Nápověda Doporučujeme:

husky19

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,516. až 1,530. (celkem z 1,602)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: RECEPTY #43235
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.

    odpověď na: RECEPTY #43234
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Běžně to se zavináči praktikuji tak, že je nachytám poslední den a vezu je domu naložené v soli. Doma potom pokračuji octem atd. Rozhodně nedoporučuji je zamrazit. Nejsou takové, jako když mrazem neprojdou.

    odpověď na: RECEPTY #43233
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Několik let jsme vozili do Norska sůl a ocet na zavináče ze sleďů. Nikdy jsme jich ale nechytili tolik, aby se to vyplatilo. Pak jsme jednou zkusili udělat makrely a zjistili, že jsou lepší než sledi!!

    Recept:

    Makrely vyfiletovat a filety naložit do soli. Klidně solí zasypat, nejdou přesolit. Solí ryba “ztuhne”. Za 1-2 dny filety oprat a naložit na 24 hodin do čistého 8% octa. Ocet zlikviduje kosti. Následně nakrájet na velmi jemná kolečka cibuli a mrkev a udělat nálev jako na znojemské okurky. Do filety zamotat cibuli a mrkev, zajistit párátkem a naskládat do nádoby. Následně zalít nálevem a necht několik dní. Takto upravené se dají za týden konzumovat a vydrží v lednici i několik měsíců. (Pokud je tedy někdo nesežere) 😀

    Pokud se nechcete motat se zavináči, je možné jen do nádoby skládat a prokládat cibulí a mrkví. Dělám jich každý rok zhruba 300 filet a nikdy se žádná nestačila zkazit.

    odpověď na: Pokec – volný pokec o všem možném #43221
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    MifakM napsal:

    2 kulik

    To víme, případně si to můžeme zjistit… ale vědí to i ti výrobci?

    Ti výrobci s tím mají asi největší problém :-P:-D

    odpověď na: Pokec – volný pokec o všem možném #43212
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    vojtko napsal:

    Čo sa týka pevnosti šnúry, mne sa zdá, že výrobcovia sa rozhodli, že libra a kilogram prerdstavujú rovnakú hmotnosť. Ja deklarovanú pevnosť v kg “chápem” ako pevnosť v librách a vtedy to celkom sedí. K deklarovanému priemeru šnúry však nemám žiaden ekvivalent

    Teď jsi to trefil asi naprosto přesně.

    Libra : kilogram je zhruba 2:1 a tak nějak to odpovídá :-x:-E:-S

    odpověď na: Aktuální informace střední Norsko 2012 #43199
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Tak lidičky, já to mám dnes na Dolmoy za 29!! Tak mi tam nějaké ty ryby nechte!! :-D:-D:-D

    Ale jinak, paráda a gratulace.8-)

    odpověď na: Jížní Norsko #43174
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    To Vlkouš:

    slyšel jsem od svého dobrého kamaráda ze Sezimáku, že tento týden vybrali na alkohol jednu paru někde na cestě na Soroyu. Nevš o tom něco? Nejsou to tvoji kolegové?

    odpověď na: Pokec – volný pokec o všem možném #43173
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Děkuji za názory, kolegové. Potvrdili jste mi, že je lepší to neřešit. ;-):-):-D:-D:-D

    odpověď na: Pokec – volný pokec o všem možném #43168
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    I já mám dotaz. Před nějakým časem kolega zkoušel pevnost šňůry kterou má na navijáku a jeho pokus skončil naprostým rozčarováním.

    Mezi rozevřené štafle pověsil na rybářskou šňůru barel na vodu a začal barel plnit. Šňůra, která měla mít nosnost cca 40 kg praskla už při cca 20 kg. Dal i novou a jiné značky a výsledek byl prakticky stejný.

    Setkali jste se někdy s tím, jak se taková pevnost šňůry stanoví? Pravdou je, že máte prut, který svou akcí velmi pomůže, máte seřízenou brzdu navijáku,.. atd.

    Ale přeci. Jak to tedy je s tou pevností?:-?:-?:-?

    odpověď na: RECEPTY #43165
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Viděl bych to na kapříka lysce. Snad!;-)

    odpověď na: Lehká přívlač v Norsku #43162
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    1969 napsal:

    Jindrich napsal:

    1969 napsal: Moc děkuji všem za rady a tipy přes SZ. Volal jsem s Michalem dohodli jsme se, že se u něj ve středu stavím. Koupím si vláčku takovou, abych to tady mohl využít na sumce na přívlač s většími woblery. Takže to bude určitě slammer + něco a dokoupím si ještě plovoucí oblek. Dá se použít thermo prádlo pod plovoucí oblek stejné, co mám na lyže?

    Jo a Shimanko nechám raději doma.Ajaké thermo vozíš na lyže?

    Mám Craft a nevím, jestli je zimní nebo letní.

    Dúležité je, aby odváděl případný pot od těla a to je základní funkce “funkčního prádla”. Bude to umět každý.

    odpověď na: RECEPTY #43159
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    To Kulík: Děkuji, počkám na něj.

    odpověď na: RECEPTY #43158
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Myslím, že česnek do uzených makrel patří. Když potom trefíš při jídle ten kousek, co se na mase udrží….. Mňam. 8-O8-O8-O8-O.

    Ale nikumu to nechci nutit. Vyudil jsem jich už tisíce, ale nebráním se novinkám. Proč nevyzkoušet něco nového?

    odpověď na: RECEPTY #43157
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Krásný televizní program. Je fakt, že před obědem si připadám také jako Pavlovův pes 😯

    odpověď na: RECEPTY #43130
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    To Kulík: recept se zeleninou mi určitě pošli. Rád ho vyzkouší. 100 lidí, 100 názorů a 100 chutí, že??:-P

    Právě makrela uzená s hlavou a zavěšená v udírně ocasem dolů je pro mne ta nejlepší varianta. Zkoušel jsem udit i bez hlavy, (je to lepší pro transport), ale něco tomu prostě chybělo. Stejně tak, že někdo makrelám odřezává i ocáska (na tzv. válečky), ale ani to nebylo ono.

    Pro mne je celá makrela, naložená v soli a česneku, v udírně zavěšená za hlavu prostě to nejlepší.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,516. až 1,530. (celkem z 1,602)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...