Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Jan Kalanin
ČlenSever zkrátka jede… to jsou nádherné ryby. Vypadá to na další dobrý rok na Soroy
Jan Kalanin
ČlenVěru, tomu teda říkám zpravodajství: kam se hrabe Discovery… Veliké díky, Šroubku ! A hlavně ať už máte lovitelnější podmínky, a určitě ať přijde nějaké nadživotní rybisko !!! :-):-):-)
Jan Kalanin
ČlenZnám pár slušných Němců. Ale musím taky říct, že z toho co jsem opakovaně v Norsku viděl v jejich kádích – ať už před nebo i po filetování – se mi zvedal žaludek víc, než v třímetrových vlnách. Berou vše, co chytnou. A jejich chování na filetárně by rozhodně žádného řeznického psa neurazilo… Statistika tragedií v Norsku: nejvíc obětí údajně pochází ze SRN, a to je jeden ze tří důvodů, proč Oernulf k sobě Němce nepustí.
Nemyslím, že rasizmus je, když si o někom někdo myslí, že je prase. Může to být zkušeností. A jen málokterá zkušenost je univerzálně platná… Za varování o zákazu lovu žraloků děkuji. Ale stejně jsem je pouštěl: foto stačí.
Jan Kalanin
ČlenPro ZM: díky, a klidně jsi mohl být i s „mýma chybama“ konkrétnější, já se česky stále ještě jen učím – není to můj rodný jazyk. Darmo, co se v mládí nenaučíš… A propisku bude muset její „dočasný“ majitel navalit, až půjde z hradu: vše co není osobním darem, prý zůstává v úřadě… tak na to si rád počkám:-D:-D:-D
Jan Kalanin
ČlenChybu může udělat každý, ale když je jich víc, čtou se i jinak velmi přínosné a zajímavé příspěvky poněkud méně příjemně. Ale kdo jsi bez viny – hoď první kamenem!… Pojďme se domluvit, že oprava gramatiky bude příště v přátelském, ne-li přímo vtipném duchu, a nikdo se za ni nebude zlobit. Ale hlavně: ať se nikdo kvůli tomu neostýchá do fóra přispívat, to by byla mnohem větší škoda :-):-):-)
PS. Pokud máme mezi sebou nějakého jazykovědce, a měl by k tomu čas, ať třeba vybere příspěvěk s nejvtipnějšíma chybama, a přispěvateli se pak složíme na památeční propisku z Chile:-D:-D:-D
Jan Kalanin
ČlenBude stačit, když treska „spolyká“ pár pořádných pilkrů… ale díky za inspiraci s pohárama: vidím jistě zrod nové tradice i u nás:-D:-D:-D
Jan Kalanin
ČlenPro: Ja
Pravda, žádné ribički, ale opravdové, pěkné,rybyčkyyyyy:-D:-D:-D
Jan Kalanin
ČlenPřidám jednu aprílovou, dobrou „vypékačku“: moji kamarádi z Polabí (nebudu radši ten Nymburk jmenovat) byli jako obvykle na podzimní výpravě v jižním Norsku, a vzali poprvé chlápka, který byl poněkud jiný, hamižní, zkrátka vůbec k nim nezapadal… takže mu vyváděli psí kusy…
Jednou na lodi využili situace, když nedával moc pozor na svůj prut s olovem u dna: a že prý má velký záběr ! I opravdu – zásek, odpor, a už se chlapík jal zdolávat cosi velkého: bojoval s velkým nasazením a vzrušením: že prý „chlapi, to je halibut jak prase!“ – chlapi se zatím jemu za zády svíjeli smíchy, a vybuchli do řehotu -když nakonec zagafoval velikánskou – poklici z hrnce…. :-):-):-)
Jan Kalanin
ČlenTo se pozná pravý mořský vlk, že na souši „vyvažuje“. Jiná věc je nechat to houpání na lodi dojít až do nevolnosti: třeba koukat na obzor a těšit se na ryby: když začnou brát – zapomenu na všechny vlny světa. ALE: mít tak v sobě poránu lečo, za nic neručím ! Lečo NEEEE 8-O8-O8-O8-O
31 března, 2011 v 8:40 odpověď na: A JE TO TADY POZVÁNÍ NA TŘETÍ JUBILEJNÍ SRAZ RYBOLOV V NORSKU VE SPÁLOVĚ #1019063Jan Kalanin
ČlenHILFE ! Tohle se nalačno nedá číst, došel jsem sotva po Hlavní jídla a jdu si alespoň pro suchý rohlík (co v práci,že)… Proč s takovou bombou hned poránu ??? :-|:-|:-|
Jan Kalanin
ČlenZajímavé – taky máme parťáka Romana, který rovněž statečně bojuje s vlnama – na šavle… pasovali jsme ho na hlavního krmiče výpravy. Mohou spolu třeba založit Kroužek historického šermu…
Tak mě napadlo:neměli by se kluci přejmenovat ??? :-D:-D:-D
Jan Kalanin
ČlenPro Béďu:
To je dobrá zpráva, bude rezerva, pokud naše baterie dojedou. Doufám,že tam, co za měsíc pojedeme, mají v lodních bateriích dost Ampérhodin…
Ale jak to je s koncovkou: klasický cigareto/zapalovačový konektor?
Jan Kalanin
ČlenS dobře vycvičeným bulíkem u nohy – jak je na fotce – ti nic nehrozí. A býložravci jsou všeobecně vážení – třeba v Indii…:-D
Ale zpátky k rybičkám: je zajímavé, že poznávám při filetování různé ryby čichem: jednoskvrnka má zcela jinou vůni než keller nebo obecná, a to nemluvím o halibutovi nebo vlkouši: ty mají zcela typický nezaměnitelný pach. Po kuchyňské úpravě se ovšem téměř zcela ztratí.
Co takový pyskoun: je to sice potvora kostnatá a má zelené maso, ale chuťově rozhodně zajímavé !
A co se mi líbí nejvíc: čím víc ryby z Norska jím, tím víc mi chutnají!
Jan Kalanin
ČlenVedani, nebo vegani? Pokud vím, tak ti maj tak přísnou dietu, že si aj lulana na toaletě drží v ubrousku…
Jan Kalanin
ČlenDobrý dotaz – je to náhodný úlovek,musí být trochu štěstíčka a šikovné prsty, podmínkou je mít dobře zásobené kamarády s sebou na lodi, pak jim prošacuji zásoby a tak se nějaký ten šnicl občas chytne :-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky