Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti
- Toto téma obsahuje celkem 3,493 odpovědí. Do diskuze (275 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#27962 2.1.2012 v 17:44
Skandinavsky dum taky porada kurzy .. je toho vicero.
jenze tohle je zadarmo a kdy clovek chce 😀
Prvni lekci jsem zvladla!
#27990 2.1.2012 v 21:00To Mifak, :
Já vím že paní Janka umí, jen jsem to špatně formuloval.
To Janka :
O Skandinávském domě také vím,ono toho je v Praze více, horší to je jen mimo Prahu. Snad je něco v Brně, ale to nevím přesně.
Dnes jsem zrovna byl ve škole, tak jsme se o tom co kde v ČR je tak okrajově bavili.
Někdy nevím jestli to má ještě cenu abych tam chodil – učím se to 5 let, a stále si připadám jako začátečník.Rozumím, ale moje gramatika je tedy příšerná. ( No učím – jen chodím do ty školy 1 x týdně, na učení doma mi už kvůli práci nezbývá čas ). Asi je to věkem.:-?:-?
#27996 2.1.2012 v 23:05To Lubos:
Gramatika??? Co to je? :-D:-D
Jelikoz jsem taky na Prde..kove, koupila jsem si CD do auta a pri cestach si to posloucham a docela se s dcerou u toho bavime. Stridame norstinu s japonstinou 😀 😀
#27998 2.1.2012 v 23:42To Janka:
Ta japonština je dost dobrá, když jsem byl mladší , tak jsem kvůli cvičení jednoho čínského boj. umění koketoval s čínštinou.:-D:-D:-D Dnes si z té čínštiny pamatuji už jen pouze počítání, ale když jsem byl prvně v Norsku, tak jsem nemohl pochopit jakým jazykem to tam mluví, jako asi spousty jiných – jsem se učil ve škole jazykem, který je mi dnes asi na dvě věci, a v obchodě si neuměl vůbec nic koupit.:-?:-?:-? Vzdáleně mi to tu čínštinu připomínalo.:-D:-D:-D Pak jsem se na sebe a na ty co nás učily náš bratrský jazyk naštval, a se svou zarputilostí jsem si řekl, že se prostě norsky naučím, a tak to zkouším už 5 let , a vyhodit ze školy se jen tak nenechám…,:-E:-E
Co se týče gramatiky – jde spíše o slovosledy,různé tvary a tak,z toho CD jsem to taky zkoušel, ale já to prostě musím mít na papíře a polopatě :-):-):-)Ty slovíčka už taky nejdou, dost často si je pletu s jinými , dost podobnými.Chce to asi víc česneku.:-):-)Méně práce a učit se, a učit se , a učit se:-?:-?:-?
Ale je tam hezky,že:-D:-D:-D:-D:-D , už aby byl únor, to zas snad vyrážíme na další zimní výpravu.
Mějte se a rád se s vámi někdy potkám na pokec, výstavu nestihnu, to budu na dovolený v teple ( a na rybách ) ale někdy jindy.
Vi sees.
#28002 3.1.2012 v 8:33To Lubos
Japonstinu dcera – ja se z ni naucila jenom par vet a zbytek jsem se prochechtala 😀
Skoda, ze na vystave nebudete, bude tam par Noru, mohl jste se procvicit. Ja se nejvic ucim praxi, ale jak mam telefonovat a nejsou videt ruce a nohy, tak mi taky dochazi slovni zasoba :-D:-D:-D
Ha det bra!
#28007 3.1.2012 v 9:44#28025 3.1.2012 v 12:54Vcera jsem na to koukala v norskych novinach
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7936999
#28029 3.1.2012 v 13:01To je masaker.
#28040 3.1.2012 v 15:35To snad ani nelze komentovat. Snad se ichtiologům podaří najít příčinu, nebo alespoň několik možných verzí tohoto smutného podívání. Když si představím, že se mohlo nasytit xxx kytovců ….
#28043 3.1.2012 v 16:19podobne zpravy byly ze zacatku roku, kdy ale mrtvi sledi plavali po dne fjordu. Hejna se nacpala do uzkych koncu fjordu a ryby se tisnily tak, ze se navzajem udusily. Pry se to stava casteji ..
#28044 3.1.2012 v 16:23A aby toho pro tento týden nebylo málo, tak na jih Norska se přihnal další orkán. Tentokrát se jménem Emil.
Bouře se žene od Anglie a jeho plnou sílu by mělo jižní Norsko poznat dnes večer. Rychlost větru má dosahovat až 35 m/s a klesnout a sklidnit až ve středu ráno.
Výška vln se předpokládá až 20m !!!
#28045 3.1.2012 v 16:29tak mrtvi sledi uz jsou pryc – ryby se prece jen nazerou
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7938256
#28046 3.1.2012 v 16:29A takhle si norové při bouři Dagmar vařili kávu:
#28047 3.1.2012 v 16:312 Janka
Jen aby se nedostali přes “ruskou” cestu k nám v konzervách 🙂
#28069 3.1.2012 v 21:56to Janka :
Tak to jsme na tom podobně. Telefonovat také nemusím .Jinak se ale celkem domluvím .
Ta výstava mě mrzí, vloni jsem byl v Letňanech, a letos to časově nestíhám. tak jindy.Možná někdy nějaký sraz. uvidíme.
Ha det.
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti