Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Určitě bych se tomu nebránil udělat i něco tady u nás na Moravě. A proč ne ve vinici, zase by to bylo něco nového. Jen si myslím, že výběr sklepu by se měl přizpůsobit možnostem – myslím tím, aby tam bylo nějaké místo vhodné k přednáškám, aby všichni dobře viděli a slyšeli, popř. i jestli by se tam dal umístit projektor s plátnem pro nějaké filmy. Nevím, na žádném srazu jsem doposud nebyl, jen píšu co si myslím. Pokud by vyhovoval termín, určitě bych přijel. A cena? Jestli teda víno+jídlo, tak můj osobní názor do 500/600,-Kč úplně vpohodě.
odpověď na: A JE TO TADY POZVÁNÍ NA TŘETÍ JUBILEJNÍ SRAZ RYBOLOV V NORSKU VE SPÁLOVĚ #18170 5.3.2011 v 13:51až nebezpečně nízké ceny:-)
Většinou bývají i menší vesty k dispozici, ale nejlépe uděláš, když se cestovky/majitele zeptáš předem.
Našel jsem v akci Overseas 300-600g, Penn GTO a pletenka stren za 3000,-, tak pudu asi do toho.
Když se vapka nastaví na nejmenší proud a ryba se přejede jen tam a zpátky, tak se s masem (dle mého názoru!) nic nestane. Tento způsob jsme odkoukali od němců, kteří vypadali, že už nějaké ty zkušenosti mají. Maso se nijak nepotrhá ani nic podobného…A nevím jak jinak by se maso dalo jinak poškodit..Jestli možná trošku změkne, netuším…Když jsem byl poprvé v Norsku, tak jsme kelery škrábaly domáckýma výrobkama = na prkýnku pár vršků od piva přitlouklých hřebíčkama a už se čistilo…to jsem byl v Aure a tam mě to tam tehdy učili…To bylo ovšem poprvé a naposled…
My používáme na čištění kelerů vapku…je to supr,šupiny krásně slezou aniž by se ryba nějak znehodnotila. To stejné u všech ostatních ryb, po očištění zůstanou ryby pěkně čisté a po rozmrazení stačí jen lehce opláchnout a dájí se jíst i s kůží.. Tento způsob je ale limitovaný možností připojení vapky na vodu…Na ukázku dávám tímto způsobem očištěného halibuta – vrchní (slizká) část je dolů, aniž by se kůže jakkoliv porušila. Ale každému to vyhovuje jinak…
Musím se přiznat, že to byla moje nejrychleji přečtená knížka v životě. Jen jsem vůl, že jsem ji četl už teď v únoru, ptže do Norska jedu až v září a nevím co teď mám dělat s tou mojí norskou nemocí, která se okamžitě dostavila. Chtěl jsem si ji kupovat sám až v létě, abych se řádně nažhavil, ale přítelkyně mě překvapila na výročí, žeprej jsem se o té knížce někdy zmiňoval. Ale je prej ráda, že nemá za konkurentku prsatou blondýnku, ale 100kg halibuta 😛 A stejně si ji přečtu ještě v létě minimálně dvakrát. Vřele doporučuju 😉
Cena Honzo?
Na kolik vychází komplet ten Nordkapp či Soroya pánové?
Přemýšlím, že bych si tuto šňůru pořídil jako pilkrovací, jen se bojím délky “jen” 270m … a nějaké případné nadvazování, no nevim nevim … co by jste navrhovali? Nebo máte nějakou jinou dobrou pletenku za zhruba stejnou cenu? Díky
Díky za rady pánové 😉
Četl, ale nedozvěděl jsem se, co bych už nevěděl…jde mi spíš o konkrétní místa, s kterými mají rybáři zkušenost. Od naší chaty je to minimálně hodina jízdy, tak bych tam nechtěl jezdit zbytečně, ale vědět kam a na co jedu…
Chlapi, nevíte někdo o dobrých místech na severo-východ od Vegy?
-
AutorPříspěvky