Hasvik, NO
temperature icon -7°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -6°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon -1°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

Jsem rád že se tu rozjela steďácká diskuse, jen tak dál

2 Leiter,

ve středu jedem na Hitru a tak doufám že tam ještě není vloveno :-P

Petr

Vylovit moře v tomto případě průliv mazi Hitrou a Froyou asi není možné. Loni se právě v tomto průlivu chytli tresky (tnavé, obecné) o velikosti 127 cm (podkova,Tirevet). Zkuste prochytávat okraje zmíněného průlivu (vláčení) od 12 do 30m v době 1 hod. před vrcholem přílivu a asi 2-3 hod po něm. Mám na mysli to období, kdy voda jakoby stojí a nejsou takové proudy. Loni jsme právě v této době a nejen my byli úspěšní. Je pravda, že asi před 14 dny zde proplouvali 4 kosatky, ale ty tresky nevyhnaly. Také je pravdou, že poslední asi 3 roky je zde úbytek polaků - mám na mysli velikost 90 cm+. Údajně velké polaky loví harpunami rybáři z východu v lokalitě jižně od Kraktaren.

Titran-Froya :..včerejší lov na Ornklakkenu, našli jsme velké kelery ve slopci cca 30-40 metrů, celková hloubka 60-75 metrů, vše odchytáno na pětaosmdesátku hlavu Torpedo a černý ripery MYSTIC..!!! největší keleři 116cm,112, 110, 109cm.

Titran-Froya :...pár "černých torpéd"

Titran-Froya: ..nevětší z bojovníků...:)

Titran-Froya:..použité vybavení a osvědčená nástraha na velké kelery..

Snímky jsou nepochybným důkazem, že v průlivu ryby jsou. Díky. Nejvyšší čas, abych tam už byl. Je třeba si přečíst dřívější články od Honzy Dufka. Mám tytéž zkušenosti a nejen já.

Honzo paráda!

Je vidět že jsi přeci jen něco od"Pražmenů" odkoukal.

Blahopřejem,jan tak dál.

:-D

No vida. Pak že ve středním Norsku se nechytají trofejní ryby. Blahopřeji, krásní keleři.

Plukas

To Kim, Honza

Chlapi, na podkově jsem samozřejmě byl také, myslím, že 4 noci jsem tam strávil.Bylo nás tam celkem asi 15 lodí ze širokého okolí.Nepopírám, že tam ty černí pašáci jsou, ale připadal jsem si jak na Václaváku před manifestací. Spousta lidí a mezi nima pár fízlů.

Za ty 4 návštěvy my nic, kluci od Honzy myslím 1-2 nachytali, ale o čem to proboha je?

Půlka průlivu se sjede na jedno místoa všichni, skoro bok po boku driftují na place zhruba 500*300 m.

Všem přeji hodně štěstí, ať si torpédo vytáhnou.

Zasvědcení vědí...

to Kim-jen pro upřesnění,ornklakken není mezi Hitrou a Froyou v "průlivu" ale asi hodinku cesty nad froyou,z Hitry jsme tam jezdily cca dvě hoďky...

Jak říká Mikulčák,byl jsem na nich na Ornklakkenu, jelikož už nejsem na Dolmoy ale na Titranu-Froya. Pan Kim má pravdu, Podkova je jen drift 500 metrů, spustíš, driftneš, chytíš-nechytíš a jedeš před Podkovu na nový drift..A někdy je to tam jak "fronta na banány", do toho tam německý kluci trolují s wobama, no mazec...Ale není to lehké místo, stejně jak je najít na Ornklakkenu...Někdo má prostě štěstí, někdo ne...To je rybařina a je to tak dobře..:) Petrův zdar..H.

Vingsand. Dnes super počasí, takže několik polaků 90+ nej 93cm. Vše pod 70 cm jsme vracili vodě. Krásná tečka za naší dovolenou. Večer si jedem chytit 100+ halibuta:-)http://www.rybolovnorsko.cz/i/smajly/1.png a zítra jedem domů. Testoval jsem věci od Honzi Dufka, ale tady je favorit Ol Master 26 cm bluebery.

Omlovám se za foto dodám ho později, nějak to nejde.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Petr Šenkýř Půjčovna minibusů
Zdarec Naki, bylo by možné půjčit...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!