Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 180 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Dedo145Dedo145 a poslední změna proběhla před 1 týdnem, 1 dnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 181)
  • Autor
    Příspěvky
  • #325763
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny

    zitra zacnou fucaky, tak si necham zpravy az na rano.

    #325798
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny

    Par fotecek od holandskych pratel. Jsou to vylozeni vlackari a temer vsechny ryby pousteji zpet do vody.

    • Odpověď byla upravena před 1 měsícem, 2 týdny uživatelem Dedo145Dedo145.
    #325804
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny
    Oddychový den se změnil v pracovní. Kluci z Napajedel se poslední den věnovali nákupům oblíbených marmelád a uzených i mražených lososů. Cestou města se stavili na houby a přivezli mi krásné praváky a křemenáče.
    Zlínská parta zase zkusila makrely z mola ve vedlejším fjordu a přivezli jich cca 60 kousků.Takze dnes pojede udírna na plno.
    Po zpracování hub a nasolení makrel se počasí krásně uklidnilo tak jsem navečer vyjel s Adamem na hodinku k červené tyči a z původně plánovaného jednoho polaka na sashimi jich bylo 6 a to nám ještě 2 pekni utekli
    Večer loučení s pražskou partou a dnes v hnusném uprsenem počasí jdeme udit
    • Odpověď byla upravena před 1 měsícem, 2 týdny uživatelem Dedo145Dedo145.
    #325882
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny

    Na moře to nejde, tak aspoň makrelky ze břehu a rychlé uzení. Houbaři si také užívají a večer ještě budou slanečky z makrel a pepřenky z keleru.

    • Odpověď byla upravena před 1 měsícem, 2 týdny uživatelem Dedo145Dedo145.
    #325911
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny
    Po dvoudenním fucaku se dnes úplně uklidnil vítr a voda byla téměř bez driftu. Nejvíce zabodoval slovenský tým a k osmikilovemu halikovi pridal i 7 kg dasa.
    Já jsem si vyjel jen na chvilku chytit sí do udírny něco jiného než makrely a taky jednoho polacka na zítřejší oběd
    Salát se vydařil a slanečky z makrel slavily značný úspěch.
    Rozloučili jsme se se zlínskou partou a zítra ji vystřídá slovenská.
    • Odpověď byla upravena před 1 měsícem, 1 týdnem uživatelem Dedo145Dedo145.
    #325923
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny

    Makrely ve fjordech vaří vodu. Na moři dost foukalo,tak se jezdilo jen v Koet fjordu. Večer ještě malá grilovačka. Zítra má být pěkně,tak snad něco nalovime.

    • Odpověď byla upravena před 1 měsícem, 1 týdnem uživatelem Dedo145Dedo145.
    #326052
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny
    Krásný letní den a spousta ryb. Mořské houpave vlny nás z bezpečnostních důvodů nepustily na melsteinske polakoviste, protože mnohých mělčinách se začínaly rolovat a s nezkušenou německou posádkou jsem to nechtěl riskovat. Proto jsme zvolili náhradní trasu po hlubší vodě a věnovali se kelerum a treskam.
    Slovenské party jely naplno.Tothovci dochytali limity a nová rodinná posádka přivezla hned první den halika 9 kg o kterého se postarala nejmladší členka.
    #326093
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny
    Sen každého rybáře byl zase včera na Asenu. Polak na každé nahození a ani 6- ka vítr nám nevadil. Odpoledne ještě sebrat kraby,vyudit makrely, navařit halibuti polévku,nasmazit polaky v těstíčku a nachystat všechny další dobroty a párty začíná.
    Krásný den za námi a dnes zase hurá na ryby
    #326115
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny
    Po včerejší oslavě jsme trochu prispali a polakovacka se dařila jen do 2 hodin odpoledne.Potom rybky přestaly kousat a vyvlacili jsme jen pár slušných obecnacek
    Od souseda jsem k narozeninám dostal pár prapodivných potvor, které jsou moooc dobré.
    #326119
    MarasMaras
    Účastník
    (67 odpovědí)
    byl(a) online před 1 měsíc

    Dedo, úžasné a pestré úlovky. Tady jsou jen makrely a pár štikáčů.

    #326151
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny
    Loučení s německou partou a jediný kdo byl na vodě -norska dvojka- se za 2 hodinky před dalším fucakem povenovala okounikum.
    Od slovenské rodinky jsem dostal nádherné fotky z cesty na Bakkan a musím vám je ukázat.
    #326183
    JAKABOJAKABO
    Účastník
    (2889 odpovědí)
    byl(a) online před 2 hodiny

    Ahoj Peter. Napíšeš aj nejaké podrobností o tých prapodivných potvorách a máš aj nejaké iné foto o nich.

    #326189
    jegrhanz
    Účastník
    (177 odpovědí)
    byl(a) online před 3 dny

    Ahoj Peter. Jak jste na tom se žraloky? Sem do okolí Sandoy jich připlulo obrovské množství a znepříjemňují jakýkoliv lov. Od přívlače, přes lov halibutů až po lov na maso z hloubek.

    JAKOBO:

    Peter k “těm potvorám” určitě něco napíše,ale když už jsem tady tak i já vypotím pár řádek (-:

    Je to norský humr, U nás se mu nejčastěji říká langustýna, nebo císařský garnát. V Itálii myslím Scampi. Je vyhledávanou lahůdkou a Peter se mnou bude určitě souhlasit. Loví se do podobných klecí jako humr evropský, nebo krab, s tím rozdílem, že jsou vzájemně svázány do “vláčku” a vytahují se pomocí navijáku všechny najednou. V menším se vytahují ručně,(případně s malým navijákem) ale je to fyzicky poměrně  náročná práce, protože klece se spouštějí do daleko větších hloubek, než klece k lovu humrů,nebo krabů.

    Co se jídla týká, tak jak jsem psal, jedná se o  cennou a vyhledávanou lahůdkou na kterou si v restauraci musíte vždy připravit větší obnos peněz. Vaří se ve vodě 14-15 minut. Při konzumaci se odlomí  ocasní část, oloupe se z ní  krunýř a vyjme maso. Nejčastěji  se jí s  bílým chlebem a kvalitní majonézou. Ve studené kuchyni se používá na sendviče, na přípravu různých salátů, ale i do polévek. Vynikající je grilovaný například s bylinkovým máslem, ale je mnoho jiných  možností jak lagustýnu připravit.

    Mimo jiné, to je i vynikající návnada k lovu ryb. Já jeho maso používám k lovu okouníků, ale této návnadě neodolá žádná mořská ryba. Občas je můžete najít v žaludku brosem a mníků, ale i tresek a jiných ryb.

    Foto langustýn a pohoštění z nich. Na lodi je naviják k vytahování klecí, používaný spíše jako “hobby”. Profesionální lodě lovící ve velkém, mají větší a silnější.

    #326194
    JAKABOJAKABO
    Účastník
    (2889 odpovědí)
    byl(a) online před 2 hodiny

    Díky za vyčerpávajúce info. Rád si takéto niečo prečítam a ani som nevedel,že niečo také je vo vodách Nórska.

    #326206
    Dedo145Dedo145
    Účastník
    (1909 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny

    To Jegrhanz and Jakabo:

    Mam to stastie,ze nas sused,dochodca, si pred tromi rokmi kupil Kvaerno a prisposobil si ho na lov garnatov/urobil si tam rucny navijak/ . Lovi v blizkosti pristavu v hlbkach okolo 100- 120m.

    S radostou mu poskytujeme nastrahy/odpad z vyfiletovanych ryb/ a tak sa obcas dostanem k tejto pochutke.

    Varim ich podla jeho navodu. Ponorit do osolenej vriacej vody ,po minute varu vypnem horak a dvacat minut nechat v tejto horucej vode. Po vybrati je mozna okamzita konzumacia.

    Pokial nezkonzumujes ihned/co sa stava malokedy hihi/zo studeneho masa su vynikajuce salaty. Mnam.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 181)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Soroya » Březen 2019

Maledivy » Únor 2019

Madagaskar » Listopad 2018

Anketa

Jaký bude mořský rybolov v 2021?

(60)
(56)
(24)
(24)

Nahrávání ... Nahrávání ...