Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Norská čísla – https://direkte.vg.no/coronaviruset/videos/193855
K těm radikálním opatřením naší vlády,jak píše účastník diskuze – proti Číně jsou velmi slabá.V Číně je oblast absolutně uzavřená,byla zastavena průmyslová výroba na 3 týdny,neexistují otevřené hospody s 30 lidmi,zavřené úřady,zákaz vycházení 22h denně,2h na nákup podle předepsaných intervalů a rodných čísel,neexistence hromadné a osobní dopravy .Je to specifický stát.
Omlouvám se,že nepíšu o mořském rybolovu.
Tak vědci tvrdí,že epidemie bude kulminovat v létě.V Číně to po 2-3 měsícech nepominulo..Počasí,teplota na to nemá vliv.
Zvyšování počtu nemocných je velké.V dohledné době je po rybách,budou jiné starosti.Jet tam teď, je stejně riskantní, jako jet před měsícem do Itálie na lyže. Ani tady u nás to nebude lepší. Přeju všem hodně štěstí.
Díky.
Dnes 56 nakažených.
Michale,zkoušeli jste nějakou úlitbu,aby se nezlobil?
Ty jsi tam? Jsou nějaká omezení?
Tak já četl 32,Švédsko 35,Německo 244. Samozřejmě že to sledujeme,uvidíme jak se to vyvine,jedeme za měsíc a půl. Abychom tam nezůstali někde v karanténě….
Honzo,velká závist? Přece se tím nebudeš trápit,že někdo nachytá ryby…
Meky,chytání na papriky je běžný a tradiční způsob lovu norských rybářů.Byl jsi někdy na kutru? Prošel jsi se někdy přístavištěm místních lodí? Všiml jsi si navijáku na nich?Chytají na papriky. Fotka je o tom,že tam ryby jsou.Není o českých turistech nedodržujících limit.
Ten bulteriér před kostelem je tvůj ?
Díky Honzo,já jsem ještě trochu pátral,zajímavý článek před lety napsal na chytej Osprey,lze dohledat (Jak to vidí ryba). Jinde jsem se dočetl – teplejší barvy mizí jako první.Červené světlo je pohlcováno během 4-6m,oranžové 9-12m,žluté 18-20m.Ve velkých hloubkách nemají ryby schopnost vnímat červenou barvu.
Na druhou stranu do hloubek přidáváme svítící korálky,trubičky, aby nástraha byla nápadnější..V tom případě by bílé,žluté sňůry neměly vadit a podle mých zkušeností to tak je. Červená a další neviditelné šňůry nebudou vidět,ale jejich pohyb s nástrahou ryby stejně zaregistrují. Síť je překážka,šňůra ne a ochytanost ryb zatím není.. Takže při pilkrování,chytání pod 40m (?) by neměla být barva šňůry tak důležitá.Něco jiného je při chytání v menších hloubkách,tam je potřeba přistupovat dle podmínek a aktivity ryb (při navázání nástrahy hned na šňůru) .Návazec tam většinou nepomůže. Když by to vůbec nešlo,dal bych tam vlasec….
Ještě bych dodal,že bych si ho na jídlo nevzal.
No nevím,jaké má kdo zkušenosti s gastronomickou hodnotou halibutů nad 150cm,ale jíst se to určitě dá a i velké kusy jsou a byly žádané. Podle mě je to asi rozdíl mezi treskou obecnou 80cm a 120cm,menší jsou lepší, včetně skrei.Velké kusy halibuta nemusí být samice,samci dorůstají větších velikostí. Pohlavně dospělé jsou ryby od 130cm. Hájení kusů nad 2m není určitě kvůli tomu,že je maso hnusné nebo otrávené těžkými kovy (jaký je rozdíl mezi “otráveností” 195cm a 205cm ),ale jako ochrana druhu a velkých ryb.
To je omezené množství které může jednotlivec proclít? My jsme jeli ve třech a bylo to na jednoho. Musím přiznat,že jsem se o to víc nezajímal,nemám na to mobil a nechávám to na technicky zdatnější.
-
AutorPříspěvky