Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 10 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel kim a poslední změna proběhla před 10 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor
    bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Při brouzdání na internetu jsem našel pojem "Norská brázda". Ví někdo o co jde?

Já si myslím, že se jedná o nějakou oblast, nebo část moře. Bohužel ani strejda google mi nic nenašel.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

bestik napsal: Googluj norskerenna

http://no.wikipedia.org/wiki/Norskerenna

No neznal jsem cizojazyční ekvivalent :-D;-)

Díky

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Možná, že ta “brázda” má vliv na výskyt rybí populace a jiných živočichů a pod. u norských břehů. Prostě na rozmanitost biodiverzity.

Snad i souvisí s koncem Golfského proudu, která končí zhruba na 62 – 63 rovnoběžce.Ještě si myslím, že Mifak určitě někde zjistí vzdálenost od břehu a průměrnou hloubku. Já mu věřím, protože si s novými informacemi nedá pokoj- je prostě zvídavý.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Že by Golfský proud končil na 62-63 rovnoběžce se mi nezdálo,tak jsem hledal a doporučuju http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Golfstream.jpg

nebo http://oko.yin.cz/37/golfsky-proud/mapa/

např. moře u Murmansku nezamrzá. 😛

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

ZM má pravdu, že moře u Murmanska nezamrzá. Ano jde tam teplý proud a nazývá se Norský proud. Dle mapy mořských proudů je to ve skutečnosti pokračování Golfského proudu. Ten Golfský proud se totiž pod Norskem vrací k jihu – myslím jedna větev. Každý jsem studovali rozdílné podklady. To je dobře. Hlavní je, že teplý proud pokračuje dále na sever.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Tak znovu se pokusím pověsit mapy mořských proudů. Snad se zadaří.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Něco o proudech je i zde v článku :

Mořské proudy

kim napsal: …Ještě si myslím, že Mifak určitě někde zjistí vzdálenost od břehu a průměrnou hloubku. Já mu věřím, protože si s novými informacemi nedá pokoj- je prostě zvídavý.

Jak budu mít chvilku, tak se po něčem podívám. Začíná mne to zajímat 😀

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Jestli jsem ten článek pochopil jedná se o předpovědi resp. výměnu názorů klimatologů na budoucnost GP. Na druhou stranu je dobře, že se o klimatu mluví a hledají se příčiny současných živelných katasrof. Možná v budoucnu vědci a politici zjistí, že vše je jinak.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(20)
(163)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...