřeba si uvědomit, že protočení navijáku s vyklouznutou šňůrou z řadiče způsobí absolutní rozhození postavení šňůry vůči řadiči. Dojde-li pak k většímu souboji rybáře s rybou a řadič nenavíjí šňůru správně tzn. tak jak si jí na cívce seřadil, může dojít ke stržení řadiče. To u multíku bez řadiče odpadá. Samozřejmě, že někomu to vyhovuje tak a někomu jinak. Od toho jsme lidé a kupujeme si to co nám každému jednomu vyhovuje.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Já osobně preferuji multíky určené na speed jigging . V základu jsou bez řadiče, paková brzda je samozřejmostí , převody jsou dost rychlé , velká klika dost usnadní práci, kapacita cívky je dostačující , celokovové tělo nenajde se kousek plastu ,a jsou malé a dost lehké do ruky a hlavně jsou to stroje , které vydrží nejšílenější ! Navijáky od Maxelu ,které jste mohli vidět na srazu jsou u mě n. 1

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Já mám s řadičem a nemohu porovnat s bez řadiče. Není mi ale jasné, jak se šňůra bez řadiče navíjí. Měla by se navíjet na jedno místo a z toho místa by mohla sklouzat do krajů. Možná na krátké vzdálenosti to problém není, ale 100+ si neumím pěkný návin představit.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Na Gartene som chytal asi v 180m hĺbke a občas som musel pomôcť palcom, aby sa dobre šnúra uložila.Mal som multík požičaný.Foto:

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Takto chytal na našej lodi Rišo a tak isto si pomáhal palcom.

mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

Při navíjení bez řadiče stačí pootáčet prutem v ose do stran. Když natočíš prut do leva šňůra se ti rovná víc napravo a opačně. Horší je to když zdoláváš rybu. To nemáš náladu kroutit prutem. Tak je lepší vetší cívka.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Tak jsem opravdu rád, že mám s řadičem.

Otta
    Účastník
    (632 odpovědí)

Letos jsem koupil dvourychlostní WFT bez řadiče a už jsem ho vyskloušel,taky jsem opravdu rád že mám multík bez řadiče. :-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

meky napsal:

Tak jsem opravdu rád, že mám s řadičem.

Velké ryby se loví bez řadiče, takže vlastně na co řadič. :-P:-P:-P

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

kliknis- Veľké ryby,veľký multík.

cenda
    Účastník
    (188 odpovědí)

Jakabo,konečně parádní kousek.Kde se nechá sehnat?Pošli SZ,prosím.Nemůžu rozpoznat,jestli je s řadičem nebo bez.

To musí být speed jigging.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

pro kliknis- to můžeš mít pravdu, ale je třeba říci i b) a to o velikosti multíku. Boule na navíjené šňůře silně omezuje metráž návinu. Pokus chceš mít velký návin hlavně silné šňůry, tak multík bez řadiče musí být i dost větší. A případné ruční navádění šňůry na naviják je krokem zpět. Negativní vliv pořadače je pouze v případě, že není soulad mezi postavením pořadače a navíjenou šňůrou. Ostatní je jen věcí konstrukce a použitého materiálu.

lacoh
    Člen
    (792 odpovědí)

meky napsal: Negativní vliv pořadače je pouze v případě, že není soulad mezi postavením pořadače a navíjenou šňůrou.

Ja by som to videl úplne opačne. Negatívny vplyv je pri nesúlade postavenia radiča a navinutej šnúry pri jej odvíjaní, kedy šnúra pôsobí na radič v krajných polohách zo strán a pri väčšom ťahu môže dôjsť k jeho ohnutiu a následnému zaseknutiu. Ak radič správne funguje tak pri navíjaní ukladá šnúru tak ako má byť a nemalo by dôjsť k žiadnemu nesúladu.8-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 166. až 180. (celkem z 197)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...