Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
K Daiwě co uvádí Bobo – tento snímek je možno vidět na ebay,jde o použité navijáky.Nový naviják Daiwa Hyper Tanacom 600 Fe stojí při současném kursu minimálně o 3000 tis. víc a to musíte počítat s tím,že vám ho prodávající pošle jako dárek a udá nižší cenu.
Tak jsem to přepočítal,dá se to ujet za 1908 km.Ve staré diskuzi tuto cestu někdo popisoval. Oslo – E6 Grundforsen(240km) – Ostersund – Kaaresuvanto – Kivilompolo – Oksfjord.
Dá se jet z Osla směrem Ostersund nebo Umea(tradiční trasa) a v silnicích není rozdíl.Byl jsem na té straně ve Švédsku několikrát na rybách (ale z Trelleborgu).Vzdálenost 1930-1960km,při průměrné rychlosti 56km/h 34h…Z Goteborgu o 100km delší.Je to pro ty,kteří si chtějí odpočinout na trajektu a nechtějí jet přes Polsko a delším trajektem.Myslím si,že pro ty co nejsou schopni jet nonstop, je nejlepší varianta přespat někde cestou.
http://www.northstyle.cz/lacrosse-obuv-vyprodej.htm Který je to typ?
Jsem z jihozápadních Čech.Co říkáte trase Oslo – Kivilompolo-Oksfjord = 1931km nebo Goteborg – Kivilompolo – Oksfjord 2047km ? Trajekt je kratší.Cesta k trajektu stejná,ale rychlejší.O 180km,300km delší…
Kdepak,klidně ti to přenechám. Aby to nebylo mimo téma – středomořská polévka – ryba se dusí v bílém víně s rajčty,paprikami,olivami,cibulí,česnekem a s další zeleninou(feferonka), která vás napadne,až je vše měkké,podlévá se a vše se dává na talíř.Výborně se na to hodí lumb,zkrátka tužší ryba.
Ryba by se měla minimálně na 4 dny zmrazit na -18,a pak použít.Cituju ze stránek restaurací sushi.
A co paraziti ?
Ahoj Zdeňku,taky to jde inovovat marinováním v bílém víně,když není saké,se zázvorem obalit ve škrobu atd.,nebo v těstíčku z mouky,vody,kypřícího prášku(nechat vykynout)….smažit.
Psalo se o tom ve staré diskuzi,psal jste o tom vy,paní Janka a další.Jde o parazita Anisakis simplex,který se ničí delším zmrazením nebo dostatečnou tepelnou úpravou.Ze sladkovodních je to tasemnice Škoulovec široký,vyskytující se hlavně v štice,okounovi,mníkovi.V zemích,kde se často marinují ryby(Pobaltí,Rusko)je výskyt tohoto parazita u lidí častý.Nechce to jíst syrové ryby. To jsem vyčetl,nejsem odborník.
Tak já jsem se přihlašoval v r.2008 a nějak to vyplynulo,že si s nimi píšu česky,oni,ona, paní-slečna Grazyna Januszevska polsky.Objednával jsem tam čtyři obleky,naposledy Martymu.Nejdříve se musí zaplatit,až to mají v bance,pošlou zboží.Během týdne je to doma.Překladač občas píše nesrozumitelné věci.Opravdu se nedá přihlásit?
Napsal jsem to špatně – 5780SEK=15 028,-Kč. Pořád si říkám,že ušetřím akorát km po dálnici,které jsou nejlehčí a přidám si 350 km po Polsku…..O spaní cestou jste neuvažovali ?
To Včasný nákup nejde? Vypočítal jsem si 6 osob + kajuta 4lůž. + 3lůž obě cesty 15028SEK = 15028 Kč. Jak ti to vyšlo?
Všem pochybovačům řešícím dilema jest-li ryby cítí či necítí bolest radím,ryby nechytat.Vyřešíte si to tak snadno a nebudete mít špatné svědomí.O funkčnosti dekomprese jak je uváděná třeba na DVD Radka Diviše a spol by nás měl přesvědčit nějaký fyzik,také se na to autora DVD zeptám.Pomalé zdolávání z hloubky,použití injekční stříkačky atp.,je celosvětový trend.Mně osobně se tyto operace s rybou nelíbí a asi bych je neuměl,Myslím.že lepší přístupem je omezit se v lovu a nebrat a nechytat zbytečně.Zvláště tam,kde nemohu zajistit stoprocentní jistotu návratnosti ryb zpět.Jinak pomalé zdolávání není určitě problém,vím o lidech,kteří se v tom vyžívají.Také příklad ucpaného nosu,zavřených úst není adekvátní k stavu a způsobu dýchání ryby.Ještě musím citovat klasika ing.Zdeňka Šimka – lovec má mít cit,ale nemá být sentimentální. Kdo s tím má problém,ať je nechytá.
-
AutorPříspěvky