Hasvik, NO
temperature icon -2°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 8°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 9°C
mrholení s deštěm
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Změna trajektu

Včera mi volali z Ck Fisherman, že byla změněna pravidla u společnosti Scadline.Od nového roku,prý platí,že když nestihnete trajekt na který mate poukaz,tak nemužete jet jiným a musíte znovu platit.

Odpovědět

Včera jsem byl kupovat lístek na trajekt Sassnits-Treleborg na 21.5. bylo to osobně přez Neckrmana v praze cena byla 109 Eur to je přesně cena dle ceníku

My letos pojedeme přes Puttgarden a přes most v Dánsku.

Trajekt tam a zpět 134euro

(Scandlines)

Most tam a zpět    66euro

Taky nikdy rezervaci nepoužíváme a vždy jsme se na trajekt dostali.Cesta do Norska se naplánovat dá,horší je to nazpět.Stačí málo a trajekt je v ....Loni, druhá parta,která rezervaci měla,to jaksi nestihla a jeli v poho dalším trajektem.Ale letos?To co tady čtu není 2x pozitivní.Platit znova,když to nestihnu?Je to lacinější si to zabukovat?A o kolik?Vyplatí se to?

Před chvílí jsem dostal odpověď z Neckrmana:  "Ceny jízdného v jednotlivých tarifech bohužel nenajdete nikde. Scandlines má od letošního roku pohyblivé ceny, proto neexistuje žádný ceník. V případě, že byste měl zájem o cenovou nabídku na konkrétní trasu a termín, neváhejte nás kontaktovat."

pan vladov,když jedete v březnu a dubnu i v květnu jsou trajekty opravdu poloprázdné,ale zkuste

to někdy v hlavní sezoně,kdy jezdí Němci,Holanďani i dokonce Maďři :-))

:-)))Maďaři

Teď jsem si zabukoval Sassnitz - Treleborg a zpět přímo u Scandlines na pevný čas na konec Března a v economy Tarifu je to za 88 EURO za jednu cestu. Je pravda, že je potřeba stihnout odjezdy, ale na to jsem si v plánu udělal rezervu. Za tu cenu to jde objednat nejpozději 35 dnů před odjezdem. Kdo chce něco ušetřit jde to takto.

No,Vlastina má pravdu.V sezoně je problem.Poláci to pojímají jako pojízdnou putiku,Holaňďani jako nákupní centrum-je občas problém se tam dostat.Pamatuji,že jednou jsme jeli tři auta a to třetí,že nevemou.Dobrej vtípek,který vtipem nebyl.Nakonec kdy přes komunikaci vysílačkou nás vzali všechny tři.Jinak bychom všichni čekali na další(Trell - Rostock)

V květnu jedeme směr Soroya. Lístek dopředu asi kupovat nebudeme, lítek koupíme až na trejektu a lístek zpátky až na zpátečním trajektu, protože ze Soroy je to docela dálka a může se přihodit cokoliv... Nebo máte někdo jiné řešení kdo jezdíte do severního Norska?

Do Norska (střední N i Soroya) jezdíme Rostock - Gedser a pak přes most Kodaň - Malmo. Zpátky ze Soroy nám to vždy vychází na noc, tak jedeme Rodby - Puttgarden. Nikdy jsme lístky nebukovali a nestalo se, že by jsme se na trajekt nevešli (jezdíme v květnu, červnu , červenci nebo v září). Volíme zásadně krátký trajekty, který jezdí často, takže odpadají čekací doby. Do Gedseru to jezdí každý 2 hodiny, Puttg.-Rodby "alle 1/2 Stunde". Přeci platí, že čas jsou peníze.  

To-vlastík 82,taky to moc neřešíme.Jezdím Nordkapp a vždycky je to jinak.Taky se stalo,že poslední dva dny pobytu bylo šílený počasí,tak místo sezení na chajdě sme to zabalili a jeli dom.Před Trell. mrknem na hodiny a jedem tak, co je v danou dobu pro nás nejlepší.A to si dost troufám,mám to dost najetý a když je na silnici jakýkoliv problém,veškeré výpočty jdou vniveč.Stalo se,stávat se bude.PEPINO

My chodíme z Bratilavy do Rostoku a do Treleborgu na trajekt o 16 45 a posledné roky to stojí stále rovnako 125 eur.Z Bratislavy vyrážame v piatok ráno o O2 OO a stíhame to v pohode cca hodinku pred odchodom trajektu.A naspet tou isto cestoa vždy sme sa zmestili na trajekt.Fakt je,že tá hodinka vopred je vhod.

Volal jsem do Scandlines a dokonce i když přiejedeš dřív a stihneš dřívější trajekt (i kdyby byl poloprázdný) tak ho musíš zaplatit znova nebo počkat na svůj. To fakt podělali, Němčouři! Asi letos pojedeme poprvé bez rezervace. Rostock - Gedser a pak Hesingor - Helsinborg.

Tak se na Scandline vykašlete a jeďte Frederikshavn - Oslo. Minulý týden jsem objednával pro někoho zpáteční trajekt na květen, auto, 4 lidi, kajuty na obě cesty - cena 4 950Kč!!! Dokonce cesta do Osla bez kajuty stála 90NOK

2 Vydra

njn, na to spoléhají, že to bude tak dělat většina.

Mají pohyblivé ceny, tedy čím blíže k odjezdu, tím dražší. Nejdražší cena bude asi při koupi na místě. Je jen otázkou, zda předplacená jízdenka nebude dražší jako dosud a druhá věc je o  kolik bude jízdenka koupená dopředu levnější. Pokud to bude rozdíl pár EUR, není co řešit... pokud to budou desítky, je to otázka, zda raději kjoupit levnější a vyjet o rezervu dříve, nebo nešetřit a jet v klidu... 

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!