Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,051. až 1,065. (celkem z 1,128)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1008098
    ZM
    Účastník

    Kdepak,klidně ti to přenechám. Aby to nebylo mimo téma  – středomořská polévka – ryba se dusí v bílém víně s rajčty,paprikami,olivami,cibulí,česnekem a s další zeleninou(feferonka), která vás napadne,až je vše měkké,podlévá se a vše se dává na talíř.Výborně se na to hodí lumb,zkrátka tužší ryba.

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1008093
    ZM
    Účastník

    Ryba by se měla minimálně na 4 dny zmrazit na -18,a pak použít.Cituju ze stránek restaurací sushi.

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1008086
    ZM
    Účastník

    A co paraziti ?

    odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #1008071
    ZM
    Účastník

    Ahoj Zdeňku,taky to jde inovovat marinováním v bílém víně,když není saké,se zázvorem obalit ve škrobu atd.,nebo v těstíčku z mouky,vody,kypřícího prášku(nechat vykynout)….smažit.

    odpověď na: Co s ulovenou rybou? #1008069
    ZM
    Účastník
    odpověď na: Co s ulovenou rybou? #1008068
    ZM
    Účastník

    Psalo se o tom ve staré diskuzi,psal jste o tom vy,paní Janka a další.Jde o parazita Anisakis simplex,který se ničí delším zmrazením nebo dostatečnou tepelnou úpravou.Ze sladkovodních je to tasemnice Škoulovec široký,vyskytující se hlavně v štice,okounovi,mníkovi.V zemích,kde se často marinují ryby(Pobaltí,Rusko)je výskyt tohoto parazita u lidí častý.Nechce to jíst syrové ryby.    To jsem vyčetl,nejsem odborník.

    odpověď na: volba plovoucího obleku #1008022
    ZM
    Účastník

    Tak já jsem se přihlašoval v r.2008 a nějak to vyplynulo,že si s nimi píšu česky,oni,ona, paní-slečna Grazyna Januszevska polsky.Objednával jsem tam čtyři obleky,naposledy Martymu.Nejdříve se musí zaplatit,až to mají v bance,pošlou zboží.Během týdne je to doma.Překladač občas píše nesrozumitelné věci.Opravdu se nedá přihlásit?

    odpověď na: Norsko cestou přes Polsko ….. #1007979
    ZM
    Účastník

    Napsal jsem to špatně –  5780SEK=15 028,-Kč.  Pořád si říkám,že ušetřím akorát km po dálnici,které jsou nejlehčí a přidám si 350 km po Polsku…..O spaní cestou jste neuvažovali ?

    odpověď na: Norsko cestou přes Polsko ….. #1007970
    ZM
    Účastník

    To Včasný nákup nejde? Vypočítal jsem si 6 osob + kajuta 4lůž. + 3lůž  obě cesty 15028SEK = 15028 Kč.  Jak ti to vyšlo?

    odpověď na: Lofoty Norsko od 40tom #1007969
    ZM
    Účastník

    O čem s někým psát,když se vyskytne problém,tak zvrací.Neříká jak ho vyřešit,nemá čas,zvrací a nezapomene o svém stavu informovat širokou veřejnost.A přitom si myslí,že by to mělo být jinak,protože to zná,jezdí na výpravy(výpravi) a cítí se o stupeň výš(víš).Tak napiš,jak si to představuješ a třeba někoho oslovíš.Ale v podběráku to není,chápeš to?

    odpověď na: Lofoty Norsko od 40tom #1007948
    ZM
    Účastník

    Milý Jardo-N,doufám,že jsi v pořádku a že tě žaludeční kolika přešla.Nevím jaké máš zkušenosti s mořským rybplovem,ale gafování ryb je běžné vylovování kořisti,která je následně zabita.Málokterý lovec se zabývá myšlenkami,zda je ryba šťastná když zaútočí na potravu a následně je vytažena ze svého životního prostředí.To taky není pěkné,co?

    Jinak ta parta jsou asi překupníci s rybím masem,ne ?

    odpověď na: Co s ulovenou rybou? #1007947
    ZM
    Účastník

    Všem pochybovačům řešícím dilema jest-li ryby cítí či necítí bolest radím,ryby nechytat.Vyřešíte si to tak snadno a nebudete mít špatné svědomí.O funkčnosti dekomprese jak je uváděná třeba na DVD Radka Diviše a spol by nás měl přesvědčit nějaký fyzik,také se na to autora DVD zeptám.Pomalé zdolávání z hloubky,použití injekční stříkačky atp.,je celosvětový trend.Mně osobně se tyto operace s rybou nelíbí a asi bych je neuměl,Myslím.že lepší přístupem je omezit se v lovu a nebrat a nechytat zbytečně.Zvláště tam,kde nemohu zajistit stoprocentní jistotu návratnosti ryb zpět.Jinak pomalé zdolávání není určitě problém,vím o lidech,kteří se v tom vyžívají.Také příklad ucpaného nosu,zavřených úst není adekvátní k stavu a způsobu dýchání ryby.Ještě musím citovat klasika ing.Zdeňka Šimka – lovec má mít cit,ale nemá být sentimentální.         Kdo s tím má problém,ať je nechytá.

    odpověď na: Co s ulovenou rybou? #1007936
    ZM
    Účastník

    Souhlasím s tím,že je zbytečné a nesportovní soustředit se na lov malých ryb.Psalo se to tady již několikrát,stačí používat selektivní nástrahy nebo změnit místo nebo třeba i nechytat.O tom,že na zasahování do koloběhu života v moři(a vlastně i mimo něj)má vliv veškerá naše činnost,není třeba diskutovat.Pak má vliv každá zabitá ryba,chybí v daném řetězci.To jen,že řeči“moře se o to postará a že se vlastně nic neděje“,je jen iluze.To si chce uvědomit,když zbytečně chytáme a ve špatném stavu pouštíme ryby nebo,jak se děje,z ryby se bere jen vrchní hřbetní filet a ostatní se vyhodí s alibistickým výrokem – moře se o to postará.Ty ryby tam chybí.

    Tím nechci říct,abychom se vrátili k stavu prehistorickému,nejde to,nechceme,ale aby se jak bylo řečeno výše,zbytečně nezabíjelo,netrápilo,neplýtvalo.

    odpověď na: Za norským snem 4 – komentáře ke článku #1007892
    ZM
    Účastník

    Doufám,že jedou někam do Finnmarku.Tímhle tempem to vydrží do jara.Monotonní zvuk automatu,podivné týpky u benzínky občas zpestřené neznámou blondýnou,drama z nevyspání,čisté záchody.Možná,že dojde k naznačované levitaci a hrdinové se rychleji přenesou k vysněnému lovu.

    odpověď na: Norsko cestou přes Polsko ….. #1007857
    ZM
    Účastník

    Pro ty,co už to jeli – jak vám dlouho trvala cesta Praha – Gdaňsk přes Německo(Kolbaskovo) ? Díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,051. až 1,065. (celkem z 1,128)