zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
Ahoj, jo, v rozšíření některých druhů nastávají změny, loni mě kamarád po tom co jsme se potkali po delším čase táhnul hned k mrazáku povídá: To musíš vidět - byl v něm "obrovskej okoun" - já se zděsil že okouník - ryba pokud si správně pamatuju vážila něco přes 30 Kg - povídá že ne okouník, že anglicky rockfish - povrch měl pokryt jinovatkou takže jsem barvu neviděl, ale prý černej - uloven u boje cca 300 m od přístavu Lødingen.
Drželi ho celýho v mrazáku, snad o něj měl projevit zájem nějaký speciální bar - turistická atrakce - na Lofotech ( myslím že Svolvær ) - u dveří hosti nafasují hodně teplou kombinézu, pokračují dvnitř kde je cca minus 18 st a vše včetně baru i "sklenic" je z ledu. Jestli se nakonec domluvili měl by tam být k vidění - chtěli ho za účelem nechat ho tam zamrznout do nějakého "ledového inventáře".
Odpovědět
Uz jsem drive informovala, ze SAS zavedlo novou linku Praha - Oslo.
Ted lita ctvrtek a nedele, od 29.10. bude linka rozsirena - pondeli, ctvrtek - nedele!!
Momentalne jsou take nejake nabidky pri objednavce do 28.9.2012!
Odpovědět
[citace]honzak napsal: Ahoj dnes mi psal kamarád z Loppy a chytil tam několik Makrel. Je vidět, že se opravdu něco děje s mořem.[/citace]
Ty makreli jsou tam už od začátku srpna.mi je tam chytaly taky.bylo jich tam celé hejno.
Odpovědět
První makrely jsme letos chytali na "Podkově" (Hitra) už koncem května.
Odpovědět
V norskych novinach psali, ze letos byl nejbohatsi rok na makrely vubec. Prvni zpravy o bohatych ulovcich byly uz nekdy koncem kvetna.
Od roku 2010 se pry zvysil pocet makrel o 70%. Rybari maji dokonce obavy, ze makrely vytlacuji slede a tim padem omezuji prijem potravy treskam, ktere se pak zdrzuji vice na otevrenem mori.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.8309334
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.8314502
atd ..
Odpovědět
[citace]kulik napsal: První makrely jsme letos chytali na "Podkově" (Hitra) už koncem května.[/citace]Mám podobnou zkušenost.Makrely jsem letos podkával poslední týden v Květnu kousek od Froyafjordu.
Odpovědět
A takhle to dopadlo poslední den. Po celém týdnu plného deště nám vykouklo na 5 min sluníčko a kluci (posilněni posledními dávkami slivovice) si aspoň na chvilku ohřáli pr*ele :-D
Odpovědět
[citace]kaqpa napsal:
A takhle to dopadlo poslední den. Po celém týdnu plného deště nám vykouklo na 5 min sluníčko a kluci (posilněni posledními dávkami slivovice) si aspoň na chvilku ohřáli pr*ele [/citace]
Nie som 4%-ný a preto "nemusím" kontrolovať mužské pr..le , ale toto ma pobavilo.:-P:-P:-D
Pre tento rok na to už si seju.;-)
Odpovědět
492 kg zralok na prut!
Zralok byl oznackovan a pusten.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDralok_malohlav%C3%BD
Odpovědět
Tááák,už dávám plnou parou sraz ve Spálově dohromady...
Uslyšíte spoustu nových zajímavostí od Teamu Rybolov Norsko,CK Wohanka a ještě bude přednášet ředitel pobočky pojišťovny Allrisk p.Michal Kotas...
dozvíte se spoustu zajímavostí o pojistkách v Norsku a vše co k tomu patří..
No a zatím víc neřeknu..;-);-);-)
Odpovědět
Včera jsem seděl na pivíčku ještě s Pavlem Sikorou- Pavel Sikora- námořní jachtař, Balt,Severní moře,Atlantik,Norské moře Jadran,128000 nM . Rok 1986 obeplutí Evropy ,pro tento rok mistr sportu. Povídání o objektivním nebezpečí na moři, bezpečnosti,navigaci a signalizaci....a spoustu dalších plaveb....
Když sem to spočítal,tak za svůj život obeplul čtyrykrát rovník..a ještě něco navíc...;-);-);-)
Náhoda mě s tímto supr člověkěm seznámila a na pátém srazu ve Spálově se s ním určitě seznámíte a poslechnete si přednášku z jeho dobrodružných výprav po světových mořích...8-)8-)8-)
Odpovědět
Po přeložení a presentaci faktů z následující zprávy do češtiny jsem byl dotázán zda by to nešlo zavést i v Česku, odpověďi jsem se zdržel, ale zajímají mě názory a různé pohledy na věc:
http://www.blv.no/lokalsider/sortland/article6253897.ece
Fakta: Řidič 20 let, řídil pod vlivem, sjel ze silnice do zahrady. Sám na sebe zavolal policii - což bylo uznáno jako polehčující okolnost. Naměřili mu 1,78 promile.
Trest: 21 dní vězení, 43.000 NOK pokuta, 2 roky + 3 měsíce bez řidičáku.
Bližší info o případné škodě na plotě apod - pokud tam byl - nemám, ale zejímalo by mě jak by trestali kdyby "něco provedl" ( = myšleno zranění osob).
Vypadá to že tyto tresty fungují, neb v sobotu ráno/dopoledne bylo ve stejné oblasti zkontrolováno 136 projíždějících vozů s výsledkem 3 řidiči na hranici, ale po opakované zkoušce po 15ti minutách všichni pokračovali v jízdě.
Odpovědět
[citace]sroubek282 napsal: Tááák,už dávám plnou parou sraz ve Spálově dohromady...
Uslyšíte spoustu nových zajímavostí od Teamu Rybolov Norsko,CK Wohanka a ještě bude přednášet ředitel pobočky pojišťovny Allrisk p.Michal Kotas...
No a zatím víc neřeknu..[/citace]Ahoj letos jsem pojistku od Allrisku měl a zařídím si ji i na příští rok.Vzhledem k tomu že do Spálova nejedu, neposlechnu si novinky.Budeš sem po srazu dávat nějaké info pro nás ostatní nezůčastněné?????????Díky.
Odpovědět
[citace]Jindrich napsal: sroubek282 napsal: Tááák,už dávám plnou parou sraz ve Spálově dohromady...
No a zatím víc neřeknu..
Ahoj letos jsem pojistku od Allrisku měl a zařídím si ji i na příští rok.Vzhledem k tomu že do Spálova nejedu, neposlechnu si novinky.Budeš sem po srazu dávat nějaké info pro nás ostatní nezůčastněné?????????Díky.[/citace]
Info sem dám určitě,ale určitě sem Ti sem nedám,co bude Michal Kotas vykládat..to by bylo určitě na román..;-);-)
Odpovědět
Obrovský halibut 123kg uloven nedaleko Kirkenes.
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...