Hasvik, NO
temperature icon 8°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
jasno

Bakkan Wahl 2020

Preji vsem Norkum vsechno nejlepsi v novem roce 2020 a otviram toto nove vlakno.

Odpovědět

Už je u nás veselejší. 4 chaty slovenských, jedna norských a německých hostí a hned je tu živé. Včera osmička vítr, tak jen výjezd do Koet fjordu na stovky makrel mezi nimi nějaká obecná či jednoskvrnka. Další dva dny budou jen houby a uzení makrel, protože za takových podmínek se nedá jezdit ani ve fjordech.

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zdali jsou to 14 denní pobyty .

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zdali jsou to 14 denní pobyty .

Fousku pro tebe treba i 3 tydny

A prší a fouká. Nedá se dělat nic jiného než uzené makrely. Snad zítra už bouře odletí.

Ahoj dedo to tie makrely údiš do obchodu?

Ahoj dedo to tie makrely údiš do obchodu?

Marecku len podla zelania zakaznikov hihi. Vcera cca 140 ks

Konečně se nám počasí trochu umoudřilo a slovenské party se nabalily kelery. Sem tam nějaká treska a já halik 11 kg. Bohužel fotky budou až zítra, protože než jsem se vrátil z přístavu, fotografové už spali.

Ještě slíbená fotka včerejšího halika. Vyjížděli jsme do krásné duhy,ale polaci o tom nevěděli a jejich aktivita byla dopoledne mizerná. Objeli jsme množství mělčin než se nám podařilo něco nachytat. Odpoledne se to zlepšilo a jeden z polaku stál i mně za fotku,ale po večerní krabovacce můj dokumentarista už zaspal a tak fotka bude až zítra. Naopak okounici byli při chuti a záběry byly na každé nahození.
Večer si ještě Henka převzala tričko pro nejlepšího lovce.

Foto od Ondry. Rybolov za duhou.

Trochu lepší fotky včerejší okounovacky a slíbený polak 89 cm. Dnes byl pro mne dost těžký úkol. Objednaný guiding na jednoskvrnky. Uloha splněna a jednoskvrnek bylo nakonec 8 kousků a mezi nimi i míní halik a několik pěkných dorsu.
Večer ještě loučení se slovenskou partou.
Dnes jen krátce. Výjezd s polskou partou byl opět úspěšný i přesto, že ryby moc aktivní nebyly. Keleri brali az po nekolikatem zapilkrovani a vůbec se nenapichovali už při propadu,jako obvykle.
Na plotnách bylo milióny makrel, které skákaly i na 250 g pilkr. Velikost makrel byla neskutečná a družina polska si jich nabrala taky plnou bednu
Slovaci na nohy. Posledna zelena krajina na norskom semafori je Slovenskooooo. Jedinecna moznost dostat sa na Bakkan , pretoze vsetky nemecke,ceske a svedske bookingy su prekladane na buduci rok,ktory bude urcite nabity .teda ak sa svet nacisto nezblazni a prestane blbnut s coronou..
Uz 4 party toho vyuzily .

Krásný slunečný den se slabým větrem byl předurčen pro lov okouniku. Při chytání nastrahovych ryb se zavesilo pár pěkných keleru a při lovu okouniku se mému spolujezdci Jankovi podařilo chytit v hloubce asi 140m nádherného polaka. Já jsem ještě při zpáteční cestě utrhnul velkého halika a německá parta privezla 10 kg dase.

V noci mi vypadnul internet,tak trochu se zpozdenim :

S německou partou jsem dnes zkoušeli dorse a kelery. Aktivita ryb byla slabší,ale metrovku jsme dostali a mimo to ještě pár pěkných keleru. Odpoledne jsem je učil polakovat,ale bylo to slabé. Nějaké foto bude až zítra, protože už všichni zaspali. Já jsem si připsal dalšího dasika, a zítra frcime na hurvinky.

Včerejší dasik a dnes perfektní okounikovacka. Prostě si to užíváme a jen lituji, že korona to nedovolí všem ostatním. Pěkný polak ze 160 m se mi připletl při okounikovani.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.