Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
To lev1971:
Myslíš, že tam tie balíky budú aj tento rok?:-P
Odpovědět
Taky myslim že už jsou zkrmené je v nich senáž na zimu pro krávy.
Odpovědět
To: STIPKO
Loni v půlce května tam byly a taky měly být zkrmené.
Uvidíme letos. Jedem za 31 pak podám ihned zprávu sem.:-D
Odpovědět
Budem netrpezlivo čakať a myslím, že nielen ja.
Myslím,že to miesto na štikozubce je jasné. Nechapem, že sme ho nikdy neprechytali :-|
Lovili sme okolo bojky a potom na otvorenej vode, smerom na Kristiansund (kóta 174). Brali tam pekný keleri.
Nór, čo tam chytal na šnúru vravel Velká voda, veľká ryba. A fungovalo to.
Na druhej strane medzi ostrovkami u Bergsoyi sme boli raz a brali hlavne tresky - Chaluhovky. Tak isto aj od mostu po ľavej strane úžiny. Ale fajn to bolo v ústí užiny do Batnfjordu. V stĺpci sa točili veľký keleri a dole míncí a mníkovci.
Chcel by som skúsiť chytať u pontoňáku. Myslím, že sa tam dá čakať pekná ryba.
Neskúšal to tam niekto?
Odpovědět
Co mysliš ústím úžiny do batenfjordu,před mostem?A ta kota 174 jena jaké mapě?
Odpovědět
Ústie do Batnfjordu je kóta 202 metrov.
Mapa je od MifakM za čo mu ďakujem.
Odpovědět
Dík už sem to našel.Pod ten pontonak se letos taky chystame,před něj jsme jezdili na štikače natěch 111metrů
Odpovědět
U tohoto ponton. mostu jsme lovili štikozubce vloni v srpnu, ale byli jen mezi 50 a 70 metry, nahoře makrely, hlouběji tresky.
Odpovědět
[citace]MifakM napsal:
lev1971 napsal:
To SKARABO:
Dnes jsem se kouknul na Google Earth na ty tvé souřadnice
62 stupňů beru ale 96 minut to nééé. A dál 7 stp.73 minut???
To nejsou souřadnice.
Navigace na místo je jednoduchá. Na protějším ostrově je řada bílých
balíků, když je máš v zákrytu, musíš mít za zády mys. Na echu najdi
kde to padá 30 na 120. Jsi tam..
GPS souřadnice nejsou udávané pouze v jednom formátu. Těch formátů je asi 20. To co poslal SKARABO je myslím formát v desítkové soustavě. Tedy nemůžeš tyto čísla jen tak převést na stupně. Zadej tyto dvě čísla do vyhledávacího řádku v google mapách (oddělené čárkou) a google sám vyhledá příslušné místo. Správný převod na stupně je dle google : 62st58min08.0s N 7st44min08.7s E.
Nebo varianta 2 - použij tento převaděč:
Převaděč GPS souřadnic[/citace]
Díky Mifak.
Je to tak, souřadnicových systémů je několik. Stačí si jen vybrat dle libosti. Chtěl jsem těmi souřadnicemi naznažit, co jsem myslel označení kovošrot. O ryby tentokrát ani nešlo. :-)
Odpovědět
[citace]lev1971 napsal:
To SKARABO:
Dnes jsem se kouknul na Google Earth na ty tvé souřadnice
62 stupňů beru ale 96 minut to nééé. A dál 7 stp.73 minut???
To nejsou souřadnice.
Navigace na místo je jednoduchá. Na protějším ostrově je řada bílých
balíků, když je máš v zákrytu, musíš mít za zády mys. Na echu najdi
kde to padá 30 na 120. Jsi tam..[/citace]
Ještě k těm souřadnicím... Já vezmu ty souřadnice, zkopíruji je a dám do google maps nebo google earth a bez problému si s nimi poradí a ukáže co má :-)
Odpovědět
[citace]stipko napsal:
To lev1971:
Myslíš, že tam tie balíky budú aj tento rok?[/citace]
Ty balíky, které jsou kolmo k vodě, tam samozřejmě už být nemusí, ale zatím jsou na google mapách.
Jinak bych se spíš řídil majáčkem - je z dálky z vody hůř viditelný, ale ten tam určitě bude. A ten majáček je zhruba 400 vlevo od těch balíků. Dá se najít na jakýchkoliv Norských mapách - třeba gulesider.no a stačí tam zadat - Strandanes, AVERØY = název toho majáčku.
Odpovědět
Už dávnejšie som sa pýtal na novú filetáreň.
Podľa príspevkov je to zatiaľ priestor bez vody a elektriky alebo sa mýlim?
Tých 120 m káblu by predsa nemal byť zásadný problém.
Nejaká žiarivka, pár zásuviek...
Videl som Georga, a s akou precíznosťou tú filetáreň budoval. Preto si myslím, že by asi nebol veľmi nadšený, keby sme mu to tam osadili provizórnou elektrikou.
Petře, nemá Georg v úmysle dokončiť tento počin alebo sa máme nejak zariadiť nejakou provizórkou? (moc sa mi to nepáči... čo ak by to zhorelo pri skrate?)
Minulí rok a tu spomínali situácie, kedy zostávala chata a jej zariadenie po odchode turnusov v hroznom stave. Snáď to už nikto nezopakuje a nebude potreba to riešiť. Aká kaucia sa bude vyberať?
Funguje na chate mobilný internet? Chcem si zaplatiť balíček od O2 250MB / 500 Kč.
PO2 - Internet v zahraničí - podnikatel
alebo pre osobu
O2 Internet v zahraničí - osoba
Len neviem, aké je pokrytie....
Už sa nám odpočet prelomil cez číslo 50 :-P:-
Odpovědět
Signál je tam v pohodě a internet v mobilu ti bude fungovat. Nám fungoval celkem dobře i když v chatě najdeš místa, kde to nejde.
Odpovědět
[citace]skroban5 napsal:
Vydro kde jste byli na ty pstruhy na kterých jezerech.Janka mi v Praze na výstavě tvrdila že jsou zarostlé travou tak rád uslyším názor od někoho dalšího,jedem koncem května.[/citace]
To ti přesně nepovím. Jeli jsme autem a jak jsme na nějaký jezírko narazili tak jsme ho prubli. Geor říkal, že tam buď bude nějaká budka kam hodíme peníze a chytáme a nebo bude napsáno private, tam se nesmí chytat a bez označení taky můžeme chytat. Samozřejmě, že když to někdo měl u baráku tak tam jsme nechytali.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...