Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
Tahat z 190m Brosmu ručně je šílená dřina. Naštěstí jsem po loňské zkušenosti zakoupil elektriku a jsem moc rád. Většinou rybu "vybzučím", ale když se zdá, že je to něco zajímavého, tak zdolávám ručně... Je to větší zábava a mám pocit, že jsem tu rybu opravdu zdolal.
To Dannyxs: Georg říkal, že jste neměli moc štěstí.:-( Georg chodí denně stavět novou garáž. Za tři dny s kamarádem udělali střechu. Jde jim to fakt dost dobře....
Odpovědět
Ještě jednou k těm makrelám. To mě fakticky moc potěšilo. Já je chytám na malé pilkříky na měkký prut a je to krásná rybařina. To není masařina 5 makrel na peříčka, ale zabojovat si s ní. Je to moc hezký rybolov a makrela je jak torpédo, lítá zleva doprava, nahoru dolu,skáče nad vodu jako štika, prostě bojuje statečně o svůj život, neprodá svou kůži lacino. Kolikrát mi unikla půl metru od bortu lodi. Ale, ona vyhrála život a já přišel jen o rybu. A v tom je ta krása toho rybolovu. Asi jsem se moc rozkecal, nechám toho filosofování, ale já už se na ně moc těším.
Odpovědět
jj George je zručný pracant, říkal, že mu přijde kamarád udělat tu travní střechu :)
Odpovědět
To Jan Tadeas:Můžeš nějak líp popsat to jak píšeš super místo v levo?Jinak na štikáče jsou fekt lepší velký háky pužíváme veliký jednoháčky ,stejný jak jsou na videu s H.dufkem.Líp se i ryba odhakuje a hlavně nepadají při zdolávání.Letos už mám bohužel Hogset za sebou,ale přesně za rok tam budem.Když teda všechno vyjde a budem zdraví.Jinak ať se Vám daří dál.:-)
Odpovědět
Již jsem to zde psal, používáme na štikozubce dvojháčkovou montáž-první velký jednoháček s dlouhým ramenem-lomený-používáme z hotových návazců-magů,druhý háček-koncový-velký trojhák. Na první velký navlečene filetku z makrely a do volného konce zapíchneme trojhák. Perfektně to drží.Zasekávat ihned po záběru.
Odpovědět
Bývali doby kdy jsme v Hogsetu na nějaký chytání na maso ani neměli čas. Fjord byl plný černých torpéd 80-110cm a slušných obecných. Když nebyly ve fjordu před chatou tak táhli Batnfjordem. Když jsme se vraceli tak jsme stáli po kotníky v lodi v rybách. U zelené pastelky vařila voda. Na břehu nás čekala vždy usměvavá Anbjorg. Protože jsme byly utahaní, šli jsme na chvíli do postele a ryby pověsili za drát na strom, to nám poradil Georg, že je to jak v lednici. Říkali jsme mu kelerovník :-D Zkusím někde vyhrabat fotky. Strašně rád na to vzpomínám, byly to snad nejkrásnější roky v Norsku.
Začínali jsme tam se Šroubkem, ten byl snad 20hodin na vodě:-)
Odpovědět
Také se na ty doby, co popisuje Vydra, pamatuji. To jsme byli ještě ubytovaní v bílém domě, který vloni vyhořel. A s těmi rybami na drátě máš také pravdu. Totéž nám poradil Georg a měli jsme je ve staré boudě pro lodě pověšené až do rána a pak se filetovaly. Pamatuji se i na fotky Šroubka s kapitálními kelery chycenými v Batnfjordu. Některé roky tam ještě najíždějí, zhruba do míst před Georgův dům. Ale na druhou stranu je pravda, že před rokem 2008 byl fjord plný trajektů, jeden za druhým, tama a zpět a museli jsme dávat pozor, abychom včas vyklidili plavební dráhu. Poslední 2 roky už se opět provoz trošku navýšil, ale zdaleka to nedosahuje bývalé frekvence. Ale holt se doba změnila,změnily se i způsoby lovu, nástrah apod. Zdokonalily se nástrahy a ryby jsou také ostražitější. Nicméně, když se narazí na hejno, tak tak to je o něčem jiném. Tam asi ryba nemá čas přemýšlet o tom, zdali je nástraha podezřelá či nikoliv.
Odpovědět
V září od 6.do 18.budeme v Oydegard kousek od Hogset.Kdo budete na chatě v Hogset v tomto termínu,stavili bychom se na pokec.
Odpovědět
[citace]sob napsal:
V září od 6.do 18.budeme v Oydegard kousek od Hogset.Kdo budete na chatě v Hogset v tomto termínu,stavili bychom se na pokec.[/citace]
V tomto termínu budeme v Hogsetu my. Pošlu Ti na mě mobil, abychom se mohli domluvit. Nebudeme tam ovšem celých 14 dnů, ale jen jeden a půl týdne, tak bych to viděl na pokec v prvním týdnu.
Odpovědět
[citace]sob napsal:
V září od 6.do 18.budeme v Oydegard kousek od Hogset.Kdo budete na chatě v Hogset v tomto termínu,stavili bychom se na pokec.[/citace]
V Hogset jsme do soboty 8.9. pak nás střídá "plukas"
Odpovědět
[citace]petr napsal:
sob napsal:
V září od 6.do 18.budeme v Oydegard kousek od Hogset.Kdo budete na chatě v Hogset v tomto termínu,stavili bychom se na pokec.
V Hogset jsme do soboty 8.9. pak nás střídá "plukas"[/citace]
Nejdříve jsem se lekl, že jsem něco zvoral. Ale sobota je 6.září
Odpovědět
[citace]rostak napsal:
To Jan Tadeas:Můžeš nějak líp popsat to jak píšeš super místo v levo?Jinak na štikáče jsou fekt lepší velký háky pužíváme veliký jednoháčky ,stejný jak jsou na videu s H.dufkem.Líp se i ryba odhakuje a hlavně nepadají při zdolávání.Letos už mám bohužel Hogset za sebou,ale přesně za rok tam budem.Když teda všechno vyjde a budem zdraví.Jinak ať se Vám daří dál.[/citace]
Jak jsem psal, tak na levé straně směrem ke kovošrotu a ke kamenolomu pokračuje hrana toho poloostrova dále do moře. Hloubka na mapě je tam 10, 19, 22 a 33 metrů... tak odtud na svahu směrem k tomu kovošrotu... Berou od 50-ti metrů do 120-ti metrů. Sice se na záběr musí počkat, ale stojí to za to.
Odpovědět
Zdravím z Hogset. Cesta byla bez problémů. Zdržení nad Dombasem díky tomu, že jsme koukali a nakonec i sbírali březáky. Takové množství jsem ještě neviděl. Po prvotním rozkoukání jsme začali i lovit ryby. Tresky obecné, mníci, štikozubci a makrely jsou tady. Jen nejsou všude, pouze na určitých místech. Zatím nej ryby - treska obecná 88, 87 a štikozubec 88 a mník mořský 86, 84. Včera tady bylo 28 stupňů ve stínu. Díky Vlásku za typ na lovná místa.
Odpovědět
Ahoj Slávo. Jsem rád, že se Vám v Hogsetu daří. Zkuste občas, když mají třeba štikozubci "výluku", najet lodí před ten kovošrot a do rohu té zátoky. Nezřídka tam najíždějí hejna velkých kelerů. Tam je hloubka cca 20 - 30 m a keleři se pohybují ve sloupci. Párkrát zakrouží a jsou fuč. Trvá to vždy tak maximálně 5 minut, ale občas se to hejno drží na hraně kolem 40 - 50 m hloubky a tam se pak motá delší dobu. Letos v červnu jsem jich tam pár natrefil, jeden nás čtvrt hodiny povozil se člunem a pak se vypnul.
Tak jim to natřete a přeji hodně úspěchů.
Odpovědět
Ještě posílám pro "Hogseťáky" odkaz na webkameru v Torvikbuktu. To je po vodě ve vzdálenosti ca 5 km. Na třetím záběru je vzadu vlevo vidět při dobrém počasí modrý plovoucí most z ostrova Bergsoya.
http://www.torvikbukt.no/Webkamera.aspx
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...