Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
To je bez tepelné úpravy?
Snímky jsou z okolí Tromsa.
DinTur mně poslal email a láká mě na zimní zájezd. Prý budou letos ty nejlepší podmínky na pozorování polární záře.
igorko napsal:
bestik napsal:
Myslim, ze tu je konkurence viz. http://nr70.se/hem/produkter.html (primarne urcene na stiky)
Ja mám takú praktickú otázku. Všetky nástrahy (alebo takmer všetky) sa na výstavách skúšajú vo vani, nádrži, bazéne a pod. so stojatou vodou. ALE – predsa práve v mori je kopec prúdov, tam sa tá nástraha pohybuje, hýbe ÚPLNE inak ako ukazuje marketingové oddelenie tej-ktorej značky.
Tak nástraha se pohybuje stejně v malé nádrži,kde proud vzniká uměle,tak v moři,řece či přitahováním ve stojaté vodě.Důležité je,aby pracovala i při sebemenším protitahu.A to je při těchto zkouškách zajištěno.Sama od sebe v klidu nepracuje…:-P
igorko napsal:
northwolf napsal:
Disk moc. Takze na Offersoy do konca mája tresky a jún-august halibut?
Omlouvám se,dovolím si do toho vstoupit(mám problémy s achilovkou,relativně mám dost času). – halibuti se dají chytat celou sezonu,od března do října,nemají období kdy nepřijímají potravu.Rekordní halibut letošního roku se chytil 8.10.145kg/240cm Steigen (to je “kousek” od Vesterál),v březnu v okolí Tromsa také přes 2m.Chce to být na správném místě ve správný čas…:-P
Druhý háček nebo trojháček jsem přidělával již před lety.Myslím,že šlo spíš o pocitovou záležitost,než o praktický účinek.Velkou nástrahu používáme hlavně pro její selektivnost,chceme eliminovat záběry menších ryb.Přidaným háčkem můžeme zaseknout teoreticky každou rybu.Ukousnuté ocásky,nedobrané záběry mají na svědomí vlkouši a menší ryby.Záběry údajných velkých halibutů oťukávající ocásek rippera, je jen zbožným přáním lovce.Není nic jednoduššího – zmenšete nástrahu nebo používejte dlouhý jigový háček,který dosahuje za polovinu ripperu – jsou k sehnání.Formu na jigy můžeme mechanicky upravit nebo si nechat udělat u 007.
Na 25cm nástrahu úspěšně zabere i 70cm treska obecná,60 cm brosma,vlkouš,mluvím o severním Norsku.Ve středním Norsku jsem je nikdy netahal,nechtěl jsem být pernamentně bez záběru,tak jako jeden kolega na lodi,vytrvale tahající 25 cm ripper několik dnů.
Při malé aktivitě ryb(halibutů) počítejme spíš se záběrem na menší nástrahu,s kterou je i příjemnější chytání.Při ativitě ryb,kdy halibuti vyjíždějí až k hladině,zaútočí 1m halibut úspěšně i na ty největší nástrahy.Pak má smysl na ně chytat,eliminujeme většinu záběrů “nechtěných ryb”.
Trojháček na ocásku je potencionální možností uváznutí,má i vliv na chod nástrahy,kde funkce pracujícího ocásku je velmi důležitá.
Takže za mě – při oťukávání,nedobrání a snad ukousnutí rippera(kolikrát se vám to v severním Norsku stane?) – zmenšit velikost.Při aktivním braní použít dostatečně dlouhý jigový háček.
Samozřejmě,je každého věc, jak si vyzbrojí rippera,mě jen připadá nelogické a větší úspěch nepřinásející dodatečné úpravy velkých nástrah.
Že by Golfský proud končil na 62-63 rovnoběžce se mi nezdálo,tak jsem hledal a doporučuju http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Golfstream.jpg
nebo http://oko.yin.cz/37/golfsky-proud/mapa/
např. moře u Murmansku nezamrzá. 😛
Nebyl jsem tam….,ale něco o tomto místě je v příspěvcích – Northwolf,paveln kolem 5.8.2013.Vesterålen je bez diskuze špičková lokalita s možností ulovení trofejních ryb.Kolegové z mého bydliště tam byli 3x (od Dinturu,jiná lokalita),vždy spokojeni.
Chce to kontaktovat Northwolfa,pavlan .
kim napsal:
Velmi zajímavý nápad. Takové provedení dle mě umožní připevnit mezi díly trojháčky. Nyní jen odzkoušet jak to bude pracovat ve vodním sloupci s ohledem na gramáž a v případě pozitivního zjištění pak zbývá najít vhodné barvy. Osobně preferuji stříbrné nebo perleťové -různé polepky.
Trojháčky ve spojích mezi díly budou možná vadit plynulému chodu a budou “strojem” na podsekávání ryb….
kulik napsal – Nadhodil jsem zde dotaz, které ryby kdo upřednostňuje a to z pohledu chutnosti masa. Nikdo nereagoval, i když se občas někdo nepřímo vyjádříl. Je lepší maso polaka než obecňačky a proč? Je lepší maso kelera než obecňačky a proč? Možná je to jen subjektivní názor.
Já mám rád maso z polaka, obecňačky do 80cm, kelera do 65cm, mníka. Halibuta jsem nechytil a tak nedovedu posoudit. Okouník je chutný, ale má moc kostí. Makrely udím. Asi hodně záleží k jakým kulinářským záležitostem toto maso využíváme.
Nejlepší je ďas !
K vybarveným rybám patří i oblečení rybáře.Březnová 90+ z Roksvagenu.Chycena pod proudem,vlasec,černobílý Relax 10cm,20m hloubka
Můj názor je, že na kvalitu masa ryb má velký vliv jak je s nimi po zabití nakládáno.Nevykuchané tresky, které se vozí v lodi několik hodin nebudou v pořádku.Zvláště ty,co se živí kraby.Ryby nad metr mají horší maso než 60-80cm a je jedno,jsou-li z fjordu nebo volného moře.U skrei je výhoda,že nebývají tolik napadané hlísticemi a skladba potravy dělá jejich maso lepší.Resp.nejsou tak cítit jako ty, co žerou kraby.
Pro Mekyho – je mi to jasné…Spaním po cestě jsem myslel někde v kempu,kde nemusím být tak dlouho jako na trajektu,kde je sice sranda,ale nemohu si odjet kdy chci.
-
AutorPříspěvky