Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Kdo poradí jak nachytat nějaké rybky..

Prosím kdo by mi dal nějakou radu jak nachytat..jsem Snillfiord kemp,jsem tady poprvé vyjel jsem na moře s tím že nachytám hromadu ryb a jejda jedna treska a to ještě byla náhoda..mohl by mi někdo poradit jakou návnadu,jakou barvu..atd.Mám pruty na přívlač i na pilkr..vůbec nemám představu jak těžký pilkr do jaké hloubky no prostě nic.Dokonce mám i sonar,ale jaksi se to míjí účinkem..budu velice rád za jakoukoli radu..děkuji pěkně..;-)

Odpovědět

[citace]vincek00 napsal:

chytal jsem na pilkr 500g a nástrahy nějaké tři barevné gumové oblůdky.. tak to bylo asi špatně..že jo..[/citace]

No úplně špatně to nebylo, hlavně nesmíš chytat na místech, které jsou rovné jako fotbalové hřiště, ale musíš vyhledávat teréní nerovnosti na dně, to jsou místa, kde se mohou meší ryby ukrýt a ty větší je tam chodí lovit. Pokud jsi byl na 200m, tak to zkus i 15m nade dnem, teď je doba na velké okouníky, kteří se zdržují právě nade dnem.

[citace]vincek00 napsal:

tak to teda bude..ale jinak je tady kolega který tady už byl před pár lety a jaksi nic nechytil.. tak že toho už jsem se ptal..no a co ty návnady..je jedno jaká barva ??[/citace]

Jdu si načnout ještě jedno to bude na dýl...;-)

klidně se stav..máme tady piva dost..:-P

No s barvama je to složité, musíš zkoušet. Reakce na jednotlivé barvy se v průběhu sezóny mění a kór ryby ve fjordech bývají hodně náladové. Ale zkusil bych bílou, červenou a černou, na polaky taky funguje zelená s flitry. Barva pilkru funguje 100% stříbrná a někdy bílá a modrá. Jsou tam najeté makrely?

To Vincek00

Otevři si tyhle norské mapy, www.gulesider.no,( tlačítko kart) na první pochopení to bude stačit. Koukal jsem na ten fjord, vhodné jsou hlavně příbřežní partie a je tam vhodné skalisko s majákem. Hledej místa kde jsou čáry hloubek blízko u sebe. A napiš kolegům tady do diskuse jaké máš vlastně nástrahy.

Nevzdávej to! Držím palce.

Pandion

Máš s sebou i takové barvy nástrah?

jestli jsou tu makrely??no prý jo ale žádnou jsem neviděl..na netu to tady chválí jak hrom ale myslím že to není tak jak píšou..a co třeba na kus nějaké rybky..jako napíchnout na takovou velkou kuličku..

Ne, jenom to ne, ve Snillfjordu na zdechlinu nic nechytneš. Na jig hlavičku napíchni raději twister nebo rypera a pěkně to tam promrskej. Kus masa bys musel nastražit na dno minimálně do 100m, aby to našla nějaká hadice /mník/. Ale v tomto místě je malá pravděpodobnost. Snillfjord není Hitra!

dalo by se říct že mám všechny druhy nástrah..myslím co se barev týče..

Tak Pandione, poraď ještě něco, mě už dochází dech!

Kluci, škoda, že se odpojil šroubek, ten to ve fjordech zná...zítra ti určitě něco napíše. Musíš bojovat a přijde to...;-)

myslím že všechny rady jsou k něčemu dobré..zítra vyjedu a budu experimentovat a pak se ozvu jak jsem pochodil..jinak tady budu dlouho tak jestli má někdo nápad tak sem s ním..jinak moc díky za každou radu..8-)

Dnes končím, ráno vstávám do práce. Napiš jak jsi dopadl a dáme hlavy dohromady. To experimentování ti chválím, v Norsku je nutné neustále zkoušet, kdo sedí na baráku a chlastá zpravidla ho*no chytne. Doufám, že rozumíš.;-)

už jsem taky vyčichlej, končím, zhasínám, tak zítra. :-P

rozumím velice dobře..tak zítra se pochlubím..díky ..8-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!