Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -6°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno

Zajimavosti

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

Odpovědět

Jen dotaz ten souboj s tou 4metrovkou probíhal ve volné přírodě. Jinak klobouk dolů, protože 4 m je na hranici lidským možností - myslím jedince - záleží na úchopu hada atd.

Ne, Kime, naštěstí ne (zda to bylo větší štěstí pro mne nebo pro hada dodnes není jisté :-D)

Přijel jsem takhle po delším čase v cizině z5 do Čech. Nedařilo se mi dovolat se kamarádovi a protože jsem měl cestu kolem, přepadnul jsem ho bez ohlášení - chystal se někam odjet. Povídá: jestli Ti to neva, tak mi pohlídej barák, ledničku a bar víš kde najdeš, zítra odpoledne jsem z5. Barák plnej hadů. Než jsem šel spát jsem je ještě obešel a provedl kontrolu jestli je vše ok, chybějící pojistné přísavky na jednom terárku jsem si všimnul, nikde jsem ji nemohl najít, tak jsem usoudil že to je asi ok a tenhle had nezlobí. O omylu mě had přesvědčil v 5 ráno. V průchodu až k posteli kde jsem spal mu nic nebránilo, kdyby tam byly dveře jistě bych je večer zavřel. Jako první jsem samozřejmě hned splašil majitele na mobilu, ten se jen ujistil že to není ta největší samice (ktrá obývá samostatnou místnost a váží zhruba stejně jako já) a flegmaticky povídá: Chytni ho a vrať ho kam patří, bude nasr.nej, bude na tebe syčet, ale to zvládneš.

Měl pravdu. Zvládnul jsem. Po návratu se mě zeptal jestli mě pokousal. Když jsem odpověděl že ne, tak to s úsměvem okomentoval: no vidíš jakej je to hodňoučkej had ;-)

Ta velká samice (údajně k 8 metrům) byla tou dobou koupena před pár měsíci a nechtěla v novém prostředí žrát, takže jsem absolvoval i její nucené krmení ve 2 lidech, je to silný zvíře, manipulovat s ní sám by se mi moc nechtělo, ale vím že to není nemožné.

Jinak Kime, myslíte že volně v přírodě by si 4 metrová krajta mohla zkusit myslet že bych mohl být pro ni vhodnou potravou ? Nebo by se musela cítit v ohrožení a brala by souboj jako nutnou obranu ?

kim - Ahoj já chovám, jen Krajty zelené( Morelia viridis)a Hroznýše (Boa constrictor surinam), ale snažím se chovat jen čisté formy. Např. když jedna forma žije na nějakém ostrově, tak jí nekřížit s jinou.

Krmení :)

Radši už to satčí, kdyby jsi ctěl můžu ti hodit nějaké zajímavější fotky na sz, at tu neotravuju :)

[citace]Preparator napsal: [/citace]

Je vidět, že je po obědě :-D :-D Pěkný fotky i pěknej koníček :-D

Můj soused se tomu věnuje taky, v minulosti měl dokonce 2 nebo 3 pětimetrové krajty, ale ty už prodal :-)

Pafka - blbá doma a zvlášt pro velké hady. Cena elektřiny, krmení a neprodejnost mláďat. A rok od roku horší a horší.

[citace]Preparator napsal: Pafka - blbá doma a zvlášt pro velké hady. Cena elektřiny, krmení a neprodejnost mláďat. A rok od roku horší a horší.[/citace]

Jo, jo - vysoké náklady byly důvodem, proč je prodal :-(

Preparator- ahoj ty "haďáku", máš moc pěkný krasavce, to už musíš krmit králíkama a kuřatama,,,,,,

gruvearbeider - Ahoj, tak to kuře bych si dal ledatak sám :) zkrmuji myši a potkany. Hodím ti sz. ;-)

Northwolf - samozřejmě mám na mysli případ, že by se python bránil z pocitu nebezpečí. Několikrát jsem měl kolem krku škrtiče cca 1,5 - 2 m a měl sílu. Samozřejmě jsem ho držel za hlavou aby se nezakousl. Kolega co žije v Jižní Africe má velkého pythona abych tak řekl na zahradě a nemá s ním problém. Jinak, když jsem u těch plazů i když se o plaza nejedná (jen tvarem těla hada připomíná) má někdo zkušenosti s tím, kdy na udici ulovil větší murénu. Vím, že jsou to Pafkovi oblíbené ryby. Údajně je to na lodi - malém člunu mazec.

Murény jsou moje zlatíčka, je to nádhera s nima trávit čas pod hladinou :-D:-D:-D

Bēda Vám, jak je budete chtít lovit :-x:-x:-x:-x

• Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!