Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 33°C
oblačno

AUTOPASS

Už o tom bolo niečo písané v minulej diskusii, ale predsa.

V Norsku sa platí mýto niekoľkými sposobmi. Hotovosť, karta a predplatenka - AUTOPASS. Mám pocit, že AUTOPASS sa rozširuje stále viac a preto by ma zaujímali podrobnejšie informácie. Priznám sa, že minulí rok sme prešli asi tri automatické mýta a nevedeli sme poriadne, čo s tým. V podstate sa nič nestalo a počítame, že nám príde faktúra. Je to však už viac ako 1/2 roka.

Na stránkach http://www.autopass.no sú informácie o tomto systéme.

V češtine je tam aj leták http://www.autopass.no/binary?id=192616

Platené úseky http://www.autopass.no/binary?id=221487

Možno pletiem hrušky s jabkami, ale pre systém AUTOPASS je asi potreba mať zakúpenú palubnú jenotku. V prípade, že ju nemám, nesmiem prebehnúť cez pruh AUTOPASS. No keď si spomínam, tak prejazd cez Svinesund a Oslo, bol už v automate.

Prosím, šlo by to nejak uviesť na pravú mieru. Asi je to hlavne pre paní Janku, ale ak máte niekto ďalšie skúsenosti, tak napíšte.

Existujú mýta, ktoré nespadajú do tohoto systému(napr. tunely a mosty)? popispopis

Odpovědět

Ahoj,

nevíte někdo za jakou dobu se průjezdy zaznamenají do EPC ? Registraci jsem udělal 14dní před odjezdem a po 14ti dnech v Norsku tam není nic.

Díky Holzby

ahoj,prý to trvá několik týdnů.....měsíců.

Ahoj,vždy nám to trvá více než měsíc.

Počítej 2-3 měsíce. A ještě nikdy mi platbu z platební karty nestrhli v jedné částce. Tahají to jak králíky z klobouku.

V loni jsem po přihlášení do účtu při cestě na Bakkan viděl platby už hned druhý den, teda bylo vidět kde a v kolik jsem projel vč. fotek + cena. Celková platba než se to odečetlo z účtu trvala jak píší chlapy cca dva měsíce. Strhla se mi celková částka najednou.

Boli sme na rybach v polovici júna dvoma autami. V polovici júla prišli dve faktúry. Pre prvé auto vyúčtovanie za cestu tam aj späť ale bez par brán. Tá druhá pre druhe auto ale len cesta tam. Teraz je skoro polovica augusta, a žiadne pokračovanie.  Veľmi ťažko sa uzatvárajú peniaze za akciu, keď nemám všetko zaplatené.

Ale prišli aj dve pokuty za rýchlosť  na opravovanom moste pred Rostockom. Stane sa....

Kolik jste dostali pokutu, to bylo od Němců? Poslali fakturu?

K pokutám z Německa... máme autopůjčovnu a pokuty chodí velice spolehlivě. např. poslední 8.7. přestupek-13.7. odeslán dopis- do 3.8. musí být zaplaceno. Vše přijde krásně v českém jazyce včetně formuláře pro udání řidiče, pokud nechcete pokutu zaplatit.  Jinak překročení na 50km/k, neměřeno 62km/h pokuta 20 euro. Další info máme, že stejně rychle to chodí z Maďarska. Takže opatrně a nohu z plynu hlavně v Německu když jedete na sever.

Pokuta z Nemecka:

prvé auto - na 40 km/h po odpočte 66 km/h, tj. prekročenie o 26 km/h
pokuta 80 Euro + 28,5 Euro nutné poplatky

druhé auto - 64 km/h tj. prekročenie o 24 Km/h
pokuta 70 Euro + 28,5 Euro nutné poplatky

a samozrejme za prevod je cca 5 euro

Prvé sa zaplatilo obratom na auto, druhé ide na vodiča.
Všetko došlo prehľadne v češtine a s fotkami.

Neviem, aká je prax ale niekde som čítal, že ak sa neudá vodič, tak pri ďalšom prekročení rýchlosti sa na aute zvyšuje pokuta.

Ahoj, u EPC je standart 8 týdnů po návratu.

Všetkých zdravím

20.9.2020 sme sa vratili z Nórska.

Auto som mal na celú dobu zaregistrované u EPC.

Tento rok sa trajekt z Tronheimu a späť neplatil a tak predpokladám, že je zahrnutý v platbách mýta cez Autopass.

22.10.2020 mi prišla faktúra a keď som si kontroloval prejazdy brán, zistil som, že niektoré brány nám nepočítali a niesu tam ani oba trajekty.

Chcel by som uzavrieť vyúčtovanie ale nemám tušenie, či ešte nepríde ďalšia faktúra.

Máte podobné skúsenoati?

Ahoj kolego,
mé zkušenosti z EPC jsou takové, že nikdy mi nepřišla jen jedna faktura. Větčinou dvě, ale stalo se, že přišly faktury i tři. Tak pokud chceš mít vyúčtování přesné, doporučuji počkat. Já to řeším "kvalifikovaným" odhadem. Většinou prodělám, ale je to tak málo, že o tom ani nemá smysl hovořit. :o)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.