Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2010

• Toto téma obsahuje celkem 1,270 odpovědí. Do diskuze (187 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mirecek a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 931. až 945. (celkem z 1,271)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Hasfjord

Na Soroya se podařilo ulovit tresku obecnou 160cm 30.5kg. Vzhledem k tomu, že se blíží konec sezóny, je to velice zajímavý úlovek. Ornulf mě napsal, že je to nejdelší treska, která byla na prut zatím ulovena!

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

Dufek: Gratuluji, nádherná ryba.

Dál mám na tebe jeden špek, kolega mě poslal z Tromso foto kelera a udává, že má 18kg. Zajímá mě tvůj názor, kolik ho tipuješ?[/citace]

Keler je to pěkný, vyžraný a hlavně má hluboký břicho..moc bych za to nedal že by těch 18 mohl mít…

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Lysosundet

Vilo Hornyš píše…

Posielam ti foto uloveneho halibuta v mesiaci jún 2010 v lokalite Lysoysundet (cca 100 km nad Trondheimom) . Meral 130 cm a vazil 26 kg . Chytil ho kamarat Peťo Jakabovič z Trnavy , ktory bol v Norsku prvy krat .Zobral mu v hlbke 30 m maleho kelera ktory sa chytil na papricku . Po tomto zazitku sa rozhodol si este v tomto roku Norsko zopakovat .

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

To Pen: jak je to jinde s cenami PHM nevím, ale v Norsku je teď aktuálně nafta kolem 11,50-11,70 NOK, benzin o kačku dražší. Jinak se nám dnes s kámošem povedla obecňačka, s kterou se člověk ve středním Norsku často nepotká – 130 cm, 20 kg (a to byla hladová, úplně prázdný břicho). Vzala na přívlač 100 g stříbrného pilkra, dostat ji ven byla týmová práce na půl hodiny. Lokalita Halsa-Klevset, na hloubce asi 60 m. Jinak tu jdou v posledních dnech i krásní keleři (k metru), ovšem jen ráno a večer, rybám se přes den nějak nechce, je slunce a vedro, vždycky někam zmizí.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

to prochor52: Gratuluji k tresce, ta se opravdu v končinách, o kterých píšeš často nevidí. Na vláčák to musel být luxusní zážitek!

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Mezi ostrovy Soroya a Havoya byl včera uloven krásný okoun 8.77kg.

prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

To Sim: je to fakt, 110-115 cm se v těhle končinách chytá relativně často, ale 130 jsem tu za ty roky na vlastní oči neviděl. A že to byl zážitek si piš, a to i pro ostatní na lodi. Vláčák nějakých 80 g, spiderwire 0,17 takže vzduchem lítaly slova, který se daj publikovat až po 22. hodině. Příklad: kur…, já ji prostě nezvednu, já o ní snad příjdu, já se na to vy…, tahej za ní chvíli ty. Dobrých 20 minut nešla zvednout ode dna, ani nevím, kolikrát jsme nadjížděli, abychom byli furt nad ní, protože drift nás tahal a hnout s ní do boku už vůbec nebylo možný. Na finále, když už se odlepila ode dna, se do toho ještě nšjakou hroznou náhodou namotal chvíli před tím utržený návazec se 2 kelerama kolem 60 cm, takže se finálně na hladině objevily 3 ryby. Prostě tyjátr, na jehož oslavu padla ještě v noci flaška 12letýho Jamesona.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Zajímavý pohled okem halibuta na rybáře.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Tak to je fakt super podvodní záběr 😎

Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

Hmmm to je pecka 🙂

prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

To NorwayLover+Neki. Informace přímo z Aure vám nedám, jsem 14 dní asi 20 km odtud: po Vinjefjordu směrem na Kristiansund. Občas si ale vyjedu i na Edoyfjord, zkrátka chytáme v podobných vodách. V kostce to vypadá asi takhle – počasí je na srpen celou dobu super, žádný velký vítr, žádné rychlé tlakové změny, neprší, dost svítí sluníčko a je celkově teplo. Teplotu vody mi to ve fjordech ukazuje kolem 14 st, na “moři” o 2 míň. Chytám hlavně vláčku, takže to berte z toho hlediska. Větší ryby jsou spíš po ránu a večer, přes den se jim nechce, hlavně to přes den ryby ani moc nekreslí na echolotu, těžko se hledaji. Určitě jsou víc dole, když jsem svědomitě prochytával s gumama a lehkou hlavou mělčiny do 10-15 m kolem kopců, tyčí, hran atd., kde byl čekal dorše a polaky, přišly maximálně miminka obecňačky. Musí se za nima teď zkrátka hloubš s těžšíma hlavama nebo pilkříkama, chytám teď i s 80-100 g. S polakama se mi to vůbec zdá horší, než vloni, to šly i metrovky, letos máme jediného 90. Malých kelerů je v určitých místech samozřejmě hafo, makrel taky, ty když jsou v ráži, berou mi nejen přívěs, ale klidně i stovku pilkra. Mníčci na maso jdou standardně, tady to ale není parketa, jako u Honzy na Hitře. Všechno se ale může za pár dnů změnit – znáte Norsko.

Pavel
    Člen
    (18 odpovědí)

To prochor52

Moc díky za info.Je jasné že Norsko je Norsko a změny můžou přijít kdykoliv.Snad se ti ten lov zlepší.Počasí máte super a doufám že to ještě měsíc vydrží.Jedu 28.8.a už se nemůžu dočkat!

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Andorja, Tromso

John Lindgren Edsvalla (10let) z Karlstadu ulovil halibuta 190kg. Ryba zabrala na švédský pilker. Čtyři chalpi měli co dělat, aby dostali to monstrum do 4m plastové lodi. Souboj trval 2,5 hodiny a táta musel střídal ve zdolávání, protože synkovi síly rychle docházeli. V přístavu nastal druhý problem protože nebyl nikdo, kdo by pomohl rybu vytáhnout z lodi na molo, proto se táta rozhodl zajet do místní fabriky na ryby “jätteflundran” a tam pomocí traktoru rybu vylovili a zvážili.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 931. až 945. (celkem z 1,271)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Aktuální informace z Norska 2010

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...