Luhor: "Norsko je v podstatě masařina. Sám jsem za 20 let nepoznal nikoho, kdo by tam jezdil jenom pro zábavu." Tohle jsou tvá slova. No, nikoho jiného asi za kamarády nemáš. Jezdi si i nadále do Norska zamasařit a pro maso i se svými stejně smýšlející kumpány, ale neobtěžuj nás ostatní svými duševními výlevy a necpi nám do hlavy, že jsou všichni stejní. Osobně jsem přesvědčen, že většina rybářů jezdí do Norska především za zábavou a zachází s rybami ohleduplně, přestože je zabíjí. Podobně jako myslivost. Vím jak to chodí, ale nejsou všichni stejní a nehaž všechny do stejného pytle dle rčení, "podle sebe soudím tebe". Dle mých zkušeností, je pro drtivou většinu i rybaření v Norsku stále hlavně příjemně strávená dovolená a jzdí sem PŘEDEVŠÍM za svým koníčkem a zábavou.
Co se fotek týká, moc nerozumím tomu, pro koho jsou takové fotky určeny, nebo komu je mám v úmyslu ukazovat a chlubit se snimi. Posledního, koho bych ale vinil za zveřenění těchto fotek, je Dedo 145. Obdivuji jeho pracovitost a snahu každý den přispět do fóra aktuální zprávou a nějakými fotkami. Je mi naprosto jasné, že fota nijak pečlivě neprohlíží, nehodnotí jestli jsou etické, nebo nikoliv, nelustruje a přidá je do reportu tak jak je obdržel. Jestli někoho pohoršují, není to jeho vina, ale toho, kdo se s takto ulovenou rybou fotí. Ale i to je jeich věc. Když se jim taková fotka líbí....
Není nutné v Norsku trpět a masařit. Účel je spojit příjemné s užitečným. Užít si příjemné dovolené, zábavu se svým koníčkem a domů dovézt kvalitní surovinu. Rozumný kompromis...