Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Pánové, my letos potřetí na Smolu. Doufám, že letos se umodří počasí a všichni účastníci zájezdu si chytí pořádnou trofejku.:-D
Máro, velice povedený večer. Na to, že skoro nepiju, jsem toho vypil, že malý pes by to nepřeplaval:-D
Jiřan
Sim napsal:
Tak to je fakt síla, co dělali, že se do takového problému vůbec dostali se asi nedozvíme, že?:-(
Ptám se celou dobu Polise a pouze jemu odpovídám a jeho se ptám.
Ty se sám nedivíš a nereaguješ na ty fotky a komentáře. 🙁
Já jezdím již několik let a vím, na rozdíl od jiných, co je to plný servis!!! Takže nevím proč píšeš o mých hloupých otázkách.
Jiřan
No a nebo si koupíš novou, ne:-D
To pojedete po třinácté pod stan ? 😛
My používáme stejné krabičky jako Došky a pro celou partu nám jich stačí celkem asi třicet. Balíme každý filet jednotlivě do folie a ukládáme do plastové krabičky do mrazáku. Po zmražení se vyklepne a ještě se cca 2 kg cihlička zabalí do potravinové fólie, aby se hned nerozpadla, když se před odjezdem skládá do polystyrénové bedny.
Krabičky od mléka již nepoužíváme. Praxe ukázala, že se po naplnění a zmražení krabičky změní z původních a dost potřebných tvarů při uložení do transportních beden. Navíc nevím co se v krabičce ukrývá( popiska mnohdy spadne, nebo se smaže). Do litrové krabičky se musí navíc filety upravovat z kapacitních důvodů.
Rovný filet i větší ryby je vždy lepší v celku.
Já jsem začal zavařovat jikry do skleniček jako játra.
Postup:
Jikry s větších mníků, nebo tresek na prkénku zbavím blány. Poté je prosolím v míse, opatrně promíchám a plním do připravených skleniček. Ponořím do vroucí vody těsně pod víčko a vařím cca 40-45 minut.
Po vyjmutí z vodní lázně otočím a nechám vychladnout na terase(když nemrzne).
Doma je uchovávám buď ve sklepě a nebo v lednici.
Příprava pomazánky:
Naškrábeš si ze skleničky jiker kolik potřebuješ, přidáš stejné množství tatarské omáčky, trošku na drobno nakrájené cibulky,zamícháš a natíráš na kolečka rohlíku, nebo veky a ozdobíš dle svého.
Chuť pomazánky je lepší, než-li z krabích(Surimi)tyčinek:-)
Jiřan
Kolik měří a váží to torpédo:-D
My baterie, kontakty a kabely již čistíme po ukončení rybolovu v Norsku a po příjezdu domů celý proces opakujeme a poté ošetříme vazelínou. Po uložení ve sklepě s ošetřenými ostatními rybářskými pomůckami jednou až dvakrát před odjezdem do příštího Norska vše kontrolujeme. Sklep musí být samozřejmě suchý.
Baterie by měla vydržet bez problémů několik sezón, vzhledem k tomu, že se nepoužívá celoročně – když se k ní chováme slušně.-:)
Lepší(přesnější) informaci jistě napíšou kolegové, kteří jezdí do Norska vícekrát ročně.
Měli jste k dispozici i nějaký mrazák, nebo jste chytali metodou “Chyť a pust”.
Tak tomu se říká srdcová záležitost:-P
Přivezli jste si i nějaké maso?
Tak 250-300 kg, ale to je jen můj odhad. Odborníci určitě napíší i věk a možnou délku.
V kolikátém roce to bylo?
Lidé se neponaučí z minulosti snad nikdy 🙁 a stále se někteří budou chovat jako ovce:-( a za volební guláš a pivo se upíšou třeba:-E
Ale raději se vraťme k rybolovu v Norsku, né:-D
-
AutorPříspěvky