Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes
- Toto téma obsahuje celkem 839 odpovědí. Do diskuze (79 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Skroban a poslední změna proběhla před 2 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#112891 9.6.2015 v 5:39
Ještě v rychlosti doplním naše zkušenosti z letošní výpravy. Především nás vyšplouchlo počasí, 3 dny jsme nemohli vyjet na vodu – silný vichr a metrové vlny i v zálivu u lodí – pouhé přistání byla vyčerpávající záležitost a do toho slušný déšť. Déšť bez toho vichru by se dal skousnout, ale obojí dohromady na těchto loďkách je hazard. Nikdo ani z okolí nebyl na vodě, pouze trajekty. Polaci ještě nejsou vytřené, za celé období jsme ulovili v 6 lidech 4 ks. Keleři prakticky žádní (nepočítám malé ve velikosti makrel), na hloubce na mníky se vzhledem k počasí nedalo lovit, v pátek už nemělo smysl s tím začínat. Holt to letos nevyšlo. Jinak cesta výborná – dálnice od Minesundu je už téměr hotová. Zkoušeli jsem tam jet po E3 a zpět po E6. Trojka je o dost lepší, je opravená a o hodně menší a klidnější provoz.Tak přeji výpravám po nás lepší počasí a hodně úspěchů.
#112998 10.6.2015 v 0:18Je to trápenie.
Jazdíme 2x denne. Cez deň slabota v noci trochu lepšie.
Skúsili sme snáď všetky miesta, o ktorých máme povedomie.
Štikáči žiadny.
Polaci berú stále slabo a stále majú ikru.
Vo vode je obrovské množstvo poteru malej ryby. Malý keler je všade. Tak ako pred pár týždňami, večer v okolí pastelky vrie voda. Keleríkov pasú väčší keleri a obecňačky ale nechcú krevetky, mušky, papričky ani pilkre.
Myslíme si, že veľká ryba je totálne prežraná.
Máme pár slušnejších kelerov a obecňačiek, ale skutočne len pár.
mníkov sme tiež skúšali ale vietor a voda hrozne ťahá, tak je problém udržať nástrahy v požadovanej hĺbke.
Pred chvíľou sme sa vrátili z vody. Fučí v nárazoch okolo 10 m/s. Drift bol tak silný, že sme úžinu pred mostom doslova preleteli. Padli dvaja slušnejší keleri a rybu natlačilo k ostrovu u majáčika (na druhej strane). Lenže chytať tam nešlo, pretože by sme sa rozbili o skaly. Ale verím, že ak by šlo aspoň trochu brzdiť, zachytáme si. Keď sa to preženie, skúsime to tam.
Máme ešte pár dní tak uvidíme.
#113211 10.6.2015 v 20:44Počasí na Hogsetu už několik týdnu za moc nestojí ale pro každeho je to výzva a musime se s nepřízní počasí poprat.Ja si dobře zachytal až posledni noc a den tak stipko nehaž flintu do žita.
#113311 12.6.2015 v 5:11Máme za sebou ďalšiu noc na vode.
Ryby stále nejavia záujem.
Celkom sa darí lov mníkov u “Kovošrotu” na nábežnej hrane hrebeňa. Polakov máme snad každý den ale nic stabilného. Berú na malé pilkriky, pod alebo okolo hejna malých kelerov.
Stále majú ikru.
začali sa objavovať väčší keleri.
Porovnávame to so súčasným stavom, keď sú tu všade kelerkovia o dĺžke 40 cm. Ti väčší majú do 55 cm, takže žiadna sláva.
Ryby berú najlepšie na drobné nástrahy. Pilkriky do 80g a makreloviek striebro.
Obecňačky sa tiež ukážu ale fakt to chce trpezlivosť.
Nikdy som podobnú situáciu s rybami v Norsku nezažil.
Skrátka nebrali. Ale inak, ako vždy v Nórsku, parádny pobyt.
Len tá filetáreň..! Strašne chýba voda, svetlo, prístrešok. Toľko krát sme čistili za dažďa a prosili aspoň o to sucho.
Snáď niekedy 😐
#113323 12.6.2015 v 8:31Rad bych tady asi za vsechny Hogsetaky poprosil Petra jestli muže nějak domluvit Georgovi ohledně té filetárny,je to opravdu jediná ale velká vada Hogsetu [mozná ještě ty slíbené nové lodky] a přitom žádná velká investice.
#113380 12.6.2015 v 16:15rostaku kamarad se ptal Georga jestli neuvažuje o nataženi elektriky a Georg rezolutně odmítnul,nezbyva než prodlužka.150m
#113385 12.6.2015 v 16:33No to je úroveň. Vozit si do Norska 150 M prodlužovačku.
#113448 12.6.2015 v 21:42O tom že je to garáž na zazimování lodí se už psalo a zřejmně ne všechny pozemky okolo jsou Georgovy tak nesuďte člověka když neznáte souvislosti.Každy se může svobodně rozhodnou jestli na Hogset jet nebo ne.Na Hennesu jsme taky filetovali venku a pršelo na nás.Otroya tam byl od filetarny k chatě pěkny kopec všude je něco ale ja budu do Norska jezdit dál.
#113513 13.6.2015 v 7:34To.Rudolf
No a co tak čelovka na palicu.
Nechtěli by někteří i obsluhu nahoře bez?:-x
#113517 13.6.2015 v 7:39Některé mimoŮROVŇOVÉ příspěvky vytáčejí….
Georg udělal na filetovacím stole fungláč novou desku a to tady
zatím nikdo neocenil.:-(
#113521 13.6.2015 v 7:49Když už se tu rozpoutal rozhovor o prodlužovačce, my si jí chystáme také vzít s sebou. Měřil jsem vzdálenost od domu do nové filetárny na mapách a je to 153m, takže 150m rozhodně stačit nebude. Viděl bych spíš 170. Bude potřeba rezerva z chaty a pak taky pár metrů až pod střechu ve filetárně.
#113525 13.6.2015 v 7:54lev1971 napsal:
Některé mimoŮROVŇOVÉ příspěvky vytáčejí….
Georg udělal na filetovacím stole fungláč novou desku a to tady
zatím nikdo neocenil.
Kdo jezdí na Hogset pravidelně, tak ví, že Georg to vždy trochu vylepší. Ta garáž na lodičky je naprosto perfektní, také zpevnil břeh u stolu na filetování a pod…. každý rok něco… a je to velmi příjemné.
Georg je neskutečně pracovitý a šikovný. Místo, aby ve svém volnu odpočíval, tak sám stavěl garáž na lodě a teď sám s kamarádem staví garáž na traktor. Asi by si mohl pozvat nějakou stavební firmu….
#113537 13.6.2015 v 8:45To: Jan Tadeas
Garáž jsou vlastně dvě-jsou hotové. Georg je právě natíral.
Taky dům má od vody nový nátěr atd.
Zkuste se zeptat profíka co vám řekne o prodlužovačce 170m.
#113565 13.6.2015 v 11:24Já se přikláním k názoru Skrobana. Komu to nevyhovuje, nemusí do Hogsetu jezdit. Jsou jiné lokality a ubytování kde jsou větší lodě, výkonější motory, filetárny s osvětlením a sladkou vodou atd. Georg to pronajímá takto a kdo není spokojen, tak tam nemusí jezdit. V roce, kdy se do Hogsetu nejezdilo (před ca 3 roky se řešilo majetkové vypořádání mezi bývalými manželi Stromovi) jsem tedy jel do jiné lokality. Nebudu jmenovat kam, abych veřejně nepomlouval nebo nedělal reklamu. Ano, místo splňovalo veškeré atributy (ale také bez mola), ale ubytování, …….. Ubytování v Hogsetu a nerušený pobyt za osvětlenou filetárnu já měnit nebudu.
#113607 13.6.2015 v 13:43lev1971 napsal:
To: Jan Tadeas
Garáž jsou vlastně dvě-jsou hotové. Georg je právě natíral.
Taky dům má od vody nový nátěr atd.
Zkuste se zeptat profíka co vám řekne o prodlužovačce 170m.
Já jsem úředník, bohužel nemám elektrotechnické vzdělání, proto jsem jako jediné řešení viděl prodlužovačku. Pokud víš, proč prodlužovačku 170m ne, tak mi to prosím napiš, ať s sebou zbytečně netaháme klubko drátu. Díky
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes