Pokračování oblíbeného tématu
Pokračování oblíbeného tématu Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček.
….nemůžu si pomoct, ale nějak ten čas musím zabít…
Romane moji favoriti jsou modročerný a ty poslední černý, to jsou jasný kelerovky.
Luxus.
Odpovědět
Dělaj se hlavy a gumy různých barev ale já si myslim že pro rybu je nejpřirozenější to co celý rok plave okolo ní a co je pro ní základní potravou-takže třeba makrely.Udělal jsem tuto blbůstku a věřim že bude úspěšná.Udělal jsem dvě velikosti,200 a 350 gramů.Na hlavě je napevno špunt ze šampusu/značka nerozhoduje/většim průměrem ven a po obvodu je nabroušen náběh aby šla makrela lépe navléknout hubou.Po navléknutí jí píchnu do hřbetu menší háček a makrelu s háčky v místě pletenky kterou jsem háčky spojil obepnu bindem/el.stahovací páska/.Skusim i trojháčky.Hlavy maj po stranách prohlubně které jsou vylité fosforem.Něco podobného už jsem dělal ale složitější a fungovalo to dobře.Jedem až v září ale příprava trvá celý rok.
Odpovědět
Dnes jsem dodělal nějaké hlavičky a pár pilkříků a můžeme vyrazit.Dnes sedm dnů do odjezdu.
Odpovědět
2 Otta
Neni těch 200 gramů málo? Těch 350 už je tak akorát bych řekl.
2 Harty
Přeju úspěšnej lov.
Odpovědět
Kliknis,neni problem udělat 1000 gramů ale já to nechci pouštet na dno.Při pilkrování to nechám plandat za lodí ve sloupci.
Odpovědět
Kliknis,neni problem udělat 1000 gramů ale já to nechci pouštet na dno.Při pilkrování to nechám plandat za lodí ve sloupci.
Otto ten tvůj systém vypadá dobře už několik let sháním montáž na mrtvého kelera, za tím bez úspěchu. Nechápu proč se tím nezabyvaji i profesionální výrobci ryb. Potřeb.
Odpovědět
Otto,ten systém vypadá fakt dobře a vyřešil by i můj problém netahat do Norska zbytečně tolik věcí na hloubku.Je to taková vylepšená verze magic.oka kde je dlouhé ramínko háčku ,ale je tam horší upevnění nástrahy a asi i horší chod.Mám něco podobného koupeného,ale je to jenom nízká gramáž-asi dvacet gramů.Tak že, na větší hloubku na prd.Co že jsi nejel s Ostrovákama na jaře?Jinak tady na stránkách čtu,tak ZOOMY kam se podíváš.Asi fakt dobrá nástraha,až my pomalu přijde, že se chytá jenom na žížaly.Já teda v loni chytil na žížalu taky rybu,ale nějak to neumím a nejspíš ZOOMák ze mně nebude.A to jsem dostal od kamaráda žížaly z USA mraky druhů a barev a nic moc ,stojí to tam šest korun na naše,u nás o něco více.Jakou ty máš zkušenost se ZOOMY? Jinak jsem udělal pár pilkříků a mám nějaké nové barvy,tak jsem zvědav jak budou fungovat,- budu muset makat abych nebyl za vola.A jak se říká, na velikosti záleží.Tak zatím čus Harty
Odpovědět
Harty,jezdíme stejná parta a vždy v září.Na ZOOMy nechytám.Jinak jak píšeš je to takové magické oko ale u toho mě právě štvalo to uchycení háku,blbě se na to dává maso a pořád se to nějak kroutí a je velká šance to urvat o dno pokud to pustíš hloubeji.Toto bude vždy hákem nahoru a podle skoušky na řece to i pěkně chodí.Mám formu na váhu asi 500 a 800 gramů tak taky pár kousků na větší hloubku udělám,akorát je problem olovo,každej natahuje ruku pro hotové ale olovo donese málo kdo.Udělal jsem si před důchodem do zásoby nerezáky ale zatim jsem měl větší úspěšnost s podobnejma vychytávkama jako je tato,na obrázku je jedna z nich ale to je pracnější a potřebuješ soustruh ale chodí to perfektně. Ahoj Otta.
Odpovědět
pro letošek končím, mám toho plné zuby a tohle jsou už jenom dodělávky, které mi tady zůstaly
Odpovědět
200 g a 70 g hlavičky, které nám ještě s kolegy chyběli a můžeme balit. Od 16.6. u Dědy145 na Bakkanu...
Odpovědět
Romane hlavičky super....taky už jsem zbalenej ještě jsem něco pošlu a 1.7.směr Bakkan
Odpovědět
Odjezd do Norska se blíží, ryby těšte se na mé nerez nástrahy. Váhy jsou od 100 - 1100 g. Karel
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...