Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Bakkan Wahl 2022

Ahoj Bakkanaci

Odjezd se nam blizi a tak myslim,ze nastal cas zalozit vlakno na tuto sezonu.Ja mam planovany odjezd na Bakkan 25.3 a tak budu pripraven na prvni navstevniky ,kteri jsou nahlaseni uz od 1.4 2022

Pevne verim,ze tato sezona uz bude normalni a neovlyvni ji zadna dalsi vlna .

Odpovědět

Dedo 145 ani ja nemám nič proti catch and release a chytenú rybu dokážem normálne usmrtiť, kulinársky upraviť a skonzumovať, ale myslím že fotky rýb bojujúcich o život na vylovovacích hákoch na toto fórum nepatria. Myslím, že jedným z faktorov prečo Nóri zaviedli limity a postupne ich pritvrdzujú je aj nenažranosť mäsiarskych hovád, ktorí si nevážia štedrosť Nórskeho kráľovstva, kde zatiaľ môžeme bezplatne ryby loviť a bezplatne filety odvážať. Viete si predstaviť že by toto svet mohol robiť na našich vodách? Jagerhanz s Tvojimi názormi sa stotožňujem a Tvoje rady sú pre mňa hodnotné a zmysluplné. Trafeným husiam ďakujem za duchaplné rady a na oplátku vám poradím aj ja. Pokiaľ vás rajcujú fotky trpiacich živočíchov a fandíte hlupákom, ktorí toto zverejňujú je čas navštíviť odborného cvokára.

Diky za tvuj prispevek a urcite se na podzim zastavim u cvokara

Těžký rybářský den. Dopoledne bez driftu a odpoledne ostrý severní. Mnoho fotek ještě nemám, protože zatím synchronizuji starý a nový telefón. Ale doufám, že se to brzy vystříbří a pojedeme naplno

Dedo145 - Peter,len tak ďalej a Tvoje info je výborné. Škoda,že tento rok nemôžem na Bakkan a tak len hltám tvoje správy. Keby aj z iných kempov sem tam nejaké info a foto.

Zdravím Dedo 145 a všechny ostatní co je Norskou uchvátilo . moc často sem nepíši ale to co sem vklada a píše Dedo 145 je něco úžasného hltám každý den jeho příspěvky je v tomhle prostě nejlepší a doufám že ho neodradí občasné pro mne dost nesmyslné názory. Za mne moc moc díky a třeba se jednou vypravíme za tebou na Bakkan jsi super chlap.

Dedo, tou trafenou husou som nemyslel zrovna Teba, tebe som venoval úvod môjho príspevku. Vidím Tvoju prácu a snahu o autentické reporty, rád ich čítam /aj s mojimi vnukmi/  a verím, že tie trápne fotky tam nedávaš zámerne v rámci reklamnej kampane ale len ,,prekĺznu" z dôvodu vysokého pracovného zaťaženia. Sám som vyrastal v rodine lesníkov a poľovníkov, ale s tak krutým zaobchádzaním zo živočíchmi som sa nikdy osobne nestretol a neverím, že väčšine návštevníkov tohto fóra je toto ľahostajné.

Ano, ta myslivost! Co tam s tou zvěří vyvádí!
On to prase blbě trefí, tak ho hodinu dohledává po lese, aby ho jako dorazil.</p>
Dovedete si představit, jak to prase chuděra, tu hodinu, než ho najdou, trpí? A řeší to někdo?</p>
Kdyby jo, už by to zakázali.</p>
Ryba bojuje o život už když skočí na háček. To, že ji někdo nabere gafem je pro ni konečná, protože ji po vylovení prořízne žábry a vykrví. Nikdo netahá gafem 40 cm kelírka, kterého by pak pouštěl. A když náhodou jo, tak ho okamžitě sebere racek.Jak dlouho ta ryba teda asi trpí?</p>
Už se bojím, že nám zakážou napichovat i žížalu na háček. Jak ta chudák musí trpět.</p>
Ačkoliv platím koncesionářský poplatek za televizi, nedívám se na většinu programů, protože jsou to pro mne „cipoviny“. Nikdy mne nenapadlo psát do televize, že to nemají vysílat.
Frenky, přepni si na jiný „program“.</p>

Pohodový den a krásné úlovky. Tři party měly poslední den lovu a vyšlo jim to parádně. Večer velké loučení a zítra začínáme nanovo.

pojedu na bakkan koncem srpna uz stříhám metr. dědovi klobouk dolů!

prispevky hltam.

Norsko jsem párkrát navštívil mě učarovalo jsem jim zcela chycen!

chodím do lesa i na ryby.

co je nebo neni v normě je velmi relativní jsem pro ať o tom nerozhoduji duševně slabí jedinci ani ti přechytralí.

za mě ať to řeší velký manitů:-)

Svůj názor jsem už jednou napsal a dopředu se omlouvám za další komentář, ale přestože se dobře bavím, je k tomuto tématu už vážně poslední. Diskuze zde, se ani zbla neliší od jiných internetových a jak to zpravidla bývá, zcela se vzdálila tématu.

Jeden napíše svůj názor na fotky s rybami, které mu připadají neetické ( důvod lze mimochodem pochopit i s nišším IQ) a už to jede...((-:   Mě konkrétně, by diskutující chtěl učit číst, přestože jsem jeho komentář zkopíroval a vložil do příspěvku tak, jak byl napsán, další neváhal ani vteřinu a přispěchal nás poučit, jak se na Moravě říká lidem, kteří mají odlišný názor než je právě ten jeho a oponenta rovnou poslal na dovolenou do Egypta, jiný, naprosto mimo mísu předkládá argumenty, kde  mimo chápání normálně myslícího člověka honí po lese postřelené prase a nezapomněl, samozřejmě v plném souladu s tématem, zmínit i žížalu a pochlubit se, jak platí koncesionářský poplatek a přesto do televize nepíše ( sice zajímavá a důležitá informace, je to ale škoda, že nepíše, dobře by se tam pobavili)  a poslední je toho názoru, že by problém měla řešit jakási intelektuální střední třída, nejlépe indiáni...

Fakt prdel...(((-:  Od věci by ale nebyl návrat k tématu. Prostě se vyskytl rybář, který má jiný názor na fotky, kde lovec vystavuje gafem probodnutou rybu, považuje je za neetické, nevhodné ke zveřejnění. Není to v souladu s tím, jak chápe svého ušlechtilého koníčka on a považoval za nutné na to upozornit. Nic, co by se s trochou dobré vůle nedalo pochopit. Mě rukama prošlo daleko více ryb, než všem diskutujícím zde na tomto fóru dohromady a přestože jsem drtivou vetšinu i osobně zabil,  přispivovatele Fenkiho chápu a rozumím mu. Jak zmínil Frenky, postřelené husy zareagovaly a ozvaly se, nicméně si myslím a zároveň doufám, že rybářů, kteří jsou nakloněni názoru Frenkiho je většina. Jen prostě  nemají náladu a potřebu se hádat s těmi, kteří jeho názor  pochopit nechtějí nebo pochopit nedokážou. Naštěstí je tady zvěřejněna drtivá většina fotek s rybáři, kteří vědí jak vypadá hezká fotka, mohou se s ní kdykoliv hrdě pochlubit a která  bude po celý život oživovat jejich vzpomínky na příjemně prožitou rybářskou dovolenou v Norsku.

Návrat k tématu by měl vypadat asi tak, že by diskutující měl pokud možno stručně a srozumitelně vysvětlit, proč se domnívá, že probodnutá ryba visící na gafu je hezčí, než běžná fotka rybáře, držícího rybu normálním způsobem.  Hezky strávenou dovolenou v Norsku a neméněhezké fotky s kapitálními úlovky přeje Jegrhanz.

A mimochodem je pěkně zkurv... léto, tak chytejte s očima upřenýma k nebi. Nás včera půl cesty z lovu doprovázela záchranářská loď...

Těžký rybářský den. Dopoledne bez driftu a odpoledne ostrý severní. Mnoho fotek ještě nemám, protože zatím synchronizuji starý a nový telefón. Ale doufám, že se to brzy vystříbří a pojedeme naplno

Že je tady treska napichlá na gafu a trpí úplně stejně jako napichlá na trojháčku, to řešíte. Ale že je zde krásná fotka s rybářkou, dokonale vyfocená, to nenapíše nikdo. Dedo děláš to dobře a klidně na nás syp všechny druhy fotek. Mě treska na gafu nepohoršuje. Norové se tak běžně fotí.

Musím se vyjádřit k skvěle vedenému vláknu! Všem děkuju za bezva čtení a fotky. Mám k Vám všem jednu prosbu. Jezdím do Notorska také spoustu let, ale zjitil jsem, že spousta rybářů musí mít skvělé recepty. Umím vařit dle fantazie, jako každý správný chlap, ale neudělám skvělé zavináče, úžasné matjesy, dokonalé makrely ve vlastní šťávě , pečenáče atd....  Buďte od té dobroty a založte prosím vlákno s recepty. Určitě to zaujme mnoho našich kolegů. Dík. Aliasp

P.S. Omlouvám se za vstup do diskuze o týrání.

Tady jsou recepty

https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/recepty/page/37/#post-4328

Musím se vyjádřit k skvěle vedenému vláknu! Všem děkuju za bezva čtení a fotky. Mám k Vám všem jednu prosbu. Jezdím do Notorska také spoustu let, ale zjitil jsem, že spousta rybářů musí mít skvělé recepty. Umím vařit dle fantazie, jako každý správný chlap, ale neudělám skvělé zavináče, úžasné matjesy, dokonalé makrely ve vlastní šťávě , pečenáče atd…. Buďte od té dobroty a založte prosím vlákno s recepty. Určitě to zaujme mnoho našich kolegů. Dík. Aliasp
      https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/recepty/page/37/#post-4328

Děti se v tomto upršeném počasí těžko dají udržet doma. Vyjeli jsme do fjordů a stálo to za to. Nejmladší vnoučata dostala své první úlovky a vůbec se nebála přejezdu rozhoupanym mořem.
Zítra už se má počasí trochu umoudřit a tak se snad dostaneme i na moře
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!