Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA GREFSNESVAGEN 2016

• Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Harty a poslední změna proběhla před 8 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 197)
  • Autor
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Jako seriál bych to nebral,spíše málo času protože koukám na fotbal.Teď k rybám: asi nejvíce se pochytalo tresek obecných a pro koho  je to cílová ryba,tak musel být spokojen.Horší to už je s kvalitou masa tresek obecných.Tam je jediná možnost, brát jenom tresky zbarvené do červena.Takové ty světlé,zelenavé a šedivky je lepší rovnou pouštět,protože je to ztráta času čistit a filetovat,tak  raději jim darujte život.Ovšem mne stále překvapuje, jak někteří dokáží dovézt bednu dorších miminek a ty filetovat.-je to hnus a ostuda a dál to komentovat nebudu .Keleří,všude přítomná ryba,ale tzv.torpéd se tedy moc neulovilo ,až my přijde že těch opravdu velkých poslední dobou nějak ubývá,ale to ať posoudí ti co se jím věnují. Polaci,co napsat.Pár kousků se ulovilo ale…Někteří polaci se třeli a byly pokousaní,z některých teklo mlíčí proudem.Ale na druhou stranu se chytily kusy vytřené,ale také ryby které se budou třít později.Nějak si dávají poslední dobou na čas a doba kdy se třou, tak dříve tak dlouhá nebyla.Tak že, přijet na jedno místo a nachytat bednu polaků,tak to ani náhodou,ale pár kousků se podařilo a byl jsem spokojen.Holt se trošku muselo jezdit a tak dalšího metrového jsem si nechal snad na příště.        další zítra fotbal

kveta90
    Účastník
    (225 odpovědí)

Ahojky Harty, velké díky za aktuální informace. Za 10 vyrážíme a tak jsme rádi za každou zprávu. Již u mně byl Jigin, tak jsem viděla krásná videa. Snad se nám také podaří něco nalovit i když budeme s mořským rybařením seznamovat 7 nováčků. Tak mi drží palce. Pokud to půjde budu se snažit dávat zprávy. Jinak se těším na pokračování.

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

Čau Harty s tím že budeme pendlovat mazi ostrůvky se počítá.U trojnožky jste lovili?

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Nazdar Harty, mám to za 7 a moc se těším a tak sleduji vše co nám může pomoct. Hlavně, aby bylo slušné počasí. Zítra jedu za Pavlem na pokec a prošmejdit mu dílničku. Díky za info.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Honzo Kulíku ahoj.Docela ti závidím a než koukat na ten náš fotbal,tak to bych byl raději  na rybách.Pozdravuj Pavla a nenech se ovlivnit jeho návazci silon+šňůra.To je snad jediná věc ve které se neshodneme.    Květo, vůbec se neboj, že nenachytáte.Jediné co vám to může překazit je špatné počasí.A Pavel tam bude s vámi,tak že pohoda.Akorát že si pořídil novou hračku,tak si moc nepopovídáte.Videa teda pořídil krásná a snad něco sem na RN dá.Taky jsem myslel,že přispěji nějakým videem,ale má kamera zůstala na dně moře a tudíž je nenávratně v pr…!-taková malá nehoda.  Jindro jaká trojnožka?My moc daleko nevyjížděli-sice počasí by to dovolovalo,ale V.Rampich se bál a já nechtěl, aby se nějak stresoval.-To Vencovi neříkej,přišlo by mu to líto.  No naposledy jsem skončil u ryb,tak jen na okraj.Jak psal Pája,tak se ještě chytil ďas,nějaká jednoskvrnka,mníci,brosmy,okounící malí a ryby co se neberou,jako žraloci a rejnoci….Nástrahy:jak kdy.V první polovině zájezdu ryby brali velmi opatrně a nástrahy drželi jen tak za fous,tak se tedy vyplatilo nástrahu zmenšit.To se asi v polovině otočilo a ryby nástrahu dobírali poctivě a ne zřídka byl problém malou rybu šetrně nástrahy zbavit.Jako top nástrahu bych neoznačil žádnou a každý věřil tomu svému.Já to docela točil, že jsem pořádně necítil prsty z neustálého měnění nástrah a otevírání karabinky.Když jsem chytal na pilkříky,tak jsem měl hodně záběrů,ale jelikož je pilkřík neselektivní,tak jsem také chytal dost i menších ryb a to po nějaké době omrzí.Jeden poznatek,potvrdilo se, že na pilk. na vláčku je lepší jednoznačně jednohák.-Rybě lépe sedí a méně váznu.A z vázkou úzce souvisí používání návazců při vláčení.A tady je střet zájmů.Já tvrdím že používání návazců je blbost a buďto budu chytat na šňůru nebo vlasec,ale proč navazovat.V tomto se s Pájou neshodnu.Kamarád na lodi návazce používal a kontrolní otázka,kde montáž při zdolávání nebo vázce povolila?——Zítra to nějak dosmolím.

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

Já vlasec také nepoužívám.Sice může být pravda že ulovím o něco málo méně ryb, ale rozhodně nepřijdu o tolik nástrah jako při lovu na vlasec a nechávat dole drahé gumy a pilkříky se mi fakt nechce.Z vláčecích pilkříků jsem trojháčky také sundal.

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

Trojnožku zná Harty skoro každý kdo do Grefsnu jezdí.Měl jsem za to že ti s Václavem Pavel řekl kde to je.Jezdí se tam převážně na polaky.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Harty, já dokonce na polaky nepoužívám ani karabinu a vážu to přímo a myslím si, že mám i více záběrů.

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

Jenomže když Kulíku testuješ na co to bude brát tak neděláš nic jiného než že převazuješ a převazuješ.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

To už mám nacvičený a není to problém.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

S Hartym se zhodneme na použítí šnňůri.na mělčinách do 20m a v sluníčku rozhodně vlasec, ale na spůsob jakým chytá Hárty rozhodně šnůra. S vlascem by ste nemněli kontakt s nástrahou.Hárty chytá věčšinou s driftem a má vytaženo i více jak 100m.Já chytám aktivnu vláčku od skály ke skále s odhozem max.30m..kdežto Hárty na jeden drift udělá i kilometr.Jeho spůsob je fakt náročný na znalost podmořkých hor a rozhodně to není pro začátečníka.Mám natočené video, kde polaci jen tak ťukají do nástrahy a nevemou je do tlamy.Gumička mněla přitom 5cm a 0.18vlasec.velkost polaků byla přitom odhadem kolem 70cm…teď rozhodně rozhodovalo vedení nástrahy.Já sem měl pomer ryb 70:30 ve prospěch polaků.Kdež to kolegové na lodi obrácený poměr a to sme točili stejné nástrahy…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Jindro,ale okolí trojnožky není na Hartyho spůsob vhodný úsek.Až za trojnožkou na otevřeným moři jsou atraktivné hory…a tam se i chytli hezké ryby.Ale pokud to nevidíš jak to Harty dělá,tak budeš chytat jen kelírky.Někdy je to o jediném záběru za hodinu ale pořádním…A ne všichni jsou trpělivý.Hlavně nováčci musí mít kontakt s rybou co najčastěji, aby je Norsko chytlo.Právě proto v poslední době jsem spíš průvodce na úkor vlastního zachytání.Kdo řídí loď, vždy chytá o půlku míň ryb, jak ostatná posádka.

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

Tak to je jasné.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

utoky polaků    pokouším se umístnit sem nějaké videa ,tak nevím jestli se to na poprvé povede…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

jedná se o zajimavé chování polaků,kdy měli snahu zautočit na jiga, ale nikdy ho nedobrali.Musím jěště nějak upravit kvalitu videa pro YOUTUBE.videa  mám v největším rozlišení ale na tube se nějak kvalita znižuje.umí někdo poradit?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 197)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA GREFSNESVAGEN 2016

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...