Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 33°C
skoro jasno

Jøstølen 2019

Dovolím si založit tohle ofiko téma. Jelikož tam jedu poprvé a úplně poprvé směr sever tak uvítám co a jak, kde co atd. Jedu sám termín 5/2019 od 8.6. do 20.6.2019. Co s sebou na jídlo, co na ryby, co na oblečení? Mám plovoucí oblek ICE Fish, mám čepici, rukavice, teplé boty (ne holinky). Mám dva pruty s multíky. Jeden ruční a jeden na motor. Dva další pruty, jeden 100-200 gr a jeden do 40 gr na přívlač. Ten druhý je sportex speciál na tresky. Německá výroba. Navijáky penn slamer. Gumy, hlavy, pilkery mám. Peříčka, papriky atd taky. Jede tam někdo ve stejný termín? Z Prahy?

Odpovědět

Slovenské úlovky.

Kufr zabalený, pruty a rybařina složená. Zlomený prut nechávám u chaty č.6. Loď umytá. A k tomu poznámka. Místo vapky bych radil rotační kartáč co se požívá na umývání aut. Jen se to připojí na hadici a voda ho roztočí. Proto vapka co nedokáže vyčistit, musí se do drbat ručně kartáčem.

Kufr zabalený, pruty a rybařina složená. Zlomený prut nechávám u chaty č.6. Loď umytá. A k tomu poznámka. Místo vapky bych radil rotační kartáč co se požívá na umývání aut. Jen se to připojí na hadici a voda ho roztočí. Proto vapka co nedokáže vyčistit, musí se do drbat ručně kartáčem.

Rotační kartáč jsme zkoušeli. Je na prd. Na auto možná stačí, ale na loď nikoliv.

Pak mě napadá už jen louh ale ne na čištění na moři, ten by krev rozpustil dokonale. Nicmémě je to rasárna vzhledem k věku účastníků (některých) chtít aby ručně s rejžákem (kdyby jich byl aspoň dostatek) čistit loď od zaschlé krve. Příště po každým lovu raději propláchnu loď pár kýbly vody. Očekávám zprávy od dvou lodí co nás na chatě střídaly. Jejich přípravy dávaly tušit, že to tam důkladně znají a že jedou jen pro mobydiky a krekeny. Tak jsem zvědavej.

Rejžákem čistíme  lodě každý rok,nejlépe to jde horkou vodou se saponem. Myslím,že teď klukům nepřálo počasí,ale už se to má zlepšit...

Opravdu je nejlepší vše hned hadrem utřít nebo spláchnout vodou, ušetří se tím to závěrečné drhnutí zaschlé krve a přischlých řas a chaluh.

Pokud někdo čeká až na závěrečný úklid lodě, tak mu to fakt nezávidím. Zaschlá krev jde dolů opravdu jen velmi těžce. Je potřeba během rybolovu prolévat loď vodou dokud je krev čerstvá a nezaschlá. Od toho máme na každé lodi kýbl na vodu opatřený provazem. Všechny naše lodě mají odtok a špinavá voda odteče ven. :)

Nejvíce se nám osvědčila houba na auto.  Namočenou houbou loď otřeme a houbu vyždímáme a tou samou houbou přebytečnou vodu v lodi vysušíme.  Nechat zaschnout krev na lodí je pěkná pakárna a obyčejná houba nepřekáží- jen si na ni nesednout. Kýbl je dobrej, ale každá loď nemá odtok zároveň s podlahou.  Houba je korunová položka a za zkoušku nic nedáte- když tak mě můžete vyhubovat. To co nespláchnete kýblem, houbou spolehlivě setřete.

Pokud někdo čeká až na závěrečný úklid lodě, tak mu to fakt nezávidím. Zaschlá krev jde dolů opravdu jen velmi těžce. Je potřeba během rybolovu prolévat loď vodou dokud je krev čerstvá a nezaschlá. Od toho máme na každé lodi kýbl na vodu opatřený provazem. Všechny naše lodě mají odtok a špinavá voda odteče ven.

Pravdu má předseda !!!!!!!   Každý den, průběžně přes den a hlavně po příjezdu stačí pár kbelíků a krev nemá šanci zaschnout. Karel

První zkušenost hořce zaplacená, ale nebyli jsme jedinní. Příště průběžně. a nebo použiju ocet, ten přírodě neuškodí a krev vyčistí i z látky.

A opět ti Slováci.

A ještě pár fotek.

Už i šestý turnus boduje.

V šestém turnusu rybáři opravdu zabodovali. Povedl se jim nádherný Halibut. Na střední Norsko poměrně nevídaných rozměrů. Informace od rybářů jsou následující:185 cm, 75 kg. Chycen na plotnách zhruba 50 metrů od žluté bóje, hl. 35 - 40 metrů, v 10 hodin dopoledne, boj 1 hodina, 15 minut soukán do lodě. Nástraha Keller 40 cm navlečený na "Švéďáku" 450 gramů.
Velká gratulace lovci.

Tak to je úžasná ryba! Gratuluji.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.