Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
vojtko napsal:
meky napsal:
Od rybolovu v Norsku tresčí játra nejím. Až na vyjímky napadená parazity, což je pro mě tak celká psychologická překážka že Ne.
Absolutný súhlas. Mne bielkoviny tohoto typu vôbec nechýbajú.
Miesto treščej pečeni si dám ku chlebíku napr. domáce klobáse To je žrádelko!!! Mňam.
Pošli recept,játra umím,klobásy taky ale vždy se člověk něco může přiučit. :-):-)
zerp napsal:
Samozřejmě že pro utajení je to ten děd vpředu Vzadu je UsámaB.L.
Konečně je tady zas veselo :-):-)
respi napsal:
Vnitřnosti a zbytky z filetování vozil majitel v kontejnerech do kafilerky!!!A už vidím,jak filetuješ na houpající se lodi to mluvím za Jiřika..!! Vyvážení těchto zbytků zpět na moře podle mě je špatné,je to jenom opět koloběh parazita!!! Ale to záleží na každým z nás jak si to přebere
A čím se živí ryby v moři,myslím,že ta trocha odpadu vráceného zpět to nevyřeší.:-):-):-)
mara45 napsal:
to petras:to Ti psal Vláďa- zerp omylem z mého přihlášení,tak se obrať na něj.
Jasně 😀
sedoil napsal:
Doporučil bych asi také Penn slammer,který si chci pořídit letos, ale do této doby používám na přívlač tento naviják a můžu říct, že zatím žádná sebemenší závada a to po třech turnusech v norsku-Aure.Ještě nebyl ani jednou promazán ani servisován, jen dostal vždy koupel ve sladké vodě a frčí dál.
Díky všem za odpovědi,bohužel jsem limitovám cenou,ale MARA mi něco nabídl,tak se asi domluvíme.Nevím ani jistě,jestli letos pojedu,musím to nechat na poslední chvíli. Petr
Nemáte někdo zkušenosti s navijákem SERT SANDFORCE 7003?Loni jsem oddělal všechny a chci něco,co vydrží na moři a nerozsype se.Počítám s ním na vláčku u Korlinu,takže žádné vysoké nároky.Petr
northwolf napsal:
To je provokace,já tam chci být…:-):-):-):-)
Není to něco podobného? :-):-):-)
mara45 napsal:
Vzpomínka z Korlinu..
Tak přesně tam jsem loni v červenci našel hejna sleďů,která se třela a díky ním jsme si parádně zachytali.
mikr napsal:
Tak uplný profík to neni- usmrtit bodáním do ocasu ? To je trestuhodná blbost. To by v tak renomovaném řetězci neměli madializovat. A stahovat kůži dozadu taky není nejleší.Pár kapsónů jsem už dal. A aby s ti maso nezatrhlo je nejlepší jí tahovat šikmo dolů. On to tak ve finále taky tak dělal. Na druhé straně filetáž celé půlky s následným odstraněním žeber je pěkná.
Řekl,že ho už dopředu zabil,aby se nemrskal.Známý kuchař to dělal taky,pro vykrvení,ale podle odborníka – majitele rybníků a sádek je to zbytečné,krev se rychle sráží a nedostane se z masa.Já osobně nevykrvuji ani ryby v Norsku a maso je bílé a v mražáku mi vydrží celý rok bez změny chuti.
ZM napsal:
http://www.imr.no/nyhetsarkiv/2008/desember/merking_og_utsetting_av_kveite/nb-no
Funguje to
kim napsal:
Před x lety jsem s jedním norem vyrazil vybírat jeho pasti na krabi. Zadařilo se a bylo jich několik set. V kotli jsme je uvařili (mořská voda) a následně konzumovali. Protože jich bylo hodně odebral jsem jim klepeta a zamrazil. Doma jsme je napařili jako knedlíky ( myslím v páře ne v mikrovlnce) a byla velmi dobrá. Mám za to že neuvařené krabi by sice šlo zamrazit, ale již nevím jak by vypadali, kdyby se vařili až doma.
Dovezl jsem si je zmrazené bez uvaření a nebyl v tom žádný rozdíl.
treska008 napsal:
Tak jsme si na vas s Petrsem nedavno vzpomeli a vida uz jste tady hodne zdravicka pani Vlastino
Trvalo to dost dlouho,co o Vás nebylo slyšet,už jsme měli strach,já se chystám příští rok taky s Korlinem,letos to bylo moje nejlepší Norsko,i počasí vyšlo (červenec-srpen).Přeji hodně zdraví,byl jsem v dobré pohodě a kondici a najednou ve čtvrtek večer arirmie a už jsem byl ve špitále.Naštěstí dnes při kontrole se vše vrátilo do normálu,doktorka řekla – že by se stal zázrak ? Takže hlavně to zdravíčko,ostatní nějak dopadne.Petr
Jisto napsal:
Marně pátrám, kde se nachází kemp Korlin, má někdo mapku nebo alespoň přenější polohu? Nebo kde to najít? Díky
máš SZ
janka napsal:
To Petras –
tim se mysli obsluha!!
a ani nema zaplacene prescasy ..
Jasňačka,ale překladač mi to tak pěkně přeložil,že jsem neodolal…:-)
-
AutorPříspěvky