Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
hrabe napsal:
Nakaženej!!!! ???? Ne Bacilonosič!!! Já chci zpátky a ještě lépe, jestli umřít, tak v Norsku….
No umřít nevím, ale už mám jasno ,,, až umřu chci vysypat ve fjordu v Norsku ,,, ale žena z toho nadšená teda vůbec není 🙂
sorry za ten překlep , ale alespoň Nakimu jsem udělal radost :-))
Hele Sime, jestli ta fyzioterapeutka vypadá jak ta sestřička na fotce ,,, tka opatrně :-)8-O
Asi tak. Začátek střed , přívlač a pohoda. Srpen už vypadá dobře na makrely, takže si užijete fajn rybařinu a vcelku stabilní počasí. Jak vás to chytne, už vás to nepustí. Asi jako každého tady. Poprvé jsem byl před 12ti lety a od té doby jezdím každý rok minimálně jedou. …. Chtěl sem vynechat 2013 a 2014 jet až na Soroyu, ale zjistil sem, že to prostě nejde, že prostě nemůžu nejet 🙂
Michale taky se přidávám k těm, co ti drží palce
Holzby
Ahoj, tak se taky přidám.
Jezdíme na Gurskoy (pod Alesund). Cesta tak +- 2000km. Start okolo 16hod z Prahy směr Rostock,,, noční trajekt (a kajuta na spaní),,, ráno Trelleborg a cesta po dálnici až za Lillehammer ,,, konktétně do Elstad camp (super ubytování v chatě kam se nás v pohodě vejde 6 za 350 NOK celkem). Ráno pak do pohody vyrážíme na zbytek cesty a kocháme se krajinou :-):-D
Cesta zpět je pak na jeden zátah po mostě do Dánska a trajektem do Německa (ten volíme vždy aktuálně podle času příjezdu – buď Rodby-Puttgarden , nebo Gedser-Rostock, kterej je lepší)
Lovu zdar Holzby
2 Step : Ahoj, hele asi následovně : Filetujeme ve filetárně , skládáme do síťované bedny pro odkapání ,,,,, pak odcházíme na barák a tam balíme a vakuujeme. Takže pohoda. Každej děláme něco a funguje to skvěle. Vakuovačky už vozíme dvě aby to odsejpalo 🙂
2 Eduso : Máš pravdu ,,, prostě to jinak vypadá když to někomu dáš 🙂 už jsme byli jednou i nařčeni, že jsme to koupili v Makru a byli na Lipně
Tak lovu zdar a vakuování zvláště :-:-D
Preparator napsal:
Holzby, Ahoj, tahle vypadá taky dobře a je super že k tomu dělají vakuovací folie, tak že si mužeš sám zvolit velikost podle filety.
Ahoj,
na to bych až tolik nesázel, jelikož ty originál folie co jsem u toho měl já byly jako polorukáv, tudíž si jakoby vařil 3 strany což je nic moc. My používáme osvědčené zamrazovaví pytlíky různých velikostí z obchodů v Norsku (ty jsou nejlepší), nebo případně z Tesca.
Ale upozorňuji, že asi záleží dost na vakuovačce. Tahle je dost levná, ale je to na úkor síly a rychlosti vasávání. Ale už jsme si zvykli 😉
kulik napsal:
2 Preparator: Normálně používám vakuovačku při zamrazování výpěstku ze zahrady a je to úžasný. Někdo už o používání vakuovačky zde psal a tak jsem dnes i o tomto způsobu zvažoval, ale je to zase něco na balení a převážení. Možná by bylo řešení, když by si ji určité společenství “Norků” jezdících pravidelně na jedno místo pořídilo a nechalo ji zde, není to zas tak velká investice. Výsledek by byl filet bez vzduchu a dobře skladovatelný i doma.
Ahoj, my vozíme vždy 2ks (myslím že ETA) je to krabička tak 40*20*20cm, takže nic velkého. Důležité jsou ale pytlíky, jelikož do běžného mikrotenu to vakuovat moc nejde. Chce to silnější, jelikož to svařuje odporový drát.
mrkni třeba sem
Ahoj , tak se taky přidám. My filetujeme celé ryby. Filet necháváme většinou včetně kůže, vyjma doršů. Propláchneme a necháme okapat (tak cca 2 hodiny, je potřeba filety skládat do síťové bedny kůží nahoru). Po té balíme do zamrazovacích sáčků a vakuujeme. Skládáme do beden. Někdo do polystyrenových, já osobně mám osvědčenou plastovou bednu (mám ji přímo v mrazáku a skládám to do ní- v plastu to dobře promrzá- pak ji vyndám, obalím alobalem, strečovou folií, polystyrenem a zase strečovou folií). U filetů přinesl letos kamarád novinku, oplachování v mořské vodě ** filet má pak takovou jemně namodralou barvu 🙂
otta napsal:
Otto ty si vážně puntičkář 🙂 ale v dobrém slova smyslu. Je nádhera se na to koukat:-D
Já první rok po 12ti letech středního Norska vynechám. 2014 mám v úmyslu Loppu nebo Soroyu, takže vás SEVERSKÉ NORKY budu otravovat získáváním informací 🙂 😎
janka napsal:
Asi to bylo tim, ze menili ten zpusob strhavani platby – viz ma informace nahore.
Takze vsem vraceli penize k 31.5. a pak strhavali znovu …
predpokladam ale, ze vam mytne spocitali spravne – nebo ne?
nejspíš ano8-)
Autopass je celej nějakej divnej. Byli jsme letos na jaře a platili kartou.
13.4. jsme se regli na hranicích a strhli si 300NOK. 20.4.jsme se vrátili a pak to začlo.
4.5 – 20.5. nabíhaly průjezdy (13.4 a 20.4.)
31.5. vrácen přeplatek 148,80 NOK
18.6. nepochopitelně zase průjezd (z jednoho místa na cestě tam i zpět13.4. a 20.4.) a strženo 300NOK
21.7. vrácen přeplatek 254 NOK
no prostě bordel jak u nás , což mne teda dost překvapilo
Moc pěkný. 😎 a velká gratulace. Taky se chystáme po 12ti letech středu někam nahoru 😛 ale bohužel až 2014 😕
Taky tu mám jednoho mazlika vytaženého na přívlač 🙂
-
AutorPříspěvky