Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Když máš tak dobrý olej, je to úplně nejlepší;-)
Zajímal by mě názor dlouholetých účastníků na letošní počasí. Že tady to je na hlavu, všichni víme, co ale můžeme čekat v Norsku? Jak se letošní zima projeví? Budou se ryby třít dříve? Vlastně ani nevím, jestli to tam je taky tak. A tím tam myslím střední Norsko.
Je to radost prohnat nože po masu:-P
Šlo to překvapivě dobře, i když, zlatý tresky.
Budiž pochválena plesová sezóna. Jdu vyhánět kance z kůže 😉
Dotaz na Kima a další lovce. Co s tím? Jsem divočinou nepolíbenej a počítám, že už byl kanec v mrazáku.
To Petras
Takže se potkáme v autobusu:-)
Neboli prodáno!:-)
Já si lepením očí krátil čas loni a letos už to dělat nebudu. Jednak mi zbylo dost nástrah z loňska a nemůžu potvrdit, že by to úspěšnost nějak zvyšovalo. Kolega na lodi se s ničím nepatlá a rozdíl v braní se prostě nedal vypozorovat.
Ono to je blbě vidět, ale ta 5 je ve skutečnosti 15. Ty větší jsou 20g
Měl jsem to už loni, ale v půlce dubna polaci ještě nebyli. Nachytali se až den před odjezdem. Tak uvidíme letos.
On v tom moc velký rozdíl není. Já volil 30-120g, protože většinou chytáme do 25m, takže jig max 30g. A to značení asi opravdu moc neodpovídá. Nějakej rok zpět u Sima mi vysvětloval, že si to mám vydělit dvěma a bude to sedět.
Náhoda asi ne, protože ten prut tu má širokou podporu, takže jeden snadno podlehne. Navíc nasucho vypadá dobře a ne že by byl špatný přímo v akci, ale pokud můžu mluvit sám za sebe, tak mě prostě teď více sedí tvrdší pruty. Dřív jsem měl Shimana, které taky byly měkčí, takže Charisma byla pro mě logická volba. Záběry jsou na ní krásně vidět a zdolávaní je radost, ale pokud tam máte vlasec jako já, tak zásek na hloubce 20 – 25m je trochu problém. Takže prodávám i já. Anebo bude jako záloha.
Je to dobré, jen těch 14 éček za poslání to notně přibližuje cenám tady:-?
Tak tak, tohle už se vidí snad jen u Pentaxu. A mají to i zrcadlovky.
suchanek.1999 napsal:
Děkuji všem za rady,zejména tobě ZM.Nakonec jsem to vyřešil Charismou 2,7 m 50-190 g a k tomu Penn Slammer 360.Dostal jsem ho nový v akci za ca 1600,-
Kde se nachází takové akce?
Nedá mi to. Možná to tu už někdo psal, ale nechce se mi vše kontrolovat. Teď jsem dojedl tresku upravenou tak, jak nám to dělali domácí v Chorvatsku. Dlouho jsem se tomu bránil, ale potřeboval jsem změnu a nemělo to chybu. Neseděla mi středomořská úprava na rybu ze severu, naštěstí jsem sám sebe ukecal.
Nejlepší je rybu ugrilovat, já ji dnes jen upekl – sůl, pepř. Na hotovou rybu, čerstvě vyndanou, se naleje směs: olivový olej, bazalka, petrželová nať, rozetřený česnek.
Množství co kdo snese. Ryba tu chuť natáhne a samozřejmě i olej z ryby. Bílé pečivo, aby bylo čím vytírat tu dobrotu.
Kdo není zvyklý na olej, tak opatrně. Dnes už vydržím kýbl, ale poprvé to byla velká zábava :-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky