Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes

Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)

Odpovědět

Hogset za 10! Moc se těšíme... celá parta! Nevíte, jestli je na Hogsetu připojení na internet?

Prajem šťastnú cestu a ticho závidím.

U Georga je všetko ako bolo. Jedna loď je vymenená za trochu vačšiu s 10-tkou motorom. Georg stavia "garáž" pre lode a filetáreň. WiFi tam nieje a pravdepodobne ešte dlho nebude. Je to škoda.

Bol som tam teraz v lete aj s deťmi a bolo to perfektné. Makrel bol plný fjord a darili sa aj mníci. Veľká spokojnosť.

Tak držím palce. Pozdravuj Georga.

Po 14-denním pobytu jsme se vrátili z Hogset, cesta tak trajekt Kiel-Gotteborg, po vylodění si nás S celníci vybrali na prohlídku-zajeli jsme po půlhodinovém čekání, které nám zpříjemnili ukázkou pejska na vyhledávání narkotik a za nás se ihned postavila dvě auta celní správy kdybychom chtěli asi vzít roha do garáže, kde řidiče vzali do kanceláře na pokec a zbytek posádky zústal u auta. Otevřeli jsme jim k dispozici celé auto a když viděli, že jsme ochotní a že asi máme čisté svědomí a nic nepašujeme ani do auta nelezli, pouze se nás vyptávali. Z celého vyplynulo, že jdou po narkotikách a nelegální práci.Asi po 15 min nás s přáním šťastné cesty propustili. S-NO hranice opět uzavřeny a to v obou směrech, jeli jsme přes celní prostor -projeli jsme bez problémů,potkali jsme jedno měření NO policistů-jeli jsme dle předpisů takže OK,zbytek cesty tam byl v pohodě. Přijeli jsme po bouři, která ještě doznívala, celých 14 dní bylo abnormálně větrno a deštivo,počasí proměnlivé-chvílí slunce pak déšť a tak pořád dokola. Co se týká ryb–abnormální výskyt štikozubců nej. 96 cm, plné fjordy makrel, polaci obecné a keleři poskromnu. Chytali jsme především na maso makrel takže nejčastější úlovek byl leng nebo štikozubec, občas nějaká brosma.Celých 14 dní jsme si užili pohody, rožněných a uzených makrel a k tomu jsme přikusovali kraby.Služby Georga jako vždy perfektní, filetárnu s domkem pro lodě má již skoro hotovou,chyběly pouze dveře.Domů jsme si odváželi mimo nalovené ryby ještě zakoupených 20 kg uzených a v pepři marinovaných lososů, v květnu jsme je vezli také-lahůdka pro rozmlsané jazýčky.Cesta zpět opět trajekt Goteborg-Kiel, všechny hranice v pohodě.Přikládám pár fotek.

Vidím,že se všechno Petře vrací do starých kolejí a to je dobře...

Začínal sem zde jezdit do Norska...

Díííky...8-)8-)8-)už to bude 11let...co jsem poprvé jel do Norska.

Ten most mi zůstane pořád v paměti a ne,jenom on..:-):-):-)8-)

Kde tam přesně chytáte ty mníky? Je možná mapa se zaznačeným bodem. Dík

Zhruba tady jsem vytahal 4kusy brosmy cca za 20minut,co je červená šipka,modrej puntik je cca chata,možná to byla náhoda,možná se tam zdržují

[citace]Raca napsal:

[/citace]

Náhoda to nebude. Pokud si dobře vzpomínám tak jsme je v podobných místech chytli taky. Ale mám pocit, že jsou poblíž nějaký lana nebo něco, protože jsme tam dost často viseli.

Jinde než jak píše Raca ty mníky nikdo nechytá? My jsme ještě jednou chytli dva za mostem hned vpravo. Ale to byla spíš náhoda.

Zdravím všechny na tomto místě, cca za 3 týdny jedeme do chaty Hogset. Byl už jste tam někdo letos? Co a kde jste chytli? Jak to vypadá s filetárnou, ev. s internetem? :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!