Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
MifakM napsal: Já bych spíše řekl, že než norští celníci z Norska sem chodí češi a slováci, kteří tam buď bydlí, nebo jsou tam právě na rybářské dovolené
PS: ovšem mohu se plést
konečně nějaký rozumný slovo k tomuto tématu !!!
čoveče,ty budeš asi fakt rozumnej chlap !!!
Ota P.
Ne,kluci nelekejte se,žádné hororové zážitky to nejsou.
Asi třikrát jsem měl na prutě u lodi rybu ,která se mi vůbec nelíbila,měla nástrahu sežranou hloboko a já měl podezdření,že by mohla patřil mezi ty,co mají jedovaté ostny – tak proč si na dovči přidělávat problémy.
Jo a dvakrát jsem chytil racka – prvně jsem mu to chtěl vyndat,ale když jsem blíže zjistil jaká je to agresivní svině – dopadlo to stejně – odříznutím……to je vše!!
jjo jjo ,to se občas stane.Já to řeším odříznutím…….
No myslím že keramika je na filetování zcela nevhodná.To že je ostrý to ještě není všechno.Dobrý fileťák musí být i pružný ,přiměřeně ohebný…..
Ale na druhou stranu – ryby jde zfiletovat čímkoli.I zavíracím nožem.Jedna…dvě….tři ale když jich budeš muset dělat víc ,chce to filetovací nůž.
Toď můj názor.
Ahoj,tak jsem se vrátil z Urke ,s nožem od Bareše jsem zfiletoval cca 200 ks ryb a co myslíte …….
Dvakrát jsem kudlu lehce přejel ocilkou a je stále jako nová.
Můžu opravdu doporučit!!!
má pravdu,předsedo-:)
Já si myslím,že 200g na 10 kg masa je úplně v pořádku.A jestli správně chápu příspěvek ZM – tak myslel že z 10 kg vepřového masa dává 7 kg bůčku a 3 kg plecka.Nebo……??
někdo tady z kolegů??
tak ,tak Pafko,nemají….je to první fileťák od něho z tohoto nového materiálu.Když mu ale zavoláš,určo ti ho udělá.Já koupil na té výstavě první kousek.Abych řekl pravdu,jde z toho strach a zkoušel jsem ho zatím pouze v kuchyni na kousku krávy.Uvidíme ,až se potká 12.4 s první norskou kostí -:))
Ale tvrdil autor,že budu překvapen. Mile -:)
Dám vědet….
Ota
to mikulcak – tak jsem v sobotu vyrazil do Brna.Že jsem tam jerzdil-:)
Sposta krásný nožů..jeden hezčí než druhý.Bareš tam měl oba – ten tvůj a pak ten dražší.Ten má 60HRC.Nějak jsem to neunesl….je fo fakt nádhera,už se těším ,jak zakrojím….
to mikulcak – díky za info!!!
V sobotu je na výstavě v Brně,jedu za ním se na tu krásu mrknout.Mluvil jsem s ním včera po telefonu – začal je dělat z jiného materiálu(předpokládám že ještě o dost lepšího) a chce za dlouhý cca 3000 Kč.Tak uvidím a každopádně dám vědět-:))
Díky
Jjo jo ,nějaký Plana mám a je to dobrý.
Nechci být moc podezřívavý ,ale zdá se mi,že už ani to Plano není takový jako bývalo dřív.Myslíte ,že i tady je možný ,že by se to dozvěděly ty ku.vy šiknooký??
Poslední kufr,co jsem kupoval byl sice celý polepený usa vlajkama ,ale ty pantíky se mi nějak nelíbily….Tak nevím.
mikulcak – co máš prosím za nůž od Bareše??
Délka čepele a cena….
Díky Ota
Já bych si takovou do Norska nebral.
Z mého pohledu je blbý ten obal – a to kvůli mokru,soli,špíně od ryb atd….
Ale je to věc vkusu a představ.Dávám přednost něčenu z plastu – lehce a snadno omyvatelné.
Ota
-
AutorPříspěvky