Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kdo poradí jak nachytat nějaké rybky..
- Toto téma obsahuje celkem 78 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Peeta a poslední změna proběhla před 12 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#23964 29.8.2011 v 20:43
To Pirko : a pivko taky ?:-D
To VincekOO :
Upřesni nástrahy, píšeš, že máš barvy a nikdo z toho nepozná co máš vlastně v krabici. Podívej se na těchto stránkách do E-schopu, ať si uděláš obrázek na co se hlavně chytá. Pokud máš jigové hlavičky a nějaké gumy tak si něco zkompletuj a zkoušej.Gumy se navlékají tak, že háček je v horní poloze. Určitě můžeš zkusit lehké pilkříky. A opakuji, vyhledat vhodná místa na mapě.
Pandion
#23965 29.8.2011 v 20:44Není to tak dávno, Zapa tady měl poradnu, mohl by něco přizpět, obrať se i na něj…
https://www.rybolovnorsko.cz/forum/index.php?id=256&sekce=vypis-tematu&str=3#posledni
#23967 29.8.2011 v 20:53To VincekOO
Pokud máš čas si taky prohlédni například fotogalerii Honzy Dufka a Hyse tady na webu.
Pandion
#23968 29.8.2011 v 20:56Pandion napsal:
To VincekOO
Pokud máš čas si taky prohlédni například fotogalerii Honzy Dufka a Hyse tady na webu.
Pandion
Ale Dufík chytá otevřené moře, to je vo něčem jiném, ne???
#23971 29.8.2011 v 21:00To Sandokan:
Jasně souhlasím, já to myslel jako ukázku na gumy a úhoříky a ty pujdou i ve fjordu.
Pandion
#23972 29.8.2011 v 21:00#23973 29.8.2011 v 21:01tak něco takového mám..
#4112 29.8.2011 v 21:09Prosím kdo by mi dal nějakou radu jak nachytat..jsem Snillfiord kemp,jsem tady poprvé vyjel jsem na moře s tím že nachytám hromadu ryb a jejda jedna treska a to ještě byla náhoda..mohl by mi někdo poradit jakou návnadu,jakou barvu..atd.Mám pruty na přívlač i na pilkr..vůbec nemám představu jak těžký pilkr do jaké hloubky no prostě nic.Dokonce mám i sonar,ale jaksi se to míjí účinkem..budu velice rád za jakoukoli radu..děkuji pěkně..;-)
#23974 29.8.2011 v 21:10To jsou vesměs návazce nad pilkr. Drž se rad a hledej rybu na zlomech a neboj se hloubek.
#23975 29.8.2011 v 21:16pánové,děkuji vám za rady,ale už jdu spát ráno jdu na ryby..jestli zase nic nechytnu tak ten kačok vypustím a nachytám ty ryby do ruk..:-P
#23977 29.8.2011 v 21:202 vincek00
To co máš vyfoceno jsou tzv. paternostery. Ty se používají převážně nad pilkrem jako dodatečná nástraha.
Na přívlač s tím moc úspěch mít nebudeš. Na přívlač použij jen jigovou hlavičku (40-60 g) s gumovou nástrahou ve tvaru rybky. Něco jako je na této fotce :
Jestli jsem dobře pochopil z nabídky CK, jste přímo ve špici fjordu u městečka Krokstadora. Bohužel pro Vás máte málovýkoné motory v lodích (aspoň podle fotek), takže na nějaké dlouhé výpravy to není. Zkusil bych to na těchto místech – přívlač (nejvzdálenější označené místo cca 7 km od vašich chat).
Hledej hloubky 20-40 m podél pobřeží, nejlépe u dna s nějakou vegetací. Nahoď nástrahu, nechej dopadnou na dno a pomalým navíjením za občasného pocukání nástrahu vytahuj až k hladině.
Pokud se budeš chtít věnovat spíše pilkrování, tak hledej hloubky 60-80 m blízko zlomů (rychlé klesání hloubky). Spustit pilkr až na dno, párkrát ťuknout o dno a pak povytáhnout třeba i 5 metrů nadedno a pilkrovat. Pak zase ťuknout o dno a zase povytáhnout. Zkoušet takto i různé hloubky – pročesávat celý sloupec.
#23978 29.8.2011 v 21:49Netroufám si moc radit,ale byl jsem na Halse před 14 dny,chytám na stříbrné pilkry 80-500 g,nad ním peříčka různých tvarů,někdy jen pilkr,jig s ryperem a další různé druhy gum v délce 5 až 10 cm.Sice jsem nachytal dost ryb,ale po asi pěti dnech to moc nešlo,chycené ryby byly plné malých bílých krevetek,taky jsem měl sonar,celý den jezdila hejna,ale záběry byly ojedinělé.Po poradě s kolegy,kteří měli větší úspěch,jsem zjistil,že chytají na malé pilkříky 16 – 20g a na jigu malé rybky do 5 cm barva šedočerná,žlutozelená a podobně.Na nic většího to nebralo.Dokonce se podařil i losos a další dva se utrhli.Jediné co ještě fungovalo nad pilkrem byla peříčka na sledě,ale jedná se o slabé návazce a utrhla mi to nějaká velká ryba,která měla v hubě celého 40cm velkého kelera,toho jsem vytáhl bez šupin a návazec,na kterém byla se utrhl.Chytal jsem uprostřed fjordu kde byly mělčiny do 20 metrů a na obě strany to padalo na 80 a 100 metrů.Někdy byly ryby na těch mělčinách,další den na začátku zlomu na 40 nebo 60metrech a to byla voda 13-15 stupnů.Bez mapy tam toho moc nenaděláš.I tak je někdy problém to najít.Každopádně jestli je tam teplo tak používej co nejjemnější nářadí.Dařilo se taky z mola chytat platýze.Právě na malé háčky sleďových návazců dát maso ( musí být čerstvé,z minulého dne nechtěli),nebo mušle,hodit co nejdál.Záběry byly okamžitě.Při odlivu jezdit kolem břehu na volnoběh kde jsou rostliny,hloubka aspoň 5 metrů jig 15-20 g,aby se dostal ke dnu,na něj rybku do 5 cm,zkoušet barvy.Tímto způsobem dvě posádky chytily denně 20 až 30 ryb.Kdybych to neviděl,tak bych tomu nevěřil.V hloubce 5 metrů ryby i 90 cm.A vůbec nejdůležitější je postavit TROLUM domeček,dva kameny a nahoru třetí,podělit se s nima o slivovici a pohrozit,že jim ho zbouráš,když nedají rybu,jak tu radila VLASTINA.Já jsem přijel v pondělí,v úterý byl jen jeden záběr za půl dne,večer jsem jim postavil domek,dal panáka a další den jsem chytil asi 50 ryb.Informuj postupně jak to vypadá,budeme se snažit reagovat.Pokud tam není mapa k sehnání tak je ji třeba najít tady na GISLINK.NO,to je základ.Nikdy bych nevěřil,že v některých místech,kde bylo rovné dno za celých 16 dní pobytu nebyla ani ryba.Bez mapy a sonaru bych tam mohl chytat celé dny bez záběru.Nakonec se to zlomí.Petr
#23979 29.8.2011 v 22:07Díval jsem se do mapy a žádná sláva. Nevím přesně v které části jseš, ale na délce cca 10 km není moc míst, které by byly alespoň na vláčení zajímavé. Cca 2 km před koncem fjordu, když jedeš od moře po levé straně, je zátoka široká tak 700 metrů, kde je asi tak 20 metrů hloubka a z této hloubky to padá do 200 metrů. Zkusil bych to tam. jinak je tam všude okolo 200 metrů, dno naprosto nečlenité a to je pakárna. Zkus objíždět mělčiny okolo břehů a vláčej s gumama tak do 10 cm medová , nebo podobná barva. Samozřejmě můžeš zkoušet maso na dně, ale je tam hloubka. Přeju ti hodně štestí.
#23980 29.8.2011 v 22:25Teď se dívám, že poté co jsem to rozepsal, odešel a po třech hodinách se vrátil abych to dopsal už bylo vše řečeno. A od Mifaka dokonce i s mapou.
#23981 30.8.2011 v 3:08sandokan napsal:
Kluci, škoda, že se odpojil šroubek, ten to ve fjordech zná…zítra ti určitě něco napíše. Musíš bojovat a přijde to…
ahoj,včera sem toho tady moc nenapsal,šel sem spát…
no nejprve,jak říkají všichni,najdi si zlom a nebo podmořskou hranu,nechoď na těch 200m a nemlať tam pilkrem celý den,nepřinese ti to ovoce….
Napřed dej chvilku lovu na pilkr a pokud třeba po dvou hodinách nic neulovíš,tak přejdi na přívlač,nám fungoval dobře ryper hnědé,černé barvy,brali to keleři a polaci,červené barvy nebo do oranžova,tak obecné,ve fjordu sme to chytali max.do 50m hloubky.
Držím palce a nevzdávej to,každý den je jiný…
Pokud budeš mít celý den jasno a bez větří,tak si to krásně na vodě užiješ,ale moc ryb nenachytáš,chtělo by to mírný vítr a zataženo.Nebudu tady celý den,kdyby si chtěl ještě neco vědět,budu tu kolem sedmé osmé večer…
Večer chcu vidět fotky úlovků… 😎
Moc sem ti toho nenapsal,ale aspoň neco,valím do práce..
Jo co se týká vláčky,tak rychleji namotávej,ať má ryper dráždivý pohyb…,někdo tu napsal pomalým namotáváním,tak s tím mám velmi špatné skušenosti,rychleji namotávat,ne pomalu!!!
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kdo poradí jak nachytat nějaké rybky..