Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Bakkan Wahl 2024

Zacina se nam blizit sezona a je cas otevrit nove vlakno

Odpovědět

Další těžce pracovní den za mnou. Mimo přípravy lodí jsem uvítal dvě nové party a večer mi přijela další. Vavrekovci zase zabodovali a stoly ve filetarně byly plné. Zítra se snad dostanu na ryby i já.

Včerejší den byl docela výživný. Kluci Karlovarský nachytali docela pěkně a dnes byl fučák jako hrom a tak jsme si dali po měsíci konečně klid na lůžku. Zítra výjezd s německými a českými loděmi,tak doufám, že se něco pěkného chytí

Krásný, slunečný den a téměř bezvětří. Vyjeli jsme s českou i německou partou před jedenáctou hodinou a dost jsme se natrápili. Jen pár bedničkových doršů a menší kelery. Odpoledne jsme zkusili zavláčit a to už bylo jiné kafe. Polaci brali krásně a bedny se vesele plnily.
Zítra čekám další partu z Čech a pak zase na ryby
Zase někdo zapomněl, že nádrž není bezedná. Jinak nádherný den, sluníčko svítilo a drift minimální. Parta Kanických jela naši včerejší trasu v obráceném gardu, Němci přivezli halika 90 cm/ bohužel bez fotky/ a polská družina jen paběrkuje u břehu.
Včera jsme stihnuli i krabovačku a dnes jsme se rozloučili s vychodňarskou partou, která už tu slaví 20. výročí.
Přijeli mi 2 nové party a s úplnými nováčky zítra vyrážíme na seznámení s lovišti.Sojkovci už jsou staří Norci a doufám, že dodají nějaké fotečky.

Další slunečný den za námi. Rybaření jako přes kopírák se včerejškem. Dopoledne na pilkry jen pár bedničkových doršů a pár kelerů, pěkná brosma a okouník,ale žádná paráda. Odpoledne při vláčení se to krásně rozjelo. Stačilo jedno lovné místo na Melsteinu a bedna byla plná pěkných polaků a tresek. Nováčci z Moravy se chytili velmi dobře a vydrželi se mnou na vodě téměř 10 hodin

Slunečno, místy mlhy. Na moři to značně foukalo a tak se naše party věnovaly pobřežním vodám. Že se dají pěkné ryby nachytat i u břehu dokazují dnešní fotky. Já jsem zase makal na lodích a přitom se podařilo vyudit mníčky, udělat večeři z polaka na másle a že po krabech zůstala jen hromádka rozbitých skořápek,dokazuje, že chutnalo. S krásným západem nad Bakkanem jsme se rozloučili s dnešním krásným dnem.

Zase jenom maják a fjordy. U nás příjemné počasí,trenýrková teplota,ale na moři vítr 9 m/s +.
Přesto se zase chytily krásné ryby.
Zítra ještě obdobné počasí

Dnes velké střídání, dvě party odjely a tři dorazily. Mezi vydáváním lodí se mi podařilo připravit další plasťák na vodu. Sojkovci zatím moc nebodují,ale naši moravští nováčci loví krásné kousky. Počasí zatím nic moc. Slunečno,ale větrno.

Parádní polakovačka na Husoya s nováčkovskými loděmi. Přidali se i Sojkovci. Konečně se začínají objevovat slušní keleři. Parta Kopeckých dnes ulovila svého prvního letošního halíka. A byly i slušné tresky obecné. Jak říká Honzák, všechno do metru

Zase jenom maják a fjordy. U nás příjemné počasí,trenýrková teplota,ale na moři vítr 9 m/s +.
Přesto se zase chytily krásné ryby.
Zítra ještě obdobné počasí

Trochu se nám zamračilo a vítr zesílil. Ale nic nebránilo tomu,aby se party rozjely do lovišť. Kopeckých lodě vsadili na Husoya a i přes nepříznivé počasí nachytali. Já jsem vyjel se Sojkovci na Asen a užili jsme si krásnou polakovačku. Večer ještě fishcake a zítra uvidíme co nás čeká

Úžasný den na Bakkanu. Ráno ještě foukalo,ale před obědem se vítr zklidnil a všichni vyjeli na ryby. Já jsem doprovázel partu z Maristua. Začátek nebyl moc slibný,ale na třetí zastávce už začali útočit keleři a v úplně klidné vodě jsme si na vláčecích prutech pěkně zabojovali. Později jsme začali pokoušet polaky a ti nám brali téměř na každé nahození. Bylo mezi nimi i několik kousků nad 80 cm.
Parta Kopeckých taky zachytala parádně a třešničkou na dortu byli dva halibuti.
Sojkovci na předposlední den pobytu mimo pěkných polaků a tresek přivezla taky metrového halika. Nováčci z Moravy dnes jen chyť a pusť, protože už měli naplněné limity.
Krásný první den zažili Boškovci s 15-ti kilovym halibutem.
Prostě den na parádu. Zítra fouká a prší,tak se snad i vyspím
Včera jsme se rozloučili se dvěma partami a dnes mi najely tři nové. Po včerejším upršeném a rozfoukaném dnu se dnes vyjasnilo a rybáři si to užívali na Melsteinu.
Já jsem byl pro dobrého kamaráda Doda, který přiletěl letadlem, v Brekstadu a ještě večer v deset hodin jsme vyjeli na první vyjížďku.
Cílem bylo nalovit zítřejší oběd. U červené tyčky jsme chytali polaka za Polákem. Všechno bylo okolo 60 cm a tak dostávali svobodu. Celkem jich bylo cca 20 kousků.Tři rybky jsme si nechali na konzumaci a po 1,5 hodině jsme se vraceli do přístavu.
Tak nám skončila parta Kopeckých. Super rybáři a pohoďáci. Najelo mi už úplně všechno a kemp je plný. Dnešek jsem věnoval vydávání lodí a opravám udic hostů po krásných soubojích s rybami. Zítra vystřídají Kopeckých partu němečtí rybáři.
Plán na zítřek je okružní cesta s Pardubáky
Výjezd s Pardubáky se dá zhodnotit čistě českým výrazem "volej". Hladina jako zrcadlo,drift nulový a do 15,00 mimo pár sedumdesátek kelerů žádná aktivita. Potom jsme přejeli na Honzákovu dvanáctku a začaly se dít věci. Polaci skákali
na zoomy jako diví. Na dvou pointech jsme měli s mým spolujezdcem Dodom dvě plné bedny krásných polaků . Na půlnoční večeři ještě polak v těstíčku a teď hajdy do postele
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.