Hasvik, NO
temperature icon 11°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

Dne 18.5.2011 jsem vylovil v Norsku - ostrov Froya Titran Rorbu tresku tmavou - Kellera s použitím vypůjčeného prutu, multiplikátor Commander Pro 30 LW, pletená šňůra Gpower Ultra Brand 40 Lbs na švédský pilkr na který zabrala při spouštění pod loď v hloubce asi 40 m. Doba zdolávání této tresky dlouhé 120 cm a vážící 19,5 kg byla 20 min Jiří Štěpán Liberec.

Co na to říkáte? Já nevěřím té váze, co ty na to Honzo???

Možná blbá fotka, ale váha tak 12Kg ?

....souhlasím s Preparátorem

Honzo dotaz: s těma loděma, které jsou k dispozici na místě, je bezpečné jezdit na Ornklakken při jakém maximálním větru? My se tam vloni vůbec nedostali, ale i tak bylo chytání kolem majáku celkem úspěšný. Díky.

[citace]Hans napsal: Honzo dotaz: s těma loděma, které jsou k dispozici na místě, je bezpečné jezdit na Ornklakken při jakém maximálním větru? My se tam vloni vůbec nedostali, ale i tak bylo chytání kolem majáku celkem úspěšný. Díky.[/citace]

Při dobrým počasí to je v pohodě, jde to, samozřejmě ve více lodí a je dobré mít určité zkušenosti na moři...

Kdyby pán měřil 2.20m tak budiž.Ale je to klasický metrový keler!!!!:-?:-|8-O

Souhlasím s respi,a váha tak 10kg. Podle toho, jak vypadají 20kg.obecňačky,-nesrovnatelné. Je to nesmysl.

Ahoj hoši.

Tak už to máme za 8

hodín.

Smer Vanyvsfjorden u Vestkappu.

Zatiaľ to vychádza na dobré počasie, tak po Šroubkovi dám vedieť ako sa darí.

Malá decko sa tak neteší..........:-P

To stipko... Bezproblémovú cestu prajem a vietor do 4m/s. Ostatné už príde samo 8-)

Za 42 8-O

Držet v jedné ruce tak lehce 19,5 kg rybu se mi zdá nepřirozené,vizuáině tuto váhu nemá.

To sob : souhlas. Tady je vidět nepříznivý vliv norského prostředí na běžné pomůcky rybáře. Plastový metr se díky nízké teplotě smrskl o 10% a ručička váhy díky korozi z nějakého důvodu zarezla u značky 19,5kg. Všechny ryby proto váží 19,5kg.:-D

[citace]Sim napsal:

Co na to říkáte? Já nevěřím té váze, co ty na to Honzo???[/citace]

Myslim že má kolem metru a tak 12kg max.Ten pán nejni ani tak velikej jak píše respi.:-P ale třebas se pletem klucíí :-D:-D:-D:-D:-D

Mrnul jsem o 2 stránky dopředu Honza tam má kelera tušim 117 a to je trošku jinčí ryba.I když je to blbě nafoceno ale váze ani délce nevěřim.:-(:-(:-(

Přidávám se k ostatním, večer jsem změřil pána i rybu na fotce a při tomto poměru a udané velikosti ryby by musel mít pán minimálně 2 metry (a to jsem bral vpotaz i možné zkreslení z fotky). Váha 20kg se mi zdá fakt přehnaná...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.