zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
Cyrile 12. Vím jak je někdy těžké vyfotit jen jediný okamžik a proto za tyto fotky patří dík. Zkoušel jsem v Norsku fotit orla, který se snažil chytit polomrtvou rybu na hladině a zmačnout v ten pravý okamžik kdy ji sbírá je skutečně unikum. Takových situací v přírodě je mnoho. Kyž např. dělám makro s motýli atd. tak se doslova nadřu. Musím kvúli světlu fotit z několika stran - co budu dál komentovat. Někdy se to i povede.
Odpovědět
Pošlu pár foto, kde to bylo o chlup, abych stihal než zejména hmyz uletí.
Odpovědět
Zde jsem čekal až se holubi objeví proti mraku - je to několikrát opakování a čekání.
Odpovědět
Někde mám tuto užovku jak požírá žábu, ale nemohu to najít v tomto PC.
Odpovědět
Tento brouk je z Thajska - zastavoval jsem dopravu, aby ho nepřejeli - domorodci jen kroutili hlavou. Brouk přežil.
Odpovědět
Tato moucha našla ponravu a celou ji vy áhla ze země. Někde ten souboj mám na kameře. Ponrava podlehla - nechal jsem přírodu pracovat. Je to od hranic Thajska s Malajsií, kde jsme hledali kobry.
Odpovědět
Bohužel asi po třech dnech jsme se od místních dověděli, že kobry byly vyhubeny, kvůli začínajícímu cestovnímu ruchu. Proto jsem chodil kolem vod a mist, kde by se měly vyskytovat, ale bez úspěchu. Krom kober vyhubili i pythony. Právě na hranicích těchto států se měly vyskytovat plivající kobry.
Odpovědět
Ještě doplnění. Kobra krom ostrova Samui není nebezpačná, protože se postaví a varuje. Daleko nebezpečnější je např. zmije řetízková, která má kombinovaný jed a usmrtí více lidí než kobry.
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...