Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017
- Toto téma obsahuje celkem 338 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hynek Šimeček a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#283716 3.7.2017 v 13:28
“Ch yť si svého halíka”
Konečně se to podařilo, a svého halíka jsem si chytil. V předchozích 15 cestách do Norska se mi podařilo chytit pouze jednoho halíka náhodně na Averoy. Ale to co jsem viděl tady překonalo moje očekávání. A pokud Hynek ví kam na ně vyrazit je to pak skutečně paráda.Více než 20 halíků včetně mnžství koček v naší lodi bylo ukázkou že tu opravdu jsou. Ostatně to ukazují i fotografie z této lokality.
Jinak Hynku dík za bezva dovolenou. Rybářské zážitky vynahradí i ti hodně dlouhou cestu a opravdu stojí za to.
Vřele doporučuji.
Ing. Petr Novák
#283721 3.7.2017 v 18:40Po hodně dlouhé době jsem se taky dostal k vláknu a jediné co k tomu napíšu je, že na Loppě a jejím okolí je obrovský počet ryb a velkých ! Akorát je to trochu i o hledání a nebát se dostat ven z fjordů . Sám jsem tam nachytal a viděl mnoho velkých ryb za tu dobu a nebavím se jenom o letošním jaru . Osobně se těším až se sem hned vrátím a to ještě tenhle rok možná jestli bude s kým jet . Ta lokalita vydala ne jeden ani dva rekordy, ale mnoho velkých pokladů a čas velkých halibutů letos jeste ani nezačal, takže hrdě můžu říct, že krásných úlovků ještě bude dost na focení .
#283905 6.7.2017 v 20:40Tak dneska jeden z poslednichdnu pred odjezdem , pocasi vyslo uplne super tak nejdriv malej vejlet po fjordech a neskutecny rodeo , dva halici kolem 8 kg a dva kolem 15 kg dalsi dva behem boje vyhrali to vse behem 1 hodiny , pak se jelo na morea zde na vlacak a 80g pilkr cca 10 keleru vse kolem metru, takze dnes bude hostina jo a ryby tady nejsou :)) jezdete radeji jinam
#284487 14.7.2017 v 9:13Tak nějak postrádám report od Davida, kterého ještě před odjezdem lehce znervóznil můj článek. Tak doufám, že brzy oznámí, že vše dopadlo dobře a obavy byly zbytečné. Svědčí o tom i dosavadní zprávy, že je tam opravdu “rybí ráj”.
#284493 14.7.2017 v 10:50To Jegrhanz: Když už jsem sem zase zabrousil, tak jsem na něco narazil v Tvém posledním obšírném hodnocení názorů zúčastněných. Jsi také dobrý spisovatel:-) (viz poslední Tvůj článek!!!) a nad věcmi přemýšlíš, což je dobře. Pokud si můj článek tedy přečteš třeba popáté, tak zjistíš, že to vůbec není o jakési neutralitě k Loppě nebo o jakési další nepřehledné skepsi. Loppa je “komunne” (Steinar Halvorsen je zde mimochodem starostou) a tedy dost velká na to, aby se zde ryby našly i pokud zrovna “nemají své dny”. Takže co se týče lokality a ryb je snad z článku jasné, že z mého pohledu to je a i do budoucna to “rybí ráj” pro mě bude. Ale o tom, že už nepojedu do Sandland jsem celkem přesvědčený , protože se zde podle mě to, co onen “rybí ráj” dřív dokreslovalo téměř k dokonalosti, zkrátka dost změnilo a rok 2016 mi to jen potvrdil. Ale, že bych nezajel třeba do Sor Tverfjordu, Bergsfjordu, atd., určitě nevylučuji. A úplně jinou otázkou ještě je i to, co zde způsobí další podnikatelské aktivity, o kterých se mluví a další příliv rybářů všech národností…
#284607 16.7.2017 v 21:26Ahoj.Posílám jen krátké in-fo za tento týden z Loppy bez nějakého podrobného rozebrání. Partička Čechů ubytovaná u Brity za tento týden přes 20ks halibutů do cca 140 cm. Plus několik dalších ze Sandlandu a zatím nej 46kg viz dnešní foto(kamarád Eda, Blue house Sandland). K těm tématům jak se tady rozebíral jestli tady ryby jsou a nebo nejsou tak pouze subjektivně za mě: Určitě je to celkově maličko horší než před cca pěti a více lety kdy nešel prohodit sloupec a nachytal i ten kdo není rybář. Ale to by zase nás rybáře asi nebavilo že ? (-: . Ryby tady jsou všechny a při troše trpělivosti a troše přemýšlivosti kdy, kde a jak na ně možností obrovské….. Letos nej halík 207cm 116kg…(Sandland) Po pár týdnů budu dál informovat.. Ota
#284622 17.7.2017 v 8:00Dobrý den všem, tak jsme se vrátili po 14 dnech ze Sandlandu . Cesta opravdu krutá vzhledem ke vzdálenosti , zatím jen krátký report .
Po příjezdu a kontrole mola a lodí jsme zůstali ohromeni kostrou halibuta ve filetárně , masakr , 207 cm 116 kg , kterou nám tady zanechal finský rybář . Nic lepšího jsme si nemohli přát a říkali si to je to co jsme hledali . Jelikož jsme lodi měli po zkušenostech až od druhého dne , vzhledem k finanční náročnosti na jednu loď v Sandlandu (cca 1600NOK za den) to je lepší řešení máme čas se připravit na rybolov. Druhý den pokračovalo naše rozčarování masakr dvě plné bedny již vyfiletovaných kohlerů přes 110 cm a bonus nahoře okouník jako malé vietnamské prase odhad tak 60 cm . Počasí nám přálo tak hurá na ně . První den byl pro nás vždy zklamání, ale tentokrát to nebyla vyjímečně pravda ve 4 jsme dovezli 2 bedny ryb , všechny ryby pod 60 cm a všechny brosny jsme pouštěli takže supr. Musím tady napsat, že jsme měli štěstí na počasí, za 8 dnů rybolovu jsme pouze 3 dny nemohli vyjet na šelf , ketré jsme ztrávili chytáním ve fjordu a zkoušením nějakých trofejních halibutů. Což se nám nepodařilo, co stačilo na halibuty jinde bylo tady bohužel málo. Krátké shrnutí po diskusi s Němci Brity a Finy co jsme tam potkali , tak zřejmě posledních pár let tady ve fjordu je opravdu potřeba projevit nějaké to rybářské umění se štěstím , aby byl člověk s rybolovem spokojen. Z druhé strany musím konstatovat, že takové množství kapitálních tresek se nám za celou dobu rybaření nepodařilo chytit. Tresky 120 + není vůbec problém chytit i pro naše nováčky , což v jiných lokalitách se nám podařilo zřídka , limit jsme měli splněn již v polovině pobytu , dokonce se podařilo chytit cca 5-6 halíků , sice žáden kapitální ale 125 +- , což beru jako úspěch. Bohužel je letošní sezona hodně posunutá , a s počasím dost poblázněná , sněhu tady leží ještě hromady , dle Steinara v červnu byl sníh ještě v údolí.
K otázkám co určitě všichni máte :
ryby jsou tady kapitální ale musíte vyjet na šelf, nebo mít štěstí na halíky v okolí přístavu, což pro nás nebylo nic nového , to jezdíme pokaždé na otevřené moře .
Komáři kupodivu jsou tady taky , ale jen když vyleze slunce hodně vysoko a je hodně teplo, zažili jsme tady invazi poslední den .
Nákladově musíte počítat s vyšším nákladem na benzín, i když je sandland položen opravdu luxusně , tak 25 km to je pořád na šelf, což dělá cca 40 l benzínu na výlet , ale je tam člověk za 30 minut , luxusnější lodě jsme v životě neměli .
Co je nevýhodou je absence salátovek ve fjordu , kde si člověk zachytal jen tak chyť a pusť na malou gumu na 10 m když je špatné počasí.
Jelikož neznám situaci jaká tady byla nemůžu hodnotit stav před a po, pouze konstatuji co jsme zažili , ryby tady jsou , komáři taky . Halík rekordní se nám nepodařil(lepší je asi použít ryobajta než mrtvého kelera )
Fotky ještě nějaké dodám .
Mějte se
D
#284625 17.7.2017 v 8:21Já dodám ještě jedno zajímavé info: Za celý týden tady nebyly žádní ptáci, racci a prostě nic a v žaludkách tresek byly jen kraby, hvězdive a kamení… tak proto nebyly ve fjordu. Nicméně chlapy co byly na šelfu tak hlásily konečně včera hejna ptáků a narvané žaludky rybkamy. Takže ta drobot sem ty ryby natáhne. Jinak souhlasím s Davidem, viz víše. A i to počasí je posunuté, protože v tuhle dobu už tady rostli sem tam houby a nějaká ta moruše se našla a zatím je tady začátek jara. Já osobně jsem byl na rybách za celý týden pouze dvakrát. (Já, moje paní, a tři děti 7, 5 a necelé dva roky) tak si to asi umíte představit to představení na lodi… (-: ) A přseto už mám limit splněn a bedny naplněný.
#284631 17.7.2017 v 8:33Oto, kde jste chytali? Předpokládám, že jste s dětmi moc daleko nejeli.
#284633 17.7.2017 v 9:22No tedka nevím jak ti mám odpovědět, abych se nedostal do křížku z Barnevernem.
#284634 17.7.2017 v 9:25Srašně daleko a při tom biju děti….(-:
#284664 17.7.2017 v 11:142 ota , nevěřím, jak jsem viděl ty dva klučiny co hltají každé naše slovo co jsme se bavili , tak ti budou stát jako první při výjezdu na moře a určitě je bude člověk tahat heverem aby je dostal zpět :-). Přeju krásný zbytek pobytu a ať se podaří nějaký ten halík . Jinak v přístavu pod loděma jsme pozorovali Halíky do 1 m , ale potvory ať jsme jim házeli pod nos vše co jsme měli tak nic :-(.
#284665 17.7.2017 v 11:14Škoda každé rány….oni už na to ale nepřijdou:-)
#284672 17.7.2017 v 11:41#284675 17.7.2017 v 11:43 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017