Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017
- Toto téma obsahuje celkem 338 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hynek Šimeček a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#282032 5.6.2017 v 5:37
moner zkus kamoyvar – nordkapphafiske.com byl jsem tam s klukama co už jezdíme 10 let v této lokalitě jsme byli 2x lovit ubytování pokaždé jinde.
Ryby byli vsude ale pokaždé jinde kde před tím nám pilkr nedopadl ani do 20m a už tam byli i po 3ks tresek kolem 0,8-1m (museli jsme si sundat papriky a chytat jen na pilkr abysme to dali) tak další rok tam nebylo vůbec ale vůbec nic byli jsme z toho všichni dost sklamání
Museli jsme si najít jiná místa pojezdit hrany doliny a zkoušet a výsledek se vždy (zatím) dostavil
Jak píše jegrhanz od ryb můžeš být 50m a nemáš ani šupinu a pak zastavíš na místě kde si řekneš tady to nemá v žádnem případě cenu smočit pilkra a si překvapen co na té placce je
Já třeba jak jedu s lodí a myslím si že by tu mohlo něco být tak to 2-3krát prohodím když nic tak se jede kousek dál udělám to stejné a pak stačí jenom s otevřeným úsměvem říct kluci jsou pod náma dávejte to tam a bum a už si užíváme krásné rybařiny
A samozřejmě nová lokalita znamená hledání a hledání – 100% místa si myslím nejsou až na sádky
Vašek
#282081 6.6.2017 v 0:08Ahoj, stále ještě hledám jednoho až tří rybáře kteří by se mnou chtěli jed 14.6 – 1.7 na Loppu do Bergsfjord, nabídnu ješte zajímavější podmínky pro někoho, kdo reší finance a chtěl by si to odpracovat.
10000kč plus 50 hodin práce
7500kč plus 60 hodin práce
5000kč plus 70 hodin práce
Zdarma 8o hodin práce
Jestli vás to zaujalo, tak mě kontaktujte na tel. 775378416
#282090 6.6.2017 v 7:22Ahojte ,
chci se zeptat , jelikož máme pravidelně problém ve Finsku s tankováním na automatech s kreditkama, má někdo nějaké zaručené info , co funguje . Jezdíme vždy na noc a v těch jejich automatech nám to nebere naše kreditky, všude jinde fungují a zkoušeli jsme různé.
Již dlouho se nic nepsalo o kontrolách , jak to vypadá v kautokeniu s celníkama ?
Je třeba Autopass z Kautokenia do Oksfordu?
Díky
D
#282104 6.6.2017 v 14:56Letos v kvetnu to s celnikama bylo ok. Tam jsme jeli ve tri hodin rano a naspatek kolem obedu. Nikde ani nohy. Celnice prazdna. Nezapomen vjet na celnici do lajny nic k procleni… Nothing to declare. Slovenska obycejna kreditni karta fungovala bez problemu, nekdy se stalo ze nam to pustilo nafty jenom za 40e. Tak jsme natankovali tam za 3 minuty jeste jednou. Pravdou je ze tankovano bylo ve finsku jenom 2x u Kolari a pred Norskou hranici protoze jsme jeli pres Svedsko. Autopass Kautokeino Øksfjord rozhodne nepotrebujes.
#282110 6.6.2017 v 16:10… a Davide… zarucene info je jedine o autopassu… celnici nezarucuji, tak jako trajekt na ktery kdyz myslis ze prijedes vcas tak jsi vyhral… najeli jsme z vychodniho Slovenska pres Prahu kde k nam nastoupili dva skveli smichovcane do Øksfjordu 3900km… pres Svedsko sme se hnali jako kravy abychom stihli ranni trajekt v Øksfjordu… stihli jsme ho… akorat ze trajekt toho dne nejel vubec kvuli porouchanemu motoru… jeli jsme osobni lodi a auto zustalo v pristavu v Øksfjordu… vis si predstavit co to asi byl za fofr prelozit vsechno z auta na lod, pak z lodi do auta majitelky a pak to vylozit v domĕ
#282155 7.6.2017 v 7:00to orfo,
dík za info, jasně zaručeno je jen ten autopas :-), masakr s tím trajektem , byli jste v sandlandu?
D
#282157 7.6.2017 v 7:46to David: Ne… byli jsme v Sor-Tverrfjordu. Nevim jestli to znas… je to za rohem od Sandlandu… trajekt je ten samej… kdybys potreboval jeste neco klidne se ptej
#282163 7.6.2017 v 8:19to orfo,
to je kousek od sandlandu , jezdili jste na ryby asi na šelf za malou lopu a před sildu , ještě jsem koukal hodně luxusní je cca 35 km na volném moři hrana z 50 do 300 , ale to jen když bude dobré počasí
D
#282181 7.6.2017 v 11:32Na self za Loppu malou Loppu. Drzeli se v kopě v malych hejnech. Kdyz jsme misto projeli třeba jen o 50m uz ani ťuk. Zaujimave je ze brali hodnĕ opatrně. V tlamě z pilkru jenom trojhak, loni jsme museli 750g pilkr v tlamĕ hledat.
#282182 7.6.2017 v 14:29to orfo, tak uvidíme až tam budem , snad se to vše zlepší , letos to nevypadá zatím dle reportů na žádné závody, aletu rybu si tam určitě najdem 🙂
Dík
D
#282198 7.6.2017 v 19:14Přeji vam to Davide… je to dobra lokalita s velkyma rybama… my jsme zachytali hezky a to ze ryby byli az na moři a žrali opatrně připisuji dlouhe zimě, chladnemu pocasi a vodě… těšim se na fotky
#282199 7.6.2017 v 19:16to David:
a hlavně se nenech nikym znejistit a zmást a teš se na užasnou dovolenou
#282254 8.6.2017 v 6:52díky to určitě , zatím se nám vždy podařilo najít ryby a užít si dovču , jen aby bylo dobré počasí .
Díky
D
#282270 8.6.2017 v 9:32Asi nejžhavenější info po návratu z pobytu na Loppě mám takové. Pro slabší povahy je dobré si přibalit nějaká antidepresiva. Ryby tam v současné době nejsou a trvá to již delší dobu. Za dvanáct hodin na vodě nemáš jediný kloudný úlovek a když bereš Tresky od 50 cm tak vydají akorát na večeři. Je hezké, jak tu každý vždy nachytal. Realita je jiná. Sledoval jsem tu i jiné rybáře taky jen nadávali. Počasí se zlepšilo to ano konečně je teplo. Špatné pro ryby v tomhle teplu nebrali ani v dobrých letech. Dobré pro komáry. Podle místního usedlíka do týdne začne sezona komárů. Vem si z toho co chceš. Je to realita tohoto času. Může se to zlepšit Ale také nemusí. Jo a ještě něco benzín tu je rekordně vysoko cca 18 nok. To jsem tam také nezažil. Pokud budete mít internet, napiš ostatním jestli to je lepší.
#282318 8.6.2017 v 23:34to Moner a přiznivce:
Souhlasim s tebou. Opravdu jsi to opsal hezky a vskutku výstižně. Taky jsem tam mluvil s mistnim usadlikem. Jmenuje se Thorbjorn Øedegard a bydli v domku hned vedle kostela na ostrově Loppa. Jistě ho mnozī znate. Nabidl mi sklenici vina dovezeneho z Bakkan Wahlu, protože tam je o polovinu levnější oproti Loppě a se slzama v očích se dal do vypravjění. Žije tam 50 let a nemá zrovna na růžích ustláno. Celej zivot se jeho rodina živila rybolovem ale posledni tri roky tam neni ani rybka a tak děti a manželka od něho odešli. Když přijedou s vnoučatama jednou za rok děti nesmí z domu ven protože ozonova vrstva nad Loppou už nemá žádné Dobsony a je to životu nebezpečné. Rozmohli se tam komáři, kteří tam předtim nikdy nebyli a ne a ne se jich zbavit. Vypada to děsivě no to není konec a Thorbjorn vypravěl dal o čem možna někdo nemá ani tušení. Věřte nevěřte…jsou tam taky hadi. V létě když je teplo jsou všude. Není kam šlápnout a i kdyby k Loppě třepa někdy ryby znovu najeli… čemu Thorbjorn velke naděje nedává… k moři ze svého domku vedle kostela kvůli hadům nemůže. Veří, že se to může zlepšit ale taky nemusí. Jěště si taky stěžoval že pro benzin do sekačky na trávu a svýho Harleje musí jezdit na sever od Loppy na nějakej ostrov, je tam o 5Nok levnější. Lituji že jsem si jméno toho ostrova nezapamatoval. Thorbjorn se divī všem rybářum kteri ještě jezdí na Loppu přes polovinu Europy a marni tim svůj čas a nemalé peņíze o které pro svůj rozmar okrádají vlastní rodiny a přitom někdy možná stačí jen pár km a všechno by mohlo bejt jinak. Za vinu vše dává pronajimatelům ubytovani a lodí pro rybaře, kteri se tam nějak rozmohli a zničili všechno to hezké. Poděkoval jsem se za víno, rozloučili jsme se objetím ale já jsem už tehdy vědel že se vidíme naposled, protože na Loppu už nikdy nepřijedu. Těšil jsem se domů… na Slovensko
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017