to Jak: no byl jsem u toho jak se kamarád celkem dost pořezal jenom když chtěl odkrvit rybu a přišla vlna. Opravdu bych se toho bál!

Tie videa sú fajn ale na podobný spôsob filetovania, je treba aj loď - veľkú loď.
Inak to hrozí prstami cez palubu.

Ale vykrvenie je určite to najmenej, čo sa dá na lodi urobiť .
Makrely a menšie ryby kucháme ale inak všetko ostatné na pevnej zemi.

Asi som to už spomínal, veľmi dobrým spôsobom spracovania rýb je filetovanie bez oplachu mäsa vodou.
Samozrejme, že takto sa dajú filetovať len veľké ryby.
Z tresky berieme horné filety a na čistom stole podrezávame kožu. Mäso zostáva čisté a v balíčku nemá žiadnu prebytočnú vodu.

Ryby dávame do plastových krabičiek - foriem.
Po zamrazení sa vyklepnú a nechajú v mrazničke.
Zamrznuté ryby by mali byť v bedniach uložené tak aby zostalo čo najmenej vzduchu.

Vanička transparentní (1200/31), 190x142x65mm/1200ml

No, myslím, že obava z nějakého zranění se dá eliminovat. Já třeba používám filetovací rukavice už 3 roky (5$ y Aliexpresu) a pořezání nehrozí. Samozřejmě souhlasím s tím, že pokud se jede napříč vlnami a loď skáče jak koza tak by to asi moc nešlo, nicméně pokud se jízda dá přizpůsobit práci, tak raději pojedu pomaleji, budu filetovat a ušetřím si čas po návratu. Že to jde potvrzuje KIM v příspěvku na str. 6. Nemáte někdo vlastní přímou zkušenost?

H.

Měl bych také návrh.My ryby na lodi vykrvujem a to prostřihnutím pod krkem a následně prostřihnutím břicha je vykucháme.S nůžkama nějaké pořezání nebo píchnutí nehrozí.Jedná se o menší ryby tak do 80 cm.Větší pouze vykrvíme.

Ale měl bych tady ještě jeden dotaz a to na tresčí olej.Zavařování tresčích játer mám celkem zvládnuté ale chtěl bych zkusit (udělat)uvařit olej z tresčích jater.Je to prý velice zdravé a prospěšné při mnoha onemocnění.

Má s tím někdo zkušenosti?Za každou radu budu rád.

1 4 5 6 7 8 9
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.