Nápověda Doporučujeme:

Rybolov na Seychelách 2/4

Na druhý den se probouzíme dobře vyspaní a těšíme se na novou výpravu. Kolem desáté už máme natažené pruty a míříme na figuru, což je mezi místními vyhlášené místo pro lov na maso ze dna. Cestou tam trolujeme, přichází jen jeden záběr na Rapalu, ale po minutě se ryba vypíná.

 rybolov_na_seychelach2_6

Silný proud

Po příjezdu na místo se ukotvujeme na útesu 19m a necháme se stáhnout na hloubku 45m. Je krásný slunečný den, vítr tak akorád do 3m¬s. Chytáme na sestavu podobnou lovu v Norsku na maso, dva háčky nad sebou zakončené 500g olovem. Proud je dost silný, takže se dost často motáme, ale korálové ryby berou slušně. Za hodinu záběry ustaly a tak měníme místo. Na figuře jsou asi tři zajímavé podmořské hory, postupně jsme vyzkoušeli všechny, ale větší ryby jsme se nedočkali.

rybolov_na_seychelach2_3

Tuňáci modroploutví útočí

Je odpoledne a v dálce jsou vidět velká hejna ptáků, jak se vrhají do vody. Připravujeme trolling dvě Rapaly a dvě chobotnice. Pomalu kroužíme kolem lovících ptáků a první prut s Rapalou hrčí, po nádherném souboji, kdy ryba bojovala až k lodi a několikrát si vzala přes brzdu, vylovujeme tuňáka asi 7kg. Nestačil jsem ho ani pořádně vyfotit a již hrčí druhý prut opět na Rapalu a vylovujeme dalšího tuňáka stejné velikosti. Rozjíždíme se potřetí a znovu tuňák, jsme nadšeni, rybářská euforie by se dala krájet. Najednou hejna ptáků mizí a s nimi i tuňáci. Míříme k domovu, máme asi 50 korálovek a tři tuňáky.

rybolov_na_seychelach2_4

Jehla na závěr

Před přístavem dostáváme ještě dva záběry na chobotnici, ale proměnili jsme jen jeden, kdy táta zdolal nádhernou mořskou jehlu asi 120cm. Všichni se již těšíme na večeři, kterou nám připravuje Mari Jane, vyhlášená to místní kuchařka. Bude se podávat sashimi z čerstvého tuňáka, smažený grooper, rýže a dýňový salát. K pití se servíruje tamní lehký nápoj ze zkvašené cukrové třtiny zvaný Baka, který obsahuje malé množství alkoholu asi jako šestnácti stupňové pivo. Když si dáte 1l, tak se budete motat až do rána jako my.

rybolov_na_seychelach2_1

Tuňák žlutoploutví

Nové tropické ráno nás přivítalo polojasnou oblohou, rychle rozbalujeme troling a míříme na novou trasu směrem k ostrovu Siluet. Cesta je to daleká přes 25km na otevřeném moři. Jakmile jsme dosáhli pobřežního reefu, záběry přišli okamžitě. Prvním úlovkem je tuňák žlutoploutvý, po kterém jsme velmi toužili, neboť jsme si chtěli přivést pár filet domů. Záběr přišel na chobotnici Bonze, kterou vyrábí specialisté na Novém Zélandu, jenž mají s trollingem a vůbec Big Game bohaté zkušenosti, takže jsem tušil, že nastražení těchto nástrah bude trefa do černého!

rybolov_na_seychelach2_5

 

Přejít na:

 

Autor: Michal Simčo (Sim)

Foto: Michal Simčo (Sim) a kamarádi

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(11)
(100)
(14)

Nahrávání ... Nahrávání ...