Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Radislav Kryl
Účastník[citace]Karavela napsal:
To Rk: Tak tahle je dost dobrá,já odjakživa myslela, že ta potvora v ikonce se vylíhla ve fotoshopu:- )))) [/citace]
Ahoj Karavelo, tu potvoru jsem vlastnoručně ulovil, když mi při vláčení kolegové vysipali za zády zbytky. Zamotal se za křídlo do návazce, tak jsem ho vyprostil ,vyfotil se sním a pustil ho.
Radislav Kryl
ÚčastníkRadislav Kryl
ÚčastníkRadislav Kryl
ÚčastníkBerte to tak, že to jsou modráky na moře.Když jsem si pořídil plovoucí oblek a byl krásně jasně oranžový, chtěl jsem , aby tak zůstal stále a tak jsem ho pral v pračce, drhnul kartáčem a to černisko od udice při pilkrování a mastnota od ryb stejně nešly dolů. Jen jsem docílil toho, že ve švech v dešti začal propouštět vodu.Spravilo se to impregnačním nástřikem ve spreji, ale už nikdy nebude jako dřív.
ZM má pravdu, stačí to vyprat ručně, potu a nečistot se zbavíte, ale zabarvení od udice a běžného používání ne, ale zachováte si původní vlastnosti obleku. Je to přeci pracovní ochranný oblek!
Radislav Kryl
ÚčastníkAhoj Michale, objednávám si jeden pokoj pro sebe ze soboty na nedělu.
Doufám , že jsem se trefil do správného vlákna.Stačí mi jedno lůžkáč, pokud bude.
Dík Radek
Radislav Kryl
ÚčastníkAhoj Michale, na to jsem zvědavý, já jsem je tam letos nemohl dostat, prý na poprvé musíme zodpovědně prozkoumat nejbližší okolí cca do 15km od přístaviště. Snad příští rok. Tak sem hoď jak jste tam dopadli.
Čau Radek.
Radislav Kryl
ÚčastníkJá si myslím, že by měly jít i udit. Po rozmrazení jsou pěkně tuhé jako při vylovení, jediný problém by mohl nastat ve způsobu zpracování, protože třeba my v rámci úspory váhy jsme usekávali hlavy a ocasy, takže při uzení by musely ležet na nějakém roštu.
Jinak ke konci na doplnění bedny jsem je i filetoval, to bylo nejrychlejší bez kuchání dvěma řezy podél páteře z prava a z leva a byly dvě filety a hlava s páteří s vnitřnostmi. Ale tyto filety lze použít na gril asi jen na lávový kámen.
Radislav Kryl
ÚčastníkNo to je nádhera, já griluju každý pátek až nedělu od 13.8. a už mi dochází zásoba makrel a to jsem jich měl taky pěkný výřad.
Škoda, že se tam nedá jen tak odskočit.
Radislav Kryl
ÚčastníkJá bych ochutnal asi od všeho mám rád kačenu i zabijačku.
To prase si budeme muset dohnat a odchytit sami?:-S
Radislav Kryl
ÚčastníkZkuste ještě oranžové gumy na hloubkách od 5 do 25m mezi chaluhama jsou zašité obecňačky brzo ráno nebo před setměním.A to i před marinou kde se vysypávají zbytky byla chycena treska kolem 1m. Já osobně jsem tam v pondělí 2.8 po neúspěšném dnu nachytal 5ks obecňaček největší 80cm.Ale to už se Ben zlobil, že jsem po tmě na moři bez světla i když to bylo 200m od mariny.
Přeji hodně úspěchů ať nachytáte.
Radislav Kryl
ÚčastníkTo Imrich
takhle jsme to tam měli asi čtyři dny, azuto bezvětří opáleny huby, ale ryby pryč. Objeví se hned jak se zvedna větr tak kolem 3m/s a trochu zamračí. Zkuste Melstein severní část, od tam vozili aspoň 70cm obecňačky kluci z jižních Čech, taky tam ulovili halibuta hned v neděli 31.7.po příjezdu. Měřil 120 – 130cm a dle Benovi váhy 22kg. Vyfocenýho ho nemám a kluci sem asi nepíšou.
Makrely jsme nejvíc nachytali v pravo u majáku u výjezdu, nebo za sádkama za červenou bojkou asi 100 – 200m na moře je tam od 80m do 12m.
Potom napravo za tím ostrůvkem s černým majákem na úrovni červené bojky jsou hloubky kolem 150m Vypadá to jako koryto z otevřeného moře, tam jsme nachytali poslední den kelery kolem 80cm. Moře mělo 13,5 – 14°C, braly opravdu jen při zataženém počasí a mírném větru.
Radislav Kryl
ÚčastníkAhoj kluci, děkuji za cenné informace, na Bakkan jedeme taky po prvé a možná už se sem do odjezdu taky nedostanu, doháním doma před odjezdem co se dá, aby se to nepodělalo, když budu v NO. A jak píše Žirafa tak už jsem všechno několikrát přeskládal, přebarvil a ty bestie nakonec budou žrat stejně to, co nebudu mít.
Kde se vám podařili chytit ti halibuti?
Radislav Kryl
ÚčastníkAhoj kluci na Bakkanu,
za pár dní vyrážíme, jaké se tam dá očekávat počasí? Abych s sebou třeba netáhnul moc teplýho oblečení a ještě jedna otázka, rostou tam taky hříbky? Když se nachytá limit byla by to dobrá zábava.
A taky jestli se rybám na poslední chvílu nezměnila chuť, stále jdou po červené? Přebarvil jsem všechny hlavičky na červeno.
Jinak máte opravdu nádherny úlovky i co do pestrosti druhu, já už v práci začínám blbnout už bych byl nejraději taky na Bakkanu.
Tak se tam mějte a užívejte si to.
Radislav Kryl
Účastník[citace]Imrich napsal:
Ahoj všichni. 14.08 jedene na BAKKAN Pruty se nám už kroutí ve skříni , jak se těšíme. Nicméně nám chybí nejméně jeden pohodovej rybář do party. Jsme jen čtyři do chaty Torfride, máme dvě lodě. Budeme tam do 22.08, tak pokud máte někdo zájem neváhejte. jindra35@centrum.cz Tel: 608220030[/citace]
Pokud nejde o peníze, tak dva do lodi je ideální stav.
Radislav Kryl
ÚčastníkTo NorwayLover
k tomu nemám co dodat, borka to asi v životě neviděla, žádná fabrika tam není, jen Nor tam má firmu na prodej rekreačních lodí a příslušenství, ale to nijak nevadí všude kolem jsou krásné lesy a sladkovodní jezero.Navíc seš přímo mezi Hitrou a Smolou, kam budeš z Aure půl hodiny jezdit pokud Ti to někdo prozradí kde to je.Oni tam v základním kempu nemají moc rádi když nováčci jezdí moc daleko. Ale to nevadí pokud tam bude dost ryb.Jezdi do levy kolem ponorky k velkýmu mostu k Aure a naproti pod maják, tam je u břehu pěkná plošina.Jinak se drž těch starších psů a pokud pojedou k Hakenu k černýmu majáku tak jeď za nima.
Přeji Ti pěknou dovču a bohaté úlovky.
-
AutorPříspěvky