Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA GREFSNESVAGEN 2016

• Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Harty a poslední změna proběhla před 8 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 197)
  • Autor
    Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

TO LOPO.Kolikátého Července odjíždíte?

Lopo
    Účastník
    (17 odpovědí)

TO LOPO.Kolikátého Července odjíždíte?

Jedeme v termínu 1.-13.7. 😉

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

Tak to jedete  jako my.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Ahooj všem kamarádum.Dorazili jsme domů bez problémů tak můžu oficialně ukončit další Norské dobrodružství.Začínám zpracovávat  fotky a reporty a pomalu je budu sem dávát.konečně mám svůj počítač tak by to neměl být problém….

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Tak Tě Pavlíku vítáme doma a těšíme se na Tvoje příspěvky.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Začel bych souhrnem posledních dvou dnů.Počasí se znovu stabilizovalo a jak jsme azúrem začínali,tak azůrem končili..na rybařinu těžké podmínky, ale je nutno se přispůsobit.S Hartym jsme opustili mělčiny.Usoudili jsme,že big polaka tam budeme hledat marně.Vytipovali jsme nové kopce a jeli je testnout.Už první drift nám naznačil ,že to bude nadějné i když moře téměř stálo.Záměrně jsme lovili v kulminaci přílivu.Hodinu před a hodinu po.Lov nám docela znepřijemňovali keleři kolem 50cm ,kteří brali i docela velké nástrahy.Je jasné,že i souboj s takovým kelírkem potěší ale nebyla to naše cílová ryba.Tou byli velcí Polaci.Po druhým korigovaným driftu přišla první neskutečná jízda a stráta ryby.Vencovi se povedl malý Leng.Byli jsme překvapení,že se lovilo docela hodně lengů na gumi v hloubkach 20,30m.Na tyto hoře se povedlo pár polaků kolem 80cm a pár stracených ryb.proto jsme rozhodli ,že sem vyrazíme na další příliv.Po návratu do kempu tam bylo docela rušno.V úlovcích se objevili Polaci přes 90cm,co nás docela povzbudilo do posledního dne.na druhý den jsme vyrazili dvě posádky.ja jsem řídil lod s Maškou ,Petrem a strejdou,v druhý byl Harty,Venca a nováčci Pavlové.Už první drift byl úspěšný a v člunu se ocitnul Lumb a Leng cca 80cm na gumu a na pilkříka z cca 40m hloubky.z druháho člunu hlásili taky první jízdu a Harty zdolával prvního polaka i když hezkou rybu,no ne s rodu ,,bizonů,,.mezitím Maška zasekla na pilkříka pořádnou jízdu a po cca30m neustáleho tahu přes brzdu došlo k vyháknutí ryby.Jinak to docela houpalo a i drift byl silný,tak jak jsem předpovídal,tento lov nebude mít dlouhé trvání.Po hodince mi hlási Harty že nováčci jsou zelení jak sedma a musí z moře prič.my je následujeme a prochytávame jěště příboje.Tam zdolávame docela hezké polaky. Většinu ryb jsme tyto dva dni pustili na spátek a poděkovali se Poseidonovi za zážitky na které se jen tak nezapomína.Harty a ani já jsme se nedočkali svýho vytouženýho Polaka,ale zas nám to vynahradilo spousta soubojů s menšími kusy a hlavně záběry v aquarkach,když koukate na rybu, jak vám veme nástrahu, je nezapomenutelný zážitek.Znovu sme se sešli perfektní parta a o srandy nebyla nouze.Musím se poděkovat Hartymu jak s trpělivostí odpovídal na spousta dotazů a donekonečna vysvětloval správne pilkrování.Maške děkuji že o nás pěčovala a perfektně vařila.Ostatním klukům,že se nezapomínalo na pitní režim.Co mně těší že Za 14dní budu moc tady znovu psát report s Aquantic týmem,ale to už bude jiný příběh…..

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Pracovalo se i mimo moře a Harty přispíval k dílu….

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Maškin veget..a další fotky z relaxu.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

mezi zajimavé úlovky posledích dní patřila Vaškova metrovka a metrový ďas….michalou mini okuonek taky zaujal…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

hrálo se i divadlo…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

záverečné společné foto celého teamu…z leva:Pavel Sedláček st,Štefan Výboh,Pavel Sedláček ml,Václav,,Harty,,Hartmann,Peter Marčiš,Pavel,,JIGIN,,Výboh,Marianka,,Maška,,Marčišová,Václav Rampich vlajkonosič…

Glum
    Účastník
    (183 odpovědí)

Jigine opět super info, díky za ně. Ani nevíš, jak nám to zkracuje čekání na naši dovolenou. Co byla letos podle tebe top nástraha na Polacky? Frčí ještě flashjigy?

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Tentokrát jsme top nástrahu nevyhlásili.Polaci se chytali jak na flashjigi tak gumi a pilkříky.Rozhodovalo rychlé vedení nástrahy a bylo to spíš o pohybu ako o barvě ,typu a velikosti nástrah.Uvidím za týden jak se to změní.Předpokládam,že polaci už budou dotřený a budou standardně brát.Rozhodovalo taky použití vlasce do hloubek 20m..bylo více záběrů…

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Tak jsem se dal konečně trochu do hromady a napíši pár slov jak dopadla rybářská dovolená na Grefsnesvagenu.Poprvé jsem jel do Norska na ryby autobusem a doufám,že už nikdy více.Cesta, ta byla prvním a posledním nepříjemným zážitkem na této dovolené.Cestovat dva tisíce kilometrů pro někoho, kdo má operovaná obě kolena,kyčelní klouby na výměnu a záda v háji je taková cesta velmi nepříjemná.Tak, to by byla cesta a teď ostatní.Parta byla mezinárodní Češi,Slováci a dva kusy mezi námi z Moravy tzn.šest mužů jedna žena a jeden dorostenec.Pod vedením Jigina,který se o nás staral a hlavně jeho sestry Marušky,která se starala o naše žaludky a mého parťáka v lodi Venci R.,nebyl jediný problém a tímto bych jim chtěl ještě jednou poděkovat.Na tomto místě jsem byl poprvé a byla to zase nová skutečnost.Nebyl to jakýsi ostrov kolem kterého objíždím ,nebo pevnina kde se vyplouvá na moře,ale spleť stovky ostrůvků, kde pro nováčka bez GPS není problém se ztratit a znalého tohoto místa zabloudit.-Zítra pokračování.

sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

Hele Harty, moc se těším na další pokračování. Strašně se mě líbí, že nás napínáš a děláš pro nás takovej seriál. Doufám, že předvedeš i nějaké svoje krasavce! Znám to, že v Norsku je na vše málo času.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 197)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA GREFSNESVAGEN 2016

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...