Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017
- Toto téma obsahuje celkem 338 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hynek Šimeček a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#283175 23.6.2017 v 3:15
Dnes večer jsme opět vyrazili na naše oblíbené místo na konec fjordu před Sandland, chytli se dva menší halíci aněkolik tresek, ryby moc nebrali, ale my jsme poctivě tahali naše gumy, byli jsme asi hodinu bez záběru a pak přišel Bohoušovi záběr od halíka brzda ječela prut se ohýbal a prásk pletenka povolila, zřejmě byla někde načatá, tak jsme si zanadávali a za minutu jsem dostal záběr já brzda ječela prut ohnutej až do vody, tak jak to umí halík 20 plus a prásk pletenka povolila, hrozná smůla, ale zítra na ně jdeme znovu, snad už vybaveni neselže.
#283177 23.6.2017 v 7:08Ahoj Hynku,
jezdíte k pastelce nebo až k loppě ? Škoda té šňůry , ale ono ještě něco příjde , hlavně že se počasí zlepšuje . Jestli to není tajné, jak dáváš kelery na nástrahu , prošíváš je jehlou ?
D
#283232 24.6.2017 v 2:57Ahoj Davide, někdy jezdíme k pastelce, ale hlavně chytáme u malého ostrovu mezi Sandlandem a Sildou před Lopou, Když chytám na kelery, tak používám šibenici s trojobratlíkem olovo 300g, jednohák propíchnu skrz nosní dirku a trojháček do hřbetu blíž k osacu. Dnes ryby moc nebrali, asi jim nesvědčila ta změna počasí, povedli se dva menší halíci a pár tresek.
#283303 25.6.2017 v 21:42#283340 26.6.2017 v 9:19Ahoj Hynku,
tak zatím nic moc , aspoň jste nám to nevychytali . Odjíždíme v pátek nástup na Sandland v neděli 🙂 , Vám pohodovou cestu domů .
D
#283341 26.6.2017 v 9:56Ať koukám, jak koukám, slibované tresky pořád nevidím..? Že by ten Moner měl i kus pravdy??
#283354 26.6.2017 v 17:58Vsak pockej , uz cekam na trajekt smer sor tverfjord – jinak super pochytani ve Svedsku , male opustene jezero cestou a skoro co nahod to okoun nebo stika , okouni vse nad 40 cm , stiky kolem 80 cm a jeden krokodyl znicil zabu a vubec mi nedal sanci
#283355 26.6.2017 v 18:58To Marfius:
Můžeš mi prosím hodit souřadnice toho jezera ve Švédsku. Rádi bychom se tam po cestě taky stavili. Je tam potřeba nějaká povolenka?
Dík za info, Laďa
#283356 26.6.2017 v 19:02To jsem rád, že zde je i někdo jiný který sundal růžové brýle a přestal Loppu nekriticky obdivovat. Nechtěl jsem už provokovat a tak jsem to nekomentoval. Jen si myslím, jako naprosté rybářské střevo za které jsem byl označen, pokud by tam bylo ryb jako kdysi, určitě by skákali na vláčené gumy i velké tresky a keleři.
#283360 26.6.2017 v 20:08Povolenka : ptal sem se mistnaka a rikal ze pokud jezero nema spravce nebo budku s cislem tak se neplati , souradnice – bohuzel nemam ale napisu ti vesnici
#283361 26.6.2017 v 20:10#283365 26.6.2017 v 20:34Tak prvni info od mistniho nora z trajektu , ve fjordu toho moc neni , jak bylo hodne snehu a ted je tepleji a vse taje tak ta voda je prej malo slana a to jim nechutna , chce to jezdit dal
#283379 26.6.2017 v 21:54Velke tresky a keleri se lovi taky na vláčené gumy, ale vlacene jinym spůsobem a na kousek jinych lovnich mistech nez velci halibuti o to zvlašť když se jedna o CILENÝ lov halibuta. To tady napsali rozhodně větši kapacity na lov haliku než ja.
To marfius: těšim se na objektivne spravy ze Sor-Tverrfjordu a foto. Uzite si to.
#283380 26.6.2017 v 22:04To jsem rád, že zde je i někdo jiný který sundal růžové brýle a přestal Loppu nekriticky obdivovat. Nechtěl jsem už provokovat a tak jsem to nekomentoval. Jen si myslím, jako naprosté rybářské střevo za které jsem byl označen, pokud by tam bylo ryb jako kdysi, určitě by skákali na vláčené gumy i velké tresky a keleři.
Každý rok je prostě uplně jiný,vše je o počasí. My byli letos na 12 dní pobytu kdesi v norsku a první tři dny jsme váhali, jestli tam jsou vůbec ryby ,ale vzhledem k tomu, že jsme pouzžívali podvodní kameru Vaterwolf ,tak jsme byli velice překvapený, kolik ryb bylo pod námi,kolik ryb vyjíždělo za nástrahou, ale vše bylo bez většího záběru,prostě neměli chut´,ale pak se vše otočilo a bylo to super… viz video Veiholmen 2017 🙂 ve vláknu Veiholmen u konce videa jsou podvodní záběry jak ryby jen okouknoun nastrahu a to je vše a o tom je 🙂 🙂
#283391 27.6.2017 v 3:05Dnes jsme opět vyrazili na halíky, a připletli se nám tam i nějaké tresky nej cca 115cm, ale opravdu nás tresky nezajjímají, lov halibutů je jako droga a žádná trska to nepřebije, Loppa byla vždy jedním z nejlepších míst pro lov halibutů a to platí stále a to že je zde momentálně o trochu méně tresek než bývá , považuji za plus právě kvůli lovu halibutů, na Loppu si rybáři jezdí plnit své sny a to jsou právě ty halibuti.
Omlouvám se ,že jsem vám sem nedal více ulovků, ale jeli jsme sem zvelebovat můj rybářský kemp a na ryby jsme pro práci neměli tolik času kolik by jsme chtěli, ale mislím, že jsme nachytali krásné ryby.
Pane Moner, už se na to vyserte, jste trapnej.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017