Hasvik, NO
temperature icon 13°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 9°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Kayakfishing a vše související

1 2 3 4 5 6 16

Zdravím Vás, trochu mě mrzí že jsem zde zatím nenašel zmínky o lovu z plavidel jiné kategorie než jsou klasické lodě, kutry, nebo katamarany tak bych to založením tohoto tématu rád napravil. Věřím že nějací příznivci kayaků se tu najdou.

Pro lepší představu o čem je řeč přikládám odkazy na video z

" target="_blank">lednového lovu tresek v Øresundu a další sice ne z Norska, ale zato s

target="_blank"> překvapivým úlovkem

Odpovědět

dobra tema!:-D

Nemam skusenosti z Norska ale v teplych vodach Mexickyho zalivu si tenhle spusob nekolikrat do roka dopreji:-)

Podle mne to nejlepsi co vubec jako rybar muzes zazit...

Faktem je ze fizicky extremne narocnej spusob ale stoji za to!

Zejmena lov zraloku a jinych velkych ryb...NEZAPOMENUTELNY!

Neni to pro kazeho,ale kdo na to ma tak rozhodne litovat nebude!

Muzu jen vrele doporucit!

Může to být dobrý arenalin. Jednou to zkusíme.

Krásná chytačka!Jemnej cajk to je to pravý.

[citace]rostak napsal: Krásná chytačka!Jemnej cajk to je to pravý.[/citace]Pěkny video.

to 007krivanek

ty stabilizatory to je neco co nemusim,opravdu to skazi podstatu tohodle spusobu lovu8-O

to rostak jemnej cajk na maly ryby...ale kayakem se nelovi jen maly ryby:-P takze ,,primerene,,:-D

Souhlas se sharkem [citace]shark napsal:

to rostak jemnej cajk na maly ryby...ale kayakem se nelovi jen maly ryby takze ,,primerene,,[/citace]

Důkaz

" target="_blank">zde. Tohle bylo uplně první video o kayakfishingu co jsem viděl, velmi zaujalo.

2 Shark: Kayak máš svůj, nebo si půjčuješ ? Jakou značku/model používáš/máš vyzkoušenou ? Jako pohon jen pádlo, nebo nějaký šlapání/ev elektrika ? Máš vyzkoušeno kde je rozumná hranice maximální rychlosti větru za kterého se ještě dá kayak používat na moři ?

Já netvrdím že jen malý,skočit muže i sumec na kolínko.Jen jsem reagoval na to vidko a tam měl jemnej cajk a to je má krevní skupina .I v Norsku rád vláčím s jemnym cajkem.

northwolf pro mne to je rekreacni zalezitost (par krat do roka) Pro mne je jedina podminka dostatecna nosnost a ,,sit on top,, kayak :-D

mam takovej zelenej:-D:-D:-D

tusim tohle je on

http://www.gandermountain.com/modperl/product/details.cgi?pdesc=Pelican-Castaway-116-Fishing-Kayak&i=432312&r=view&aID=506Q1A&cvsfa=2586&cvsfe=2&cvsfhu=343332333132&s_kwcid=goobasecontent_goobasecontent_filler&cID=GSHOP_432312

pouzivam jen padlo,da se s tim udelat klidne 30 mili za den(bez bricha jiste vic)

8-O

vitr....to je tezka otazka,zalezi od podminek,smeru vetru a taky skusenostech...ono to je spis o vlnach (zejmena na mori) a tam zalezi nejen na velikosti ale taky dru vln...taky je jasny ze plou te da jeste dlouho po tom co se chytat neda...

Ale jak pisu, jsem velkej amater,a v tomhle jsou tady dozajista skusenejsi co poradi...

2 Shark, díky za info, no to si právě nejsem jistej jestli tu jsou nějací kapitáni kayaků kteří by se k tomu zvládli přínosně vyjádřit. S těmi vlnami je to jasný, ona se mi tak nějak u nich blbě měří velikost, takže jsem se snažil položit otáku na rychlost větru, protože to je parametr kterej vidím na monitoru když zapnu pc a mrknu na net. Vidím to tak že největší váhu nakonec stejně bude muset mít vlastní testování.

to northwolf ,k rychlosti vetru...

vitr sam o sobe opravdu nic nerekne,treba vcera tady foukalo 6-8m/s ze severu a hladina jako na rybnice...zadne vlny a idealne na kayak.Nekdy ale staci 2 m/s z jihu a mas klidne 6-7ft vlny...

Pak jiz zalezi jak se lamou a jestli jsou dost dlouhe...

Pokud jsou kratke, ostre a spenene vlny 6 ft tak muze jit o drzku na kayaku(i pri 2m/s)

Pokud jsou ale vlny dlouhe a bez hrebenu tak se da i na vetsich.Jezdil jsem na takovych ,,idealnych vlnach,, co meli snad 8ft a docela to slo i kdyz jsem amater.

Rozumím a své myšlemky odvracím jen k testování. Věřím ve vysokou uplatnitelnost kayaku v terénu jako jsou Vesteralen, kdy podle směru větru s ním vypluju, nebo ho položím na střechu od auta a převezu na druhou stranu ostrova do závětří, ev odpískám moře, vyměním cajky a vypluju na jezero :-D.

Tento kayakový lov z klidné hladiny vypadá dost pohodově. Ulovena treska, jehla a několik platýsů:

1 2 3 4 5 6 16
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!